Hobbitten: En uventet rejse - 2 D: TOP 20 FILM 2010-19

Hobbitten: En uventet rejse - 2 D

02/12 17:07TOP 20 FILM 2010-19
10'erne har været et storslået årti for Hollywood og her er et beskedent forsøg på at samle op på de største baskere og nogen af de mere glemte perler af film fra de sidste ti år. Man må konstatere at filmen lever i bedste velgående, hvor vi både ser store instruktører og skuespillere der stadig formår at lave gode film, og en masse nye spændende stjerner, der helt klart også yder deres bidrag. Jeg kan sagtens have glemt nogle film og rækkefølgen skal ikke tages for bogstaveligt. Se eller gense disse 20 mesterværker.

1. HOBBITTEN-SERIEN
Det her bliver den film-serie, som vil stå klarest i fremtidens filmfans' erindring, hvis man beder dem beskrive 2010'ernes film. Teten bliver samlet op fra "Ringenes Herre", dog tilført den store teknologiske udvikling, der er sket de seneste år, hvilket denne film klart også dokumenterer.

2. INTERSTELLAR
Dette epos bliver man simpelthen blæst tilbage over. Det ydre rum er skildret så troværdigt at det til tider virker skræmmende og Matthew McConnaughey og det store ensemble giver den hele armen i nogle af deres bedste roller. Plottet kan være forvirrende, men i dette tilfælde bør man bare give sig hen til oplevelsen!

3. KONGENS STORE TALE
En meget gennemført filmatisering af de virkelige begivenheder omkring Kong Georges problemer med at tiltræde den store titel. Den er både vittig og rørerende og med en pragtpræstation af Colin Firth.

4. LINCOLN
Spielbergs mesterværk som mange måske har afskrevet, men det er en fantastisk rejse i tid og sted med overmenneskeligt skuespil fra Daniel Day-Lewis, der vitterligt er som forvandlet til Lincoln.

5. LIFE OF PI
En kunstfilm med stor folkelig appel kan sagtens lade sig gøre i hænderne på Ang Lee og denne unikke film om en dreng, der er nødt til at sejle den halve jord rundt med en tiger, er en moderne klassiker.

6. MISSION IMPOSSIBLE-SERIEN
Tom Cruise og Co. huggede ikke bremserne i ved skiftet til 10'erne, de er tværtimod fortsat derudaf vildere end nogensinde med stadig større elegance. Dette kan være en kontroversiel udmelding, men i 10'erne har Ethan Hunt altså overhalet James Bond, der er blevet lidt for følsom og kunstnerisk i sit udtryk.

7. THE MARTIAN
Underholdende og storslået epos fra veteranen Ridley Scott, der virkelig trækker på alle Matt Damons tangenter.

8. INCEPTION
Man skal holde på hat og briller når auteuren Cristopher Nolan sammen med selveste Leonardo DiCaprio vender op og ned på storbyer, så højhusene hvirvler om ørerne på én.

9. JAMES BOND-SERIEN
Bond, James Bond er en prøvet mand, men han holder endnu! Daniel Craig har virkelig ført Agent 007 ind i vores tidsalder med nogen virkelig gode film som "Casino Royale", "Skyfall" og "Spectre", man kan dog håbe at 20'erne vil bringe noget mere humor og charme ind tilbage i serien! Undertegnede forslår et skift med en ny Bond a la Martin Freeman.

10. OPERATION ARGO
Ben Afflecks thriller fra 2012 baseret på den sande historie en gidseltagning i Iran og de helte, de i sidste ende reddede dem, er solid filmkunst. Denne film er fejlfri.

11. GRAVITY
Det her er en rigtig rum-ballet med de store Hollywood-stjerner Sandra Bullock og George Clooney i de altoverskyggende hovedroller som astronauter, der kæmper for livet i vægtløs tilstand. Den er noget for sig!

12. THE IRISHMAN
De gamle drenge Scorsese, De Niro, Pesci og Pacino kan endnu! Her blæste de alle aspirerende stjerner af banen med et sidste mafia-mesterværk. Det er en af de største gaver til filmverdenen i 10'erne at dette har ladet sig gøre.

13. JACK REACHER-SERIEN
En yderst positiv overraskelse i 10'erne var helten Jack Reacher, der virkelig er på højde med folk som Jason Bourne og James Bond. Tom Cruise er som altid eminent og man kan kun håbe, at han vil fortsætte som den mystiske agent mange år endnu!

14. JOHN WICK-SERIEN
En anden serie, der kom ud af det blå og tog os alle med storm. Keanu Reeves er tilbage som en af Hollywoods førerende actionhelte og han gør det med bravur. Man undrer sig over hvordan, vi har kunne undvære ham i årene efter "Matrix"-serien. "John Wick"-universet er virkelig noget for sig og man kan tilbringe timevis i dets selskab.

15. EDGE OF TOMORROW
Tom Cruise har virkelig sat sit præg på action-genren i 10'erne og dette er endnu en klassiker fra hans side. Samtidig er det en af de film hvor hans komiske sans har fået størst afløb.

16. GREEN BOOK
Oscar-vinder med selveste Viggo Mortensen som brovtende italiener, der må ledsage den mere skabagtige sorte pianist spillet af stortalentet Mahershala Ali på en køreture gennem USA, som hverken de eller os seere glemmer foreløbigt.

17. THE BFG
En meget undervurderet Spielberg-klassiker. Det lettere ukendte cast har måske hindret dens succes, men det er virkelig en teknologisk kraftpræstation, som man helt sikkert vil se tilbage i fremtiden som et epokegørende værk.

18. BRIDESMAIDS
Disse pragtfulde kvinder tog fusen på mange, da de pludselig havde lavet den sjoveste komediefilm, man havde set i umindelige tider. Humoren kan være kras, men den bliver serveret med charme af Kristen Wiig og Melissa McCarthy, der giver den hele armen.

19. THE NICE GUYS
Den hårdslående duo bestående af Russel Crowe og Ryan Gosling er en attraktion i sig selv, men den suppleres af Shane Blacks uhyreskarpe manuskript og instruktion, der samtidig fremstår utrolig afslappet. En undervurderet film.

20. MIRAKLET PÅ HUDSONFLODEN
Det her er hvad filmmediet kan. Clint Eastwood og Tom Hanks gik sammen om at hylde den rigtige pilot Chester Sullenberger, som formåede at lande et fly på en flod i New York. Clinten serverer desuden en svigende kritik af det bureaukrati, der forsøger at dræbe selve den menneskelighed, den burde tjene.

Læs den resterende Top 50 her: http://www.scope.dk/forumemne?id=69090

02/12 17:12TOP 20 FILM 2010-19
Fin læsning og mange gode titler. Må jeg spørge, hvad der får dig til at tro at filmfans vil huske Hobbitten klarest? De fleste filmfans jeg kender, de finder den i bedste fald middelmådig til sådan god nok og for det meste hader og sviner de den til. Jeg skal gerne erkende at jeg er fanboy, så for mig rangerer de højt. Det dog kun del 2 der ville ende på en top 20 hos mig.

02/12 18:28TOP 20 FILM 2010-19
Det er bare min vurdering af filmenes kvalitet. Du har ret i at de er omgærdet af meget smagsdommeri, men den slags har det med at dø hen, hvis bare filmen holder og det mener jeg, er tilfældet her.

Tak for at du læste med!

02/12 19:48TOP 20 FILM 2010-19
Jeg tror nu også mere det er MCU, eller superheltefilm i det hele taget, som folk vil fremhæve som noget af det mest karakteristiske ved 2010'erne. Dermed ikke sagt, at det er de film, som jeg holder mest af. Men det er nogle af de mest populære film de sidste ti år. Derudover er der de nostalgiske reboots, eller hvad man skal kalde dem, indenfor eksempelvis "Star Wars", "James Bond" og serier som "Stranger Things", hvor man eftersigende forsøger at "finde tilbage til rødderne" eller give de nu voksne børn af især 80erne et ordentligt skud nostalgi og på denne måde please fans.

02/12 22:36TOP 20 FILM 2010-19
Heh, Lord of the Rings vil stå (ja eller står) som noget, der står stort og lysklart i den filmhistoriske erindring. Det kommer en overlang-udstrakt trilogi gentagelse ikke til at gøre for dette årti. Den sidder Marvel og deres revolution 100 procent på.

03/12 11:36TOP 20 FILM 2010-19
Jeg er selvfølgelig ikke uenig i jeres betragtning om superheltefilmene, men derfor tror jeg stadig, at de vil ende som en filmhistorisk kuriositet, hvorimod de sande klassikere fortsat vil blive set. Jeg tror at 95% af superhelte-filmene vil forsvinde i glemsel og kun blive set af nogen hardcore superhelte-fans, nogen ville måske sige nørder, om 50 år.

Ligesom hvis man ser på musik har perioden måske været domineret af hvad ved jeg, One Direction og Justin Bieber, men de vil næppe blive dyrket af fremtidens connoisseurs.

04/12 12:01TOP 20 FILM 2010-19
Hobitten serien ville ikke engang være med i min top 100 over årtiet. Man har taget en bog på den halve længde af en af de tre LOTR bøger - og strakt det ud over 3 film.
Det kan i den grad mærkes på serien som alt for tit træder vande. 3D effekterne var forfærdelige.

Men sjovt at du vælger at tage serier - og ikke kun den enkelte film med på din liste.

Jack Reacher - og John Wick er fin underholdning, men bestemt ikke mere end det.

04/12 13:23TOP 20 FILM 2010-19
tak for svarene, filmfans. Hvis man skulle have fulgt bogen slavisk var vi gået glip af mange helt fantastiske scener. Én film i dette univers havde ikke været nok, så havde smagsdommerne også beklaget sig!

Jeg har valgt serier, for at give et bredere udsnit af 2010’erne, da der på den måde er plads til flere titler.

05/12 13:31TOP 20 FILM 2010-19
Du kunne også bare have lavet din liste længere ;-)

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.