Le Mans '66: En film som man gerne vil bo i.

Le Mans '66

19/11 12:26En film som man gerne vil bo i.
James Mangold peaker og instruerer sin hidtil bedste film.

Forestil dig at du virkelig bliver forkælet; Sæt dig til rette i den mest behagelige stol. Omgivet af perfekt temperatur, behagelig musik - en pude i ryggen, måske et hyggeligt tæppe... Din ynglingsdrink i hånden, og alle dine favoritsnacks i passende mængder.

Virkelig en feel-good film, i den bedste betydning af begrebet.

Det skal nævnes at jeg så den i 2D IMAX, som i den grad understøttede de perfekte rammer - med den fedeste lyd og vidunderlige billeder på øjeblikkets ultimative skærm.

På mange måder er det ikke filmens forløb, som har hovedrollen. Den er bare rammen om en række fede skuespillere, som under og overspiller - på de helt rigtige tidspunkter. Samtidig er man tilstede, midt af de ikoniske 60'ere - uden at man på noget tidspunkt stiller spørgsmål til det.

Når man så samtidig bliver udsat for de bedste sportsvogns scener, jeg har set - fra perfekte vinkler, som virkelig kæler for bilerne - så er det bare til overflod, lækkert.

Brølende motorer, krom - og sammenbidte sportsfolk, kørende på en grænse som vi dødelige kun tror vi kender.

Christian Bale underspiller mesterligt i rollen som fåmælt træmand - med et unikt talent.

Matt Damon følger trop som den ikoniske Shelby - som limer handlingen sammen, og skaber kontakt mellem ellers uforenelige kræfter.

Men det er langt fra alene deres præstationer, som bærer filmen - samtlige bipersoner spiller op til højeste niveau af deres ydeevne, og det er en fornøjelse at se hver eneste scene - uanset om det er i garagen, på banen eller på de bonede gulve.

Historien hædrer især Ken Miles for det enorme, dedikerede arbejde han gjorde for at udvikle det ultimative - og måske tage det største kvantespring, sporten har set.

Samtidig giver den et par velmenende hug med spanskrøret, til en bilgigant som lige så godt kunne have solgt cola som biler - og kun bruger sporten som markedsføring i en krig startet mellem en forkælet arving (Ford) og en sand pioner (Ferrari).

Som sagt, så kunne jeg have fortsat med at se filmen - meget længe - gerne i 24 timer. Den eneste, lille, mislyd opstår da tæppet går og filmen fader ud. For jeg ville gerne have fortsat i karrusellen, bare en tur mere.

En af årets bedste oplevelser.

5 meget store stjerner ud af 6 - og 9 fine, ud af 10.

19/11 22:15En film som man gerne vil bo i.
Mangold er en af Hollywoods mest undervurderede instruktører, han har præsteret fra og med "Cop Land" og hvis dette virkelig er hans bedste film, siger det noget. Jeg ser frem til selv at få syn for sagen, tak for anmeldelsen indtil da.

20/11 05:43En film som man gerne vil bo i.
Alle vil få noget ud af filmen. Og Mangold har virkelig ramt den, denne gang. Min søn og svigerdatter, min kone - alle var lige begejstrede.
Du kan roligt glæde dig.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.