Moon Rider: Hjertet følger med

Moon Rider
Film Moon Rider
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
Hjertet følger medRasmusFL

17/10 16:39Hjertet følger med
Cykelrytteren Rasmus Quaade er bange for sit hjerte. Alligevel – eller måske netop derfor – cykler han, til det sortner for øjnene.

Det eneste, man for alvor kan slå fast efter at have set Daniel Denciks virtuose film om Quaade, er, at den unge cykelrytter kører alt, hvad han kan, og lidt mere til. For han kan ikke lade være. Samtidig lader han ikke rigtig til at have lyst. Tvivlen blev videre udforsket i Denciks knitrende smukke cykelbog “Sportshjerte”, men "Moon Rider" fungerer også fremragende i egen ret.

Det ville være forkert at give Daniel Dencik dokumentaristisk kredit for at sammenkoble sport og eksistentielle spørgsmål, når koryfæer som Werner Herzog og Jørgen Leth så flot har banet vejen. Til gengæld er der bare så meget passion og potens at finde “Moon Rider”, at filmen umuligt kan nøjes med at stå i forbilledernes skygge.

Denciks kornede smalfilmsæstetik giver et perfekt, tidsløst præg til værket, der med sin både reflekterede og tilknappede hovedperson i centrum især minder om Herzog-mesterværket “The Great Ecstasy of Woodcarver Steiner”. Helt så god er “Moon Rider” ikke, men den er en knaldperle og et lille mirakel af en sportsdokumentar, der banker og banker som en livskraftig muskel.

17/10 21:49Hjertet følger med
Fed at læse Rasmus. Og så lige ovenpå guld i holdforfølgelse ved EM :-)

Få helt lyst til at se det.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.