Rambo: Last Blood: Blodfortyndende

Rambo: Last Blood
Film Rambo: Last Blood
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
BlodfortyndendeThomas Nielsen

23/02 15:46Blodfortyndende
Det jo ikke fordi jeg ville forvente større filmkunst fra en actionfilm om krigsveteranen John Rambo, atter fortolket lidt unuanceret af ellers karismatiske Sylvester Stallone.

De forrige film (den første muligvis undtaget) har såmænd heller ikke ligefrem brilleret med velskrevne historier og enormt originale ideer.

Forrige film i serien blæste dog så hårdt til angreb på sanserne og den gode smag, at det for mig ganske enkelt var en fryd. Derfor glædede jeg mig egentlig også lidt til denne, som Stallone har annonceret altså skulle afslutte ”sagaen”.

Jeg blev dog lidt skuffet. Jeg kan leve med, at historien blot er en gentagelse af noget man har set før i andre actionfilm. Rambo’s niece kidnappes af mexicanske forbrydere, for at blive solgt som sexslave (gæt selv hvem der sætter efter).

Jeg har det dog lidt sværere med, at hele udførelsen forekommer mig ekstrem dovent, som om man alligevel ikke helt har gidet forsøge at fortælle med bare lidt gnist eller teknisk snilde.

Jo, Rambo får da delt massere af tørre tæsk ud og giver den mod slut gas med vanlig ultra voldelige indfald. Og jo, det er mildt underholdende når der er gang i den, selv om skurkene falder lige lovligt meget på stribe, som var de sat på et samlebånd. Men sjovt er det og jeg nyder at se action, hvor det ikke altid er flyvende mænd, mægtige maskiner og et kulørt overdrev af rang.

Der har i øvrigt været kritiske røster fremme, om at filmen var fordomsfuld over for mexicanere. Sådan kan man selvfølgelig godt tolke den og der er da også en par scener der kan indbyde til noget, samtidig med at skurkene er stereotype.

Men man kan egentlig også bare lade være at tolke og så bare konstatere at en film som denne, bæres af gammeldags klicheer og har brug for sine skurke.

Det skal ikke lyde som et forsvar af filmens værdier. Det skal bare forstås som, at jeg ikke gider spekulere dybere over en film som denne. Den er dum nok uden at jeg behøver at tillægge den mere.

Havde filmen dog holdt sig til en stil, en historie og en tilgang som indledningen, hvor Rambo hjælper med at redde nogle turister, der er fanget i en skov under en voldsomt uvejr, så havde det uanset været en film jeg måske hellere ville have set.

23/02 18:39Blodfortyndende
Vild med din overskrift :-) Det er lige præcis DIN anmeldelse af den nye Rambo, jeg har ventet på. Hvis der er nogen, der ved hvordan 80'er skabet skal stå, er det dig, og jeg håber sådan, at det her er en "80'er-film". Because that's Rambo. Af samme årsag havde jeg en god tur med den svulstige nummer 4, som jeg også mener at huske, du forstod at hylde for det, den var (eller husker jeg forkert?).

Skønt i det hele taget at se, hvordan det summer på Scope. Jeg kvitterer med Bond-anmeldelse i næste uge, spejderære!

23/02 19:13Blodfortyndende
Jeg har ikke rigtigt haft lysten til denne her. Omend ser jeg gerne flere film af S. Craig Zahler, som jeg forbinder lidt med 80’erne. Min favorit indenfor action, indenfor de seneste år, er The Guest. Indbegrebet af 80’er awesomeness! ;)

God overskrift :)

23/02 20:31Blodfortyndende
Jeg bifalder i den grad Emil her, du har et touch med denne slags film, Thomas, som er helt uovertruffen og jeg altid glæder mig over at læse

24/02 08:52Blodfortyndende
Tak Emil. Og ja, du husker helt korrekt. Jeg var ret vild med Rambo 4's nærmest anarkistiske voldsorgie og fandt den sked på den gode smag, så at sige.

Julen varer lige til påske.....Jeg venter spændt:-)

Adis: Du kan nok også roligt springe den over:-)

don: Jo tak. Skal vi snart se Bring Me The Head, måske på samme date som med Bond...? Ja, ved ikke hvorfor jeg kom til at tænke på den nu. Måske fordi du skrev om denne "slags film"?

24/02 14:08Blodfortyndende
"Bring Me The Head" – of Alfredo Garcia? Åh den gad jeg godt se. Fedeste titel i verden.

Thomas, fedt med denne energiudladning af skarpe tekster om alt fra mesterlig dansk socialrealisme til animationsperler (den skal jeg se!) og campy blodbad. Det er en fornøjelse at læse. Generelt er det en kæmpe fornøjelse at være på scope pt.

24/02 16:12Blodfortyndende
Godt så, Thomas, og ja, fireren var lidt en begivenhed, synes jeg. Husker tiden inden, fra filmen blev annonceret. Det var jo så mange år siden sidst. Det var lidt en stemning af latterliggørelse. Men filmen var det perfekte modsvar.

Og det er altså ikke påske endnu, men bare rolig, det hele giver mening til sidst, jeg har en plan ;-)

https://ibb.co/DDKTCLy

25/02 09:14Blodfortyndende
RFL: Jep, den. Vi skulle have set den sidst, eller den var blandt titlerne. Men så blev det til et par andre. Så har gemt den til don kigger fordi igen. Og tak for rosen. Jeg har ofte været lidt forloren ved at smide disse "hurtige" tekster ind på nettet, men især på Scope. Ikke at jeg kan skrive som f.eks. dig og Obersten, det kan få jo. Men jeg synes jo selv jeg har et niveau højere, hvis jeg som da jeg var på "toppen" her på siden, gjorde mig mere umage. Men mistede lysten til at skrive længere og gennemarbejdet anmeldelser. Jeg nyder til gengæld sådan lige hurtigt at sætte et par ord på og se om man rammer noget. Oprindeligt var disse skrevet til don, da ham og jeg begyndte at smide lidt til hinanden for en del år siden, efter vi alle lige som var "stoppet" eller "på pause" her på siden.

Men det er alligevel blevet til næsten 400 siden i et samlet word dokument, hvor jeg har gemt alle dem som jeg har smidt til don på mail igennem årene:-)

Emil: Okay, jeg venter. Det er alligevel ikke tid til at dø endnu;-)

26/02 08:51Blodfortyndende
Yes Thomas, ses i april til Bond, Peckinpah og måske noget Cassavetes, hvis tiden er til det :-)

Og bliv du endelig ved med at smide dit skriv op, selvom vi ikke rammer fordums længde

26/02 15:17Blodfortyndende
Thomas; Havde gættet på at den ikke var det helt store, men ser den da nok når jeg støder på den alligevel.

Emil; Vi venter spændt.

26/02 18:48Blodfortyndende
Ja det havde jeg så ikke gættet. Eller jo, at andre ville mene det jo. Men da jeg fandt den forrige voldfed, så håbede jeg faktisk at denne kunne levere lidt mere end den gjorde.

27/02 11:47Blodfortyndende
Det var også mest efter at have læst anmeldelserne, som gik i den retning. Men kommer da til at se den på et tidspunkt - det er bare eftehånden svært at se alt, især med alle de streamingtjenester man forsøger at holde øje med.

27/02 12:36Blodfortyndende
Men har de ikke altid fået svage anmeldelser (med undtagelse af den første måske)? Så dem rettede jeg mig og/eller stolede meget lidt efter i dette tilfælde:-) Der stoler jeg kun 100% på mig selv og det jeg ser (don't we all in the end?). Som sagt, fandt jeg jo den forrige vildt fed og den fik vel heller ikke den store modtagelse. Så ud fra dette, ville jeg ikke kunne gætte mig til noget. Uanset, så havde jeg set den:-D I'm a action kinda guy;-)

27/02 13:28Blodfortyndende
Jeg synes også godt om Rambo fra 2008 var rigtig fin - gav den en solid 7/10

Men synes jeg bliver mere kræsen med tiden - der er alt for meget at vælge mellem.

Førhen ville den have være must-see - synes generelt godt om Sly og hyggede mig med alle Expendables.

27/02 14:02Blodfortyndende
Du er da også alle vegne:-D

Jeg er bestemt også blevet mere kræsen med tiden, derfor sættes en sådan film her jo lige netop højt på must-see listen;-P

Eller mener du "kræsen", som har du fået en "finere" smag (hvad det så end dækker over:)

Den var så lige netop et nøk bedre end "Ad Astra". Deri fik jeg da ret:-D

27/02 23:13Blodfortyndende
I lige måde :-)

Sådan havde jeg det indtil A Good Day To Die Hard - Brændt barn skyr ilden ;-)

Og sådan ca 8 Nick Cage film lige til lossepladsen før jeg indså at han ikke var til at redde.

Sly er ikke en stor skuespiller men gør det bedste med sit talent. Denne skulle vist være en anelse politisk.

27/02 23:24Blodfortyndende
Det var dæleme også en dårlig dag for Die Hard. Shit det var ringe. Det var jeg dog lidt forberedt på da jeg så den. Husker ikke hvad eller hvem der troværdigt havde advaret mig.

28/02 10:01Blodfortyndende
Jeg var desværre ikke advaret - og traileren jeg havde set så lovende ud, med masser af eksplosioner.

Jeg endte med at falde i søvn - og vågnede kun på grund af en albue i side fra min kone :-) Senere tænkte jeg at jeg blev nødt til at give den en chance mere hjemme - men der var en grund til at jeg faldt i søvn.

28/02 11:24Blodfortyndende
Men nu du troværdigt advaret om at Rambo her er middelmådig, også for en Rambo film:)

28/02 13:37Blodfortyndende
Mange tak :-)

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.