Creed: TOP 50 FILM 2010-19

Creed

03/12 12:58TOP 50 FILM 2010-19
Fortsættelse af Top 20 som findes her: http://www.scope.dk/forumemne/6...20-film-201019

21. CREED-SERIEN
Rocky Balboa vendte tilbage til det hvide lærred her og han var savnet! Denne gang med det twist, at han nu skal oplære en ny bokser, spillet fremragende af den unge Michael B. Jordan, som vi forhåbentligt vil se mere til i 20'erne, både som Creed og i andre spændende roller.

22. TEORIEN OM ALT
Denne meget rørerende film handler om geniet Stephen Hawkings, der får sit at slås med, da han får sin berømte diagnose. Eddie Redmayne giver den som en ung Daniel Day-Lewis her og han bliver bestemt også spændende at følge fremover.

23. STAR WARS-SERIEN
10'erne markerede et kærkomment gensyn med Star Wars' universet langt langt borte og vores gamle venner Han Solo og Co. er tilbage i topform. Pånær Ron Howards skævert "Solo" har det været nogen virkelig værdige fortsættelser i historien om verdensrummets mest kendte familie.

24. AMERICAN HUSTLE
Et af 10'ernes helt store ensembles med folk som Christian Bale, Jennifer Lawrence, Bradley Cooper og Amy Adams! Historien om nogen listige svindlere og dem, der prøver at fange dem, bliver aldrig gammel, når bare den er godt eksekveret, her af en af 10'ernes helt store instruktører David O. Russell

25. AD ASTRA
En af de nyeste film på listen, som lige skal have lov at synke ind endnu, men med suverænt spil fra Brad Pitt og Tommy Lee Jones i et far-søn-parløb, hæsblæsende action og stærke billeder er det en født klassiker.

26. 12 YEARS A SLAVE
Denne film er hård kost for mange, men det er den også nødt til at for at vise, hvad slaverne gik igennem dengang. Chiwetel Ejiofor lærte alle at udtale sit svære navn med sin fænomenale hovedrollepræstation suppleret af en imponerende række af Hollywood-sværvægtere.

27. 127 HOURS
På mange måder en opdateret udgave af "Cliffhanger", dog barberet ned til det rene drama her. James Franco, som mange kender fra "Spider-Man"-verdenen leverer sit livs præstation som bjergbestiger på afveje. Ikke en film for sarte sjæle.

28. SHUTTER ISLAND
Scorsese har alt i alt haft nogen meget stærke 10'ere kun afbrudt af præstedramaet "Silence", men her leverer han hårdkogt mystik med DiCaprio i hovedrollen. En af hans mere uhøjtidelige film som "Efter fyraften" og "Cape Fear".

29. ABERNES PLANET-SERIEN
Kongen af 10'erne må næsten være Andy Serkis, der har leveret den ene pragtpræstation efter den anden, dog sjældent genkendelig for det blotte øje. Her spiller han en overnaturligt klog abe, der ender med at grundlægge det fascinerende abe-univers kendt fra de oprindelige film. Disse film er virkelig noget for sig.

30. JOKER
Noget af det bedste der er kommet ud af den store superheltebølge er denne rebelske film om Batmans ærkefjende Jokerens oprindelse. Joaquin Phoenix giver den hele armen i en film, der snarere vækker mindelser om mestrene Scorsese og Di Palma end den lettere standardiserede superhelteformular, vi efterhånden er vandt til.

31. NICEVILLE
Denne charmerende historiske film om det sorte tyendes kvaler i USA er ikke uden vid og bid. Skuespillet er i topklasse med folk som Octavia Spencer og Viola Davis, der leverer noget af deres bedste spil hidtil.

32. WORLD WAR Z
En understrømning i 10'erne var zombie-genren og her nåede den sit klimaks, da selveste Brad Pitt pludselig gav sig til at bekæmpe de levende døde. Det er en yderst underholdende forestilling med nogen uforglemmelige scener.

33. ZERO DARK THIRTY
En klassisk hævn-film, hvor amerikanske soldater prøver at fange og dræbe Osama bin Laden efter det berømte angreb på World Trade Center 11. september 2001. Kathryn Bigelow er suveræn bag kameraet og med skuespillere som Jessica Chastain og Kyle Chandler på opgaven kan man ikke fejle.

34. ROCK OF AGES
En rockende musical med usædvanligt store navne som Tom Cruise, Alec Baldwin og Catherine Zeta-Jones på rollelisten. Sammen stemmer de i på en masse meget populære rocksange fra 80'erne og det er på mange måder en arvetager til 00'ernes "Mamma Mia!".

35. THE EXPENDABLE-SERIEN
En overraskelse i 10'erne er Sylvester Stallones geniale idé om The Expendables, der samler et uovertruffent hold af skuespillere i en række af vanvittige actionfilm. Man kan kun håbe på flere film og flere velkendte ansigter fra disse gutter.

36. THE FAVOURITE
Græske Yorgos Lanthimos udgør det hidtidige klimaks i bølgen af auteurs, der forlader kunstfilmens verden til fordel for rendyrket Hollywood! Her med et fantastisk underholdende trekantsdrama i det britiske kongehus med suverænt spil fra Emma Stone, Rachel Weisz og den mere ukendte Olivia Colman, der dog inkasserede en Oscar for sin rolle.

37. BEST EXOTIC MARIGOLD-HOTEL-SERIEN
Denne serie er udtryk for endnu en bølge i 10'erne, hvor vi ikke kunne få nok af britisk charme med titler som "Downtown Abbey" og "Paddington". Filmene følger på mange måder formularen fra "The Expendables", hvor man har samlet alle de store gamle britiske skuespillere, der så slår sig løs som seniorer på det lidt tvivlsomme hotel i Indien.

38. BABY BOSS
En af de sjoveste animationsfilm fra det seneste årti, da mange af de andre i genren forsøger at gå for meget op i at være rørende eller filosofiske. "Baby Boss" formår overraskende nok at opnå netop disse kvaliteter, men den gør det gennem leg. Det er et billigt kneb, men at se en baby tale med Alec Baldwins stemme forbliver kosteligt.

39. SPIONERNES BRO
Endnu et samarbejde mellem Spielberg og Tom Hanks bliver man aldrig tæt af. Her bliver alting dog vendt på hovedet, da Tom Hanks skal prøve at forsvare en fjende af de amerikanske værdier, som ellers altid står til hyldest og forsvar i disse herrers film. En meget intens oplevelse med spil af bedste kaliber.

40. MONUMENTERNS MÆND
På mange måder en fortsættelse af det elskede "Oceans"-univers, da George Clooney her både er instruktør og skuespiller i det imponerende ensemble, der i anden verdenskrigs krydsild skal forsøge at redde Europas kulturarv.

41. DE SATANS CHEFER-SERIEN
I 10'erne fik vi en ny bølge af komedier og komedieskuespillere, som er en forfriskende tilføjelse til Sandler-Stiller-bølgen og den efterfølgende bølge anført af Judd Apatow. Jason Bateman og Jennifer Aniston har virkelig leveret på komediefronten i 10'erne og her er de begge i topform sammen med en masse andre, blandt andet kan man opleve ellers alvorlige skuespillere som Jamie Foxx og Kevin Spacey på slap line.

42. NOW YOU SEE ME-SERIEN
Disse film om nogen magikere, der bruger deres evner til at udføre kups og samtidig servere en social kommentar til finansverdenens egne trylle- og svindelnumre er forrygende. Folk som Michael Caine, Woody Harrelson og Mark Ruffalo sikrer filmene deres stjerne-status.

43. THE DESCENDANTS
Her får George Clooneys talent frit løb, når han på én gang skal håndtere at hans kone har været ham utro og er røget i koma, samt tage sig af sine to børn. En film der balancerer på knivsægget mellem komedie og drama og gør det til perfektion.

44. THE BUTLER
Historiens vingesus oplevet gennem den sorte butler spillet af Foret Whitaker, der møder USA's forskellige præsidenter gennem sit arbejde i det hvide hus. Det er lykkedes instruktøren Lee Daniels at få en masse meget stærke skuespillere til at give den i de forskellige præsident-roller og det kombineret med fortællingen om de sorte amerikaneres historie gør denne film mindeværdig.

45. ONCE UPON A TIME... IN HOLLYWOOD
Der hersker ingen tvivl om Quentin Tarantinos evner som filmskaber, men ofte ender hans prætentiøse idéer med at spænde ben for ham. Her leverer han en meget lige til fortælling, der bæres frem af ikke stilistiske greb, men fremragende spil af det fantastiske makkerpar Pitt og DiCaprio. Hans enorme talent for billedkomposition, replikker og lyd får her lov at skabe ægte filmmagi uden ironisk distance.

46. SAVING MR. BANKS
Hvis man er fan af "Mary Poppins"-universet og har undret sig over hvordan, filmene blev til, kommer her svaret. Tom Hanks funkler i rollen som selveste Walt Disney og Emma Thompson giver den som forfatteren bag den berømte barnepige. De to excentrikere gør den ellers lidt tørre historie utroligt underholdende.

47. HIDDEN FIGURES
Endnu en virkelig god film om undertrykkelse af sorte amerikanere, som var et stort emne i 10'erne. Her hører vi hvordan nogen gæve afrokvinder medvirkede til at sende de første amerikanere i rummet. Udover den stærke trekløver medvirker Kevin Costner i en uforglemmelig rolle.

48. HOPE SPRINGS
Denne film gør sig først og fremmest bemærket med sit samspil mellem to af de helt store: Meryl Streep og Tommy Lee Jones. De smider al forfængelighed og giver den som ægtepar, der forsøger at genfinde deres sexliv under kyndig vejledning fra deres sexolog Steve Carrell. Det kommer der nogen meget rå og ægte præstationer ud af.

49. AQUAMAN
Jason Momoa og instruktør James Wan formår det umulige og gør den lidt perifære helt Aquaman til en af de mest underholdende og interessante helte på det ellers enorme marked. Det her er action, adventure, komedie og tragedie fortalt ekstremt veloplagt og med store skuespillere som Nicole Kidman og Willem Dafoe til at give det hele en vis gravitas. Samtidig er filmen fri for de mange selvironiske og -refererende lag, mange superheltefilm sværger til.

50. FIRST MAN
Ryan Gosling bærer denne film med sit portræt af astronauten Neil Armstrong. Han formidler perfekt alt fra de små menneskelige nuancer til det makrokosmos, vi som seere oplever igennem ham. Instruktøren Damien Chazelles musikalske sans fornægter sig heller ikke.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.