Kødets lyst: carnal knowledge

Kødets lyst
Film Kødets lyst
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
carnal knowledgedon

21/02 09:48carnal knowledge
Der er noget over Mike Nichols´ Kødets Lyst, som jeg ikke helt kan beskrive. En særlig tone, noget underliggende jeg ikke kan få hånd om, en følelse, der virkelig suger mig ind i filmen og holder mig knugende godt fast. Måske er det fordi Nichols sammen med manuskriptforfatteren Jules Feiffer skaber noget illusionsløst uden at være kyniske, skildrer fejlbarlige karakterer menneskelige i stedet for udstillende, maler en tristhed ærligt men uden at være opgivende. Lige meget hvad, så er Kødets Lyst et suverænt værk, af førnævnte grunde, blandet med fremragende præstationer fra alle medvirkende. Filmen har en stærk resonans, der gør, at den her dagen efter stadig føles i maven, og jeg er meget tæt på at give topkarakter.

21/02 13:21carnal knowledge
Sjældent har så kort en anmeldelse solgt en film så godt. Jeg vil opsøge denne, så snart jeg kan. Lyder som noget særligt.

21/02 13:39carnal knowledge
don anbefalinger giver mig altid lyst til at se en film....Ja, selv de film han ikke anbefaler, får han malet et strejf af mytisk hen over, der gør at jeg føler jeg burde tjekke dem ud:-D Men enig med RFL, den her sælges dæleme ret godt.

21/02 14:30carnal knowledge
RFL... PTA... that made my day. :D

21/02 19:11carnal knowledge
Det er altså godt skriv, old man. Kort og godt. Jeg tager noter :)

Lige et nysgerrigt spøgrsmål. Har Fincher som instruktør mistet lidt for dig med årene siden du synes lidt mindre om både Fight Club og Social Network eller er jeg helt off? Mente det var en af de instruktører vi to delte stærkt passion for.

22/02 10:04carnal knowledge
Mange tak for de rosende ord, de herre, altid dejligt at høre. Og ja, filmen er virkelig værd at opsøge. Ligger på Mubi 2 dage endnu, hvis det er :-)

Haha, Thomas, er der også et strejf af mystik over mit skriv om Fangeborgen 2 og lignende, der gør du føler, at du burde tjekke den ud?

Adis, det har han vist nok. Jeg er mere imponeret over hans filmtekniske kunnen nu end nogensinde, men kan også mærke, at Finchers manglende interesse i eller kølighed overfor sine karakterer (/mennesker) gør, at jeg ikke rigtig elsker hans film på samme måde længere. Men har stadig gensyn med Zodiac og Se7en til gode, hvilket jeg glæder mig til

22/02 10:40carnal knowledge
Jeps, også den (selv om jeg ærligt ikke husker din anmeldelse af den:)

22/02 12:56carnal knowledge
Don: på den måde. Han er ikke just en, der rører til tårer men det var Kubrick heller ikke. Hvis man selvfølgelig lægger stor vægt på karakterer og følelser, ja så kan jeg godt følge dig. Jeg er et sted midt imellem tror jeg. Det er alligevel sjældent jeg er dybt rørt af en film. Det blev jeg under Leave No Trace. Tilbage til Fincher. Formentlig stadig i top 3 favoritter.

Se7en er top 10 for mig.

22/02 13:59carnal knowledge
Det sjovt med sammenligningen med Fincher og Kubrick, for selv om de begge to er fremragende instruktører, så synes jeg det er på hver deres måde, om end der naturligvis vil kunne trækkes en del ligheder.

Muligt Fincher ikke ligefrem skaber karakterer der emner af varme fra hans side, i forhold til dem. Men de er langt nemmere at relatere til, end jeg synes den langt mere intellektuelle tilgang, som Kubrick ikke kun beriger sine historier med, men også sine karakterer og /eller hans tilgang til dem, så man oftere føler sig mere distanceret og observerende (ikke forstået som at filmene ikke er dybt gribende og fantastiske værker) Jeg synes Fincher er langt mere mainstream og nem forståelig, da hans karakterer ofte virker mindre komplekse.

Eller det var lige en hurtig tanke, der fangede mig. Jeg er dog stadig vild med Fincher's film, hvor Zodiac og Se7en står som de lystende mesterværker, mens jeg kedede mig med Benjamin Button og aldrig er blevet fascineret af Fight Club, som næsten alle andre under 30 vist blev dengang:-D

22/02 14:43carnal knowledge
Skulle jeg vælge blandt de to, blev det Fincher for mit ved kommende, fordi jeg netop synes hans karakterer er mere komplekse og egentlig også mere relaterbare. Kubrick er oftest tema-besat mens karakterer sjældent har hans første prioritet. Sådan læser jeg hans film i hvertfald. Uanset hvor meget jeg synes Shining er en fed film, så er Wendy for mig en karikator, der blot tjener et tematisk formål og Jackie er en skør kugle, som modvægt. 2001 er ren intellektuel sag, det bedste af slagsen, men ingen nævnværdige karakterer i den forstand. Strangelove handler igen om politiske budskaber skabt igennem satire, uden jeg ligefrem "bløder" med nogen af karakterer. Mit gæt er at Kubrick ikke er blandt dine top favoritter don, men jeg kan selvfølgelig være helt galt på den.

Fight Club er ikke aldersbetinget. Jeg nød den som helt ung såvel som nu og den har for mig ikke mistet noget på den konto, selvom man som udgangspunkt kan vokse fra enhver film.

22/02 14:47carnal knowledge
Ja, du har faktisk ret. Kubricks karakterer er faktisk mindre komplekse, i hvert fald som rigtige mennesker. De er bare sværere at regne ud, hvad der bevæger sig i dem. Men du har nok ret i, at det er fordi Kubrick ikke indbyder til dette.

22/02 15:14carnal knowledge
De kan godt virke lidt mere uforudsigelige ja, men tror det kan hænge sammen med Kubricks approach til karakterer som ofte karikerede individer, med al respekt, at man aldrig helt kan vide sig sikker.

23/02 20:29carnal knowledge
Hmm, det er en lidt besværlig ting. For forventer ikke at græde til en Fincher-film, he´s not that kinda guy, ligesom Kubrick heller ikke er det. Men man kan stadig godt få en emotionel oplevelse, selvom man ikke røres til tårer. 2001 ramte mig i hvert fald på et plan der ikke havde med karaktererne at gøre, men mere hvor overrumplende en film det er.

Jeg ved det ikke, Finchers kølighed går mig lidt på nu, mens Kubricks ikke gør det samme, men nok fordi Kubrick aldrig har været en af mine favoritter, hvor imponeret jeg end er over hans film (du har helt ret, Adis).

23/02 20:39carnal knowledge
Tak for godt svar.

Jeg tror vi alle gerne vil have en emotionel oplevelse med fra biografen. Det varierer nok fra person til person, hvad vi bevæges af. Personligt havde jeg f eks en stor emotionel oplevelse med TDK, mens nogle andre jeg hører fra fandt den kold. Mht Fincher, så får jeg det samme ud af fx. Seven. Jeg føler så meget for Mills og Sommerset, at afslutning nærmest er ubærlig at overvære.

24/02 08:24carnal knowledge
True

Fedt med Se7en og din stadige oplevelse af den, jeg får den set snarligt

24/02 08:49carnal knowledge
Følelser er dæleme også svære at måle og hvad vil det egentlig sige, når man rent faktisk skriver man bliver ramt af f.eks. Se7en? Bliver man trist og ked af det, harm, vred eller direkte grådlabil af det og hvor stor er følelsen hos den enkelte. Er man en tudeprins med lommekiks eller synes man bare, at det var da ærgerligt for karaktererne. Jeg bliver bestemt selv rørt, eller nok nærmere oprørt over slutningen i Se7en. Jeg bliver ikke trist og ked af det, sådan direkte, som jeg f.eks. blev med en film som The Broken Circle Breakdown, der har et helt andet emotionelt punch.

24/02 09:05carnal knowledge
Det er ikke længe siden jeg genså den for gud ved hvilken gang. På en god dag bedste film ever :)

24/02 09:12carnal knowledge
Troede FC var din favorit af Finchers film? For mig er det som sagt Se7en og Zodiac.

24/02 11:43carnal knowledge
"ramt" er lidt et underligt udtrykt måske. I Sevens tilfælde, der er jeg nok "bare" investeret i karaktererne fordi de er interessante. Det er god karaktertegning. Så er der film, der rammer noget personligt. For mig kan det være en film som Prisoners, fordi den spiller så meget på forældrenes værste mareridt. Men det kan også være Leave No Trace og selv sci fi som Interstellar, omhandlende noget man personligt kan sætte sig ind, føle båndet osv.

Mht Fincher, så varierer favoritten på dagen :) Det står dog altid mellem Zodiac, Seven og FC.

24/02 13:49carnal knowledge
"Interstellar", ja det var netop også derfor jeg blev så "ramt" af den, fordi den berørte noget personligt for mig, i forhold til tanker om kærlighed, savn, at ofre sig, miste osv osv.

24/02 14:09carnal knowledge
"På en god dag bedste film ever" – hørt, Adis! Jeg genså den i fjerneren helt tilfældet og blev suget totalt ind i den igen. De billeder, det manus, den timing, den regn... En (ond) drøm af en film.

24/02 15:26carnal knowledge
TN: ja, det er stærke sager.

Ras: det er sgu lidt sjovt med Seven. Hvordan den griber en om struben. Jeg har set den og ejet den i 3 forskellige formater og for nylig zappede jeg rundt i kanalerne og faldt over den på netflix. Tænkte blot at se den fede åbningsscene bare fordi jeg havde lyst, men inden jeg så mig om, var filmen sgu færdig.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.