Hellere død end levende: Kultkomedie

Hellere død end levende
Film Hellere død end levende
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
KultkomedieIndiana

13/12 02:53Kultkomedie
"Better off Dead" er en meget mærkelig film. Den kan vel beskrives som en sort komedie om Lane (Cusack), der bliver droppet af sin overfladiske kæreste til fordel for skolens usympatiske skikonge, Stalin (ja, det hedder han). Lane overvejer derfor at begå selvmord. Han sætter sig dog senere for at udfordre og slå Stalin i et skiløb på det lokale bjerg. Han får hjælp af sin skøre ven samt en sød fransk kvindelig udvekslingsstuderende.

Jeg tror dét, som jeg så godt kan lide ved "Better off Dead" er, at den er så grotesk. Lillebroderen på otte bygger et funktionsdygtigt laserpistol (no big deal), moderen kokkererer et væsen med fangearme, og det lokale avisbud forfølger Lane overalt i jagten på sine to dollars. Dette er kun et udpluk af de virkelige sære ting, som foregår i denne film, hvor der er ligeså mange, hvis ikke flere, skøre personer, end der er straight-men (komiksammenhæng, ikke seksuel observans).

Filmen er ikke decideret hylemorsom, men filmen er så underholdende og har flere animationer og stop-motion, som indgår i fortællingens bizarre indslag. Nogen argumenterede for, hvordan de groteske hændelser viser Lanes oplevelse af, hvordan det er at være teenager.
Filmen er desuden sød og har en morale om, at man skal være sig selv og ikke rende efter folk, som vender én ryggen. Skuespillet er desuden af god kvalitet.

Fem stjerner virker måske af meget, men jeg synes filmen har en så original tilgang til dét at lave en ungdomsfilm og underholder mig i høj grad. Det er en hyggelig film at sætte på, og man får et indblik i, hvordan det var at leve i 1980erne, selvom filmens begivenheder skal tages med et gran salt. Dette er muligvis min yndlingsfilm med John Cusack, selvom han eftersigende selv hader den.

13/12 07:25Kultkomedie
Fedt at finde Better Off Dead frem - for mig har den altid stået som én af de allerbedste 80'er-ungdomsfilm, netop af de årsager, du nævner. Fem stjerner er ikke for meget.

13/12 16:19Kultkomedie
Fedt. Jeg har også altid været glad for den siden jeg fangede den på TV2 Film for snart syv år siden.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.