Midway: Pæn mellemvare af Emmerich

Midway
Film Midway
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
Pæn mellemvare af EmmerichWayne

19/11 12:24Pæn mellemvare af Emmerich
Roland Emmerich er en gigant, når det drejer sig om episke luftslag. Men desværre ikke som instruktion af mennesker. Det er nok umuligt at opdrive en mere USA patriotisk instruktør - som ikke er amerikaner (Emmerich er tyskfødt).

Jeg er fan af film som; Stargate, The Patriot, The Day After Tomorrow og især Independence Day. Og bringer man dem med i baggagen, så behandler han denne gang fjenden på en overraskende respektfuld måde. Faktisk får vi en rimelig japansk årsag til hele miseren.

Personskildring er som sagt ikke den store kompetence hos Emmerich - og det er en skam når vi har fine folk med, som Patrick Wilson, Woody Harrelson, Luke Evans, Aaron Eckhart og Dennis Quaid med på holdet.

Der burde man have opnået så meget mere - og samtlige (de få der er med) kvinder er reduceret til pin-ups, som lige skal pudre næsen - når bølgerne går højest.

Handlingen er simpel; Det hele starter med angrebet på Pearl Harbor - og resten bygger op til det historiske opgør ved Midway.

Scenariet indeholder alt man kunne ønske sig til en krigsfilm - knirkende, skrammede metaldele. Dogfights, angreb på skibe - torpedoer, bomber og masser af brag og ødelæggelser - døde i hobetal. Fede genskabelser af krigsisenkram, der var engang.

Alt sammen fint nok - bortset fra at man kun føler sig som tilskuer, og aldrig bliver direkte involveret og en del af handlingen. Det har man set gjort i langt bedre krigsfilm. Emmerich tør ikke tage den nødvendige pause, hvor man dvæler ved den enkelte person og de følelser de gennemlever - men styrter straks videre til det næste slag.

Men se den for de fine kampscener - bedst på et stort lærred, det fortjener den trods alt.

6/10 - 4/6

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.