Parasite:

Parasite
Film Parasite
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
gentagendedon
Røvtur på 1. KlasseWayne
AB

15/12 18:55

15/12 18:56Årets 10 bedste (2019)
En dejlig tid på året. Det betyder lister over årets bedste film. Her er mit bud på top 10. Som altid vanskeligt at danne sig et overblik over filmåret, der gik. Hvor godt et filmår har været beror på ens fleksibilitet i søgningen. Blockbusters har ikke været fem potter pis værd, men der har været kvalitet i den snævre kunstneriske ende - omend har jeg slet ikke set nok, føler jeg. Formentlig også første år, hvor amerikanske film ikke repræsenterer bredt på listen. Det har til gengæld været fremragende tv: Chernobly, Mindhunter sæson 2, Unbealivable. Top 10 film:

10. ‘Under The Silver Lake’ (David Robert Mitchell, USA)
9. ‘Transit’ (Christian Petzold, Tyskland)
8. ‘Wildlife’ (Paul Dano, USA)
7. ‘A Prayer Before Dawn’ (Jean Sauvaire, England)
6. ‘Werk Ohne Autor’ (Florian Henckel von Donnersmarck, Tyskland)
5. ‘Dogman’ (Matteo Garrone, Italien)
4. ‘Dronningen’ (May el-Toukhy, Danmark)
3. ‘The Irishman’ (Martin Scorsese, USA)
2. ‘The King’ (David Michôd, Australien)
1. ‘Parasite’ (Bong Joon-ho, Sydkorea)

15/12 19:35
Wauw. At du på denne liste ikke bekender dig til mainstream/blockbustere ses klart. 8/10 titler kan jeg ikke umiddelbart påstå, at jeg kender. Jeg har i hvert fald ikke set en eneste. "The Irishman" ligger dog på watchlisten på Netflix.

15/12 22:33
Tak. Tror jeg nok :)

Nr 2,3 og 7 er på Netflix. Utroligt nok.

Jeg nyder en stor mainstream, men i år har det været skidt. Næste år ser så meget mere lovende ud. Allerede fra 2 januar med 1917, som jeg ser ekstremt meget frem til.

Og:

Glæd jer til Parasite. Mark Kermode brugte en citat fra en anmelder om en anden film, som jeg synes passer om denne: ‘it is a film, which is a film’.

19/12 13:31
AB, vi må siges at have meget forskellig smag, hvilket også har ledt til sammenstød, og selvom jeg er en af de største filmfans, er der mange film på din liste, jeg ikke har hørt om. Des mere glæder det mig at se, at The Irishman med sin Hollywood-magi er i stand til at samle så mangfoldigt et publikum. Den er også på min top 20.

Uanset vil jeg takke for listen, vil prøve at se Parasite i julen, da den lyder sjov.

25/12 13:46
Soundvenue rammer plet:

“Årets bedste film er drama, horror, klassesatire, slapstick-farce, artfilm og guddommelig popcornsunderholdning i ét. Har du aldrig set en sydkoreansk film før, bør dette være den første, så det ikke bliver den sidste."

Fik også lige set The Two Popes på Netflix af den engang kontroversielle Fernando Meirelles. Det var noget andet end forventet. Kan anbefales.

25/12 22:48
Spændende liste - må indrømme, at der er en del jeg ikke har set.

Parasite fandt jeg også utrolig fed.

Har ikke min personlige top ti på plads, men pt. er jeg sikker på, at Joker ligger øverst. Har du ikke set den? Og hvis du har, så undrer det mig alligevel lidt, at den ikke er at finde på din top 10 uden, at jeg i øvrigt skal pege fingre af den.

Også Us og Midsommar ligger ret højt på min. Fandt begge meget fascinerede og underholdende på hver sin måde.

26/12 09:43
Hej Slat. Bliver altid glad når du kommer på banen :)

Mht Joker, jeg kunne rigtig godt lide den. MEN. Der var nogle bump på vejen, som jeg følte træk lidt ned i helhedsindtrykket - og de 10 jeg havde valgt, var blot tanden bedre ifølge mig :) Den var dog blandt boblere. Sammen med Mid90’s og ikke mindst Peeles US.

Midsommar var jeg desværre meget skuffet over og jeg har ikke følt meget trak for et gennemsyn. Jeg var ellers ekstremt begejstret for Hereditary.

Ser frem til din liste. Hvad har været højdepunkterne dette årti?

26/12 16:41
Tjaaaa synes generelt ikke, at det har været et så stærkt filmår, fx i sammenligning med 2018. Men der er også en del titler jeg ikke har set, fx på din liste.

Dem jeg især har nydt i år er Joker, Parasite, Wick 3 (stor filmkunst på sin egen vanvittige måde), Us, Midsommar, The Irishman, Før frosten, Avengers Endgame (selvom den skuffende lidt efter den fabelagtige Infinity Wars), Star Wars og Once upon a time in Hollywood.

Midsommar heller ikke på niveau med Hereditary i min bog (den fandt jeg helt forrygende og var nærmest udmattet efter turen i biografen med den), men der er stadig noget i Midsommar, som gør, at jeg finder den sært fascinerende.

26/12 16:54
Som jeg indledningsvis skriver, så har jeg altid svært ved at bedømme hvor godt et filmår det har været. Det afhænger jo af flere faktorer. Blockbusters har for mig ikke været gode og John Wick 3 endnu mindre (sorry). Der var dog en enkelt genrefilm, som jeg nød og det var sgu Aja’s Crawl. Tænk engang ;)

Flere af mine på listen finder du på Netflix. Hvis du er nysgerrig, så tjek dem ud. Var meget imponeret af The King og hvis man er til store, sværd-sandal film med intriger, så er det formentlig det bedste bud siden Kingdom of Heaven (DC).

Næste stop: 1917 på torsdag :)

27/12 20:37
Jep, Crawl var rigtig fed!

Sjovt, jeg er helt blæst bagover af Wick 3. Elsker de vanvittige optrin.

Har luret på The King. Nu må jeg hellere snart få gjort noget ved det :-)

28/12 23:48
Håber ikke det tager noget af glæden fra, men fandt John Wick 3 virkelig tåbelig. Og meget af action’en synes jeg var overkoreograferet. Ikke min kop te. Jeg fik i øvrigt lige set det jeg vil kalde årets bedste actionfilm, Dragged Across Concrete. Fedt makkerpar, overraskende, cool og nede på jorden. S. Craig Zahler kalder jeg lidt vor tids John Carpenter.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.