Resten af dagen: Kedsommeligt periodedrama

Resten af dagen
Film Resten af dagen
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
Kedsommeligt periodedramaIndiana
og livetdon
LIVAGTIG PRÆCISIONFilmbøffen
Klassisk film med mesterligt tidsb...Kasper
Smuk filmCronenberg
-Malkovich
Helt enigAnonym
!!!!!Anonym

22/10 02:54Kedsommeligt periodedrama
Jeg satte selv frivilligt denne film på, efter den havde stået på min watch-liste på Netflix et stykke tid. Jeg havde nok forventet at blive engageret og rørt på en eller anden måde. Men dette udeblev desværre.

Denne film er i høj grad et drama, hvor karaktertegningen og de tilhørende skuespilspræstationer er filmens stærkeste kort. Handlingen er nemlig uden de store udsving på den dramatiske kurve. Det er derimod, hvad karaktererne rummer og udtrykker i filmen, som er det væsentlige. Sådan er der nogle film, der er, og det er også smag og behag, om man er til den slags film.

Jeg tror dog, at selvom jeg ikke kedede mig voldsomt, så medførte den meget flade handling, at jeg ikke rigtigt kom til at værdsætte denne film. Jeg tror også, at mit problem var, at jeg ikke i udpræget grad var interesseret i nogle af karaktererne i filmen. Jeg ved ikke, om jeg altid var lige opmærksom, men selvom Hopkins i sit portræt af den tillukkede butler, Stevens, uden tvivl havde et indre liv, så syntes jeg, at det desværre aldrig kom nok til udtryk. Jeg er med på, at han er en træmand, men jeg syntes ikke, at karakteren blev interessant for mig og på noget tidspunkt overraskede mig (ved at udvikle sig). Filmen har heller ikke en særlig stemning/atmosfære, eller formår at tiltale mig på et følelsesmæssigt plan, som nogle gange er dét, som får mig til at kunne lide en film på trods af andre mangler.

Dette er velnok en film, som mere tiltaler segmentet, som ser "Downton Abbey".

23/10 00:09Kedsommeligt periodedrama
Ivory og Downton Abbey? Hvilket absurdt univers har de nogen tilfælles i?

23/10 05:13Kedsommeligt periodedrama
Jeg tror det er settingen, som leder tankerne henpå nævnte tv-serie, min gode mand.

23/10 10:21Kedsommeligt periodedrama
"Downton Abbey" beskæftiger sig med intriger og den praktiske afvikling af forskellige udfodringer, mens "Resten af dagen" beskæftiger sig med store tematikker hentet i det Nobel-vindende romanforlæg, som også er anbefalelsesværdigt. Æstetisk er denne film fyldt med på samme tid smukke og metaforiske billeder, der nærmer sig produceren Mike Nichols', takket være Ivory, mens de store skuespillere leverer på et helt andet niveau end sæbeoperaens. De to har i mine øjne ikke andet til fælles end at omhandle tyendet på et slot i England, men det er bare min holdning.

23/10 22:30Kedsommeligt periodedrama
Ja ja, jeg griner jo når folk siger at Apocalypse Now er en Vietnam-film.

24/10 05:22Kedsommeligt periodedrama
Nuvel. Jeg har heller aldrig set et afsnit. Men som jeg skrev, så tror jeg at visse målgrupper nok ville værdsætte både denne film og DA, eksempelvis tænker jeg på min farmor.

24/10 18:30Kedsommeligt periodedrama
Godt med dig Indiana, du er jo på farten i vilde stunts, så kammerspil og kunst er ikke lige dig :-)

Rid vel.

25/10 10:56Kedsommeligt periodedrama
Synes det er en lidt kedelig kommentar du fyrer af Sandmand. Den er muligvis ment kærligt eller med lidt humor, da du ikke plejer at være nedladende. Men synes du rammer skævt og forkert her. Jeg kender ikke Indiana personligt, men synes han indeholder mere end det du reducerer ham til!

25/10 11:14Kedsommeligt periodedrama
uanset intention så læses det i hvert fald yderst arrogant og unødvendigt

25/10 17:26Kedsommeligt periodedrama
Altså man skal jo kunne tage noget røg, ligesom der i Indianas egen kritik ligger en antydning om at os "Resten af dagen"-fans er at sidestille med en flok bedstemødre. Den skulle jeg da også lige sluge, men jeg kan også godt grine af det, fordi det nok også har et gran af sandhed.

25/10 18:06Kedsommeligt periodedrama
Jeg vil mene Sandmand er venlig her, for giver man en idiot en regnemaskine bruger han den som fjernbetjening.

25/10 18:39Kedsommeligt periodedrama
Jeg må indrømme, at selvom jeg studsede lidt over sandmands kommentar og har tendens til at være nærtagende, så valgte jeg at tænke, at sandman nok ikke mente noget nedladende med sin kommentar. Når han skriver, at jeg er til "vilde stunts" er det formentligt en hentydning til, at jeg ofte er mere til action a la "Indiana Jones". Eller i det hele taget film, hvor plottet er mere fremtrædende. Men at sige, at jeg ikke er til "kunst" er en fejl, eftersom jeg også værdsætter mere eksperimenterende film som leger med form og udtryk som "My Own Private Idaho" og Winding-Refns "The Neon Demon" som faktisk er en af mine favoritter af en eller anden grund.

Men der er nu ikke nogen hard feeling rettet mod sandman. Og Filmbøffen: Det var en tilfældighed, at jeg nævnte min farmor. Jeg kunne ligeså godt have nævnt en random person som (måske) er fan af "Downton Abbey" og "Resten af dagen". Det var ikke nogen hentydning til, at man er gammel og kedelig.

Men jeg må indrømme, at jeg grinte lidt i vantro over AB's kommentar. Der må jeg sige, at jeg synes, du er nedladende AB. Du siger jo mere eller mindre, at jeg er en idiot. Det synes jeg ikke, du kan være bekendt.
Så kan vi godt blive enige om, at man ikke skal sammenligne pærer og bananer, hvilket jeg har på fornemmelsen blandt andet er din holdning? Med udgangpunkt i "Resten af dagen", så vil jeg sige, at jeg synes filmen havde fint skuespil og karaktertegning, men ikke mere end, at jeg ikke fandt filmen særligt seværdig. Jeg vil nævne et noget bedre eksempel som Sergio Leones fremragende "Once Upon a Time in America", som jeg mener kombinerer bedre at have glimrende karaktertegninger og en handling, som rent faktisk engagerer mig. Det er bare min mening.

Men jeg er da glad for, at Thomas og don giver mig noget støtte.

25/10 18:44Kedsommeligt periodedrama
Det var sådan set bare for at puste til ilden.

Rid vel, Indy :)

25/10 18:54Kedsommeligt periodedrama
Haha, ja, det kan du åbenbart godt lide, AB.
Men jeg synes nu godt, at du og jeg kan have nogle fine diskussioner uden, at du bliver nedladende, AB. Så jeg syntes sgu det var lidt et mærkeligt stød, du kom ind fra sidelinjen med.

Men igen, jeg er da glad for, at der er nogle herinde, der tænker på den sociale omgang. Tak for det.

25/10 20:37Kedsommeligt periodedrama
Jeg vil tro du bliver hærdet på et tidspunkt mod den slags fornærmelser. Med snart to årtier med Thomas, så har det krævet 'sin mand' at modstå en trang til at lade ansigtsudtrykket røbe ens følelser :)

26/10 02:12Kedsommeligt periodedrama
Tja. Det handler vel også om den skriftlige vs mundtlige kommunikation.
At vi så aldrig har mødtes i virkeligheden gør måske, at jeg ikke lige ved, hvor alvorligt jeg skal tage din flabethed.

26/10 08:30Kedsommeligt periodedrama
Som i slet ikke. Jeg er bare ude på dril.

Jeg har ikke engang set filmen. Men nu er der ingen vej udenom. Er den på Netflix?

26/10 16:11Kedsommeligt periodedrama
Adis, hvad er pointen med at "drille" og "puste til ilden"? Skriv dog om film. Dem har du vel stadig holdninger til?

Sandmand, synes godt nok også du er rigelig arrogant her. Jeg har ikke set "Resten af dagen", men lad mig bare tilføje, at Ivory's "A Room With A View", som jeg også har anmeldt her på siden, var en frygtelig oplevelse.

26/10 16:39Kedsommeligt periodedrama
AB the hellraiser.
"Resten af dagen" så jeg netop på Netflix. Ikke lige en personlig anbefaling herfra.

Haha, Rasmus, ligefrem en "forfærdelig oplevelse"? Så er "A Room with a View" og Ivory nok ikke lige noget, jeg skal opsøge. Jeg har ikke set "Call Me By My Name", som Ivory skrev manuskript til, men nu tror jeg, jeg forstår hvad en bekendt sagde om den film om, at den film ikke ligefrem havde en spændende handling.

26/10 17:07Kedsommeligt periodedrama
“Call Me By Your Name” er en fremragende coming-of-age fortælling. Den tør jeg godt anbefale.

26/10 18:09Kedsommeligt periodedrama
Latterlig kommentar, Adis og endnu mere latterlig forklaring på den. Jeg synes, du skal skrive om film i stedet (helst dem du har set). Det der er bare spild af tid.

27/10 03:30Kedsommeligt periodedrama
Thomas: Fedt. Jeg er i udgangspunktet også åben for at se stort set alt. Folk kan jo have meget forskellige oplevelser af den samme film.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.