The Descent: Retrospective/The Descent

The Descent

19/02 19:33Retrospective/The Descent
Jeg husker tilbage med rædsel på året 2005 hvor denne omtalte horror blev lejet i den lokale blockbuster. Jeg turde nærmest ikke at afspille den. Flere søvnløse nætter fulgte siden.

Neil genopfandt genren på det tidspunkt, der var mere eller mindre udpint i en årrække. Med simple midler skabte han en mindre gyser sensation.

Ensemblet er en flok kvinder fra en tid hvor en filmmager ikke var nødsaget til at diktere os bestemte politiske holdninger. Neil turde godt dvale ved menneskets fejlbarlige natur, uanset kønnet, samtidig med filmen også handlede om noget. Noget menneskeligt relaterbart.

Jeg synes stadig den holder vand. For den skræmte mig mere end andre film.

21/02 07:59Retrospective/The Descent
Den vil jeg snart pille ned fra hylden og gense. Tak! Du skriver i din sidste linje, at den "skræmte", men gør den stadig det?

21/02 14:50Retrospective/The Descent
Jeg er blevet noget mere hærdet siden dengang og gys skræmmer mig måske ikke længere i den forstand, at nattesøvn bliver ødelagt, men mage til en klaustrofobisk/intens film skal man virkelig lede længe efter. Oveni kan jeg lide karaktertegningen. Derudover er Nolans gamle komponist David Julyan virkelig god her og savnet.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.