Ad Astra: Eksistentialisme For Dummies

Ad Astra
Film Ad Astra
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
Eksistentialisme For DummiesThomas Nielsen
Den lille historie i det store stj...Oberst Kurtz
KOSMISK RUMEVENTYRFilmbøffen

23/02 09:07Eksistentialisme For Dummies
Instruktør James Gray der stod bag den fremragende ”The Lost City Of Z”, står også bag denne ekstrem flotte, men indholdsmæssige opblæste science fiction kliche.

Historien om astronauten Roy’s rumrejse, spillet med vanlig karisma af Brad Pitt, for at finde sin far, en lidt slatten Tommy Lee Jones, hvis gamle mission truer jordens eksistens, er langt mere banal end den gerne vil være.

En trættende og overforklarende voice-over gør heller ikke noget godt for den i forvejen ret forudsigelige handling, hvis eksistentielle pointer aldrig helt får lov til at blive serveres eftertænksomt, trods filmens forsøg på at skabe filosofiske monumentane billeder.

Det er i øvrigt en handling og også filmens egen tone som filmen så slet ikke stoler på får jeg indtrykket af. Så derfor smides der sporadisk en actionscene eller to ind undervejs, sikkert i den tro at den så kan hjælpe med at holde publikums interesse. Scenen hvor Pitt jagtes i en rumbil forekommer mig i hvert fald totalt ude af kontekst og unødvendig påklistret.

Der er dog som skrevet, nogle ret flotte visuelle skud der er værd at tjekke ud.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.