Avengers: Endgame - 2 D:

Avengers: Endgame - 2 D
Film Avengers: Endgame - 2 D
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
Wayne
Return of the HeroesCarcajou

11/10-19
Er det en perfekt film? Nej Er der masser af plothuller? Ja! Men kan det så alligevel være den perfekte superheltefilm - og en suveræn (foreløbig) afslutning på MCU's 22 film lange serie? Ja - helt sikkert!

Man skal huske hvad forlægget er - vi taler om superhelte, med kræfter som kun findes i fantasiens verden. Præcist som i alle andre eventyrfilm som handler om det overnaturlige. Her er mange af de kendte fysiske love i forvejen forkastet - og man skal bare læne sig tilbage og lade sig underholde, og æde det hele råt. For mig er det vigtigste altid at historien er god, at skuespillet er godt - og at det hele fungerer indenfor de præmisser som det hele er bygget op omkring, også af respekt for det tegnede forlæg. Sådan havde jeg det også med min hidtidige filmfavorit på toppen af superheltenes verdenen; Nolans - The Dark Knight. En film som jeg aldrig troede skulle blive overgået, men det var Russo brødrene altså tæt på at gøre undervejs.

Mange mener at Kevin Feige skal have størst ære af MCU's udvikling gennem 22 film - og ja direktøren er jo ham som sætter holdet og han så, ligesom mange andre, noget helt særligt da Russo brødrene overtog rattet som instruktører på Captain America - The Winter Soldier. Russo brødrene har styret det rat med hård kurs lige siden - gennem 5 film - med stor respekt for for resten af det univers som er opbygget. Det helt kulminerer i denne film hvor jeg, som ALDRIG har tudet til en superheltefilm før - hele 3 gange fik fugtige øjne.

Filmen varer over 3 timer - det er ikke et sekund for længe. Jeg var dybt tilfreds med forløbet, da jeg forlod biografen stadig rystet over min egen reaktion. Men der var virkelig tale om en forløsning hvor de forrige 21 film blev taget seriøst og der blev sat knuder på et langt forløb, hvor vi har lært alle hovedpersonernes følelser og udfordringer at kende. At gøre det på så overbevisende måde, på trods af de nævnte plothuller, har krævet en finesse, en balanceevne og ikke mindst en kærlighed til universet krydret med en respekt for publikum.

Alt i alt en kæmpe præstation, som gjorde at jeg længe efter - stadig er dybt tilfreds med resultatet. En god film taler til følelserne, og denne talte i den grad til mine - uden at den er en perfekt film, så er den alligevel det perfekte punktum. Og ja, jeg ved at MCU/Disney vil have flere af mine penge - det skal de nok få.

Tak for turen i rutchebanen!

9/10

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.