Kaptajnen: Klæder skaber folk!

Kaptajnen
Film Kaptajnen
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
Klæder skaber folk!AB
Magt og AgtThomas Nielsen

25/02 12:54Klæder skaber folk!
Svært at knytte nogle ord til SÅ stærk en oplevelse. Det er blevet til tredje gennemsyn. Og formentlig ikke det sidste.

Det er en meget mørk og nihilistisk film om en ung tysk soldat, der i krigens slutfase udgav sig for at være en højtrangeret kaptajn. Helt hvordan må I se filmen. Den er nemlig glimrende udført.

At den er baseret på virkelige hændelser er næsten ikke til at tro. Men virkeligheden har det med at overgå fantasien lyder ordsproget. Påstanden om at klæder skaber folk, er stadig den dag i dag en sandhed, fordi det ydre fortæller, hvem du er. Påklædningen spiller nærmest en rolle i sig selv.

Et hurtigt blik på instruktør Robert Schwentkes CV vidner om et middelmådigt CV på amerikansk grund, hvor han formentlig har carte blanche i sit hjemland til selv at bestemme menuen. Stramt komponeret script, der ikke spilder tiden og går til stålet fra første fløjt.

Jeg var revet med helt til slutningen, som i øvrigt er en mindre genistreg. Personlig favorit blandt nyere film.

25/02 18:42Klæder skaber folk!
Hvad konkret er det du tænker på med slutningen, der er genial?

PS. Er toupéen skrumpet i vask (jvf dit profilbillede:)?

25/02 19:28Klæder skaber folk!
Mht slutningen: genklangen til vores samtid og hvordan magten stadig korrumperer. Det er især måden det filmisk blev vist på under rulleteksterne, der blæste mig omkuld. Første minut fangede jeg det slet ikke, indtil det så gik op for mig. Jeg kan bare godt lide en komplet anderledes slutning.

Mvh Ant Man :)

25/02 19:59Klæder skaber folk!
Ah takker. Det var nemlig lige nøjagtigt om du mente under credits eller lige før disse. Det var lidt....off:) Jeg ved ikke om det for mig lagde noget til, men det var i hvert fald sjovt på en eller anden måde.,

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.