The Dark Knight Rises: mørk ridder slutter

The Dark Knight Rises

09/03 08:30mørk ridder slutter
Jeg skal vist til at stoppe med at give karakterer til de filmserier, som jeg genbesøger, for det er ikke altid, at jeg kan finde ud af at sætte stjerner på den givne film, som en del af serien eller som selvstændig film. Dette også med mit gensyn med Christopher Nolans tredje film i hans serie om Batman, hvor jeg faktisk et godt stykke hen ad vejen nød mere at træde tilbage i universet, end jeg lige havde regnet med (jeg var meget lunken overfor filmen, da jeg i sin tid så den i biografen). The Dark Knight Rises har samme tordnende tempo som de to andre film, men den føles bedre pacet end den udmattende The Dark Knight, men trilogiens afslutning udmatter så til gengæld på andre måder. Primært den monstrøst lange spilletid, men også den eskalerende dumhed i hændelser og dialog, som Nolan og hans medforfattere byder på. I denne omgang forsøger Nolan så heldigvis ikke helt så klodset og smådesperat af forcere en tematik nedover sin genrefilm, men trækket med at lukke Gotham af og køre selvjustits blandt borgerne føles utroværdigt og fortænkt. Det er da også herfra, at The Dark Knight Rises falder i mere og mere dumme huller, der til sidst samles i et billede af Batman, der flyver over havet med en atombombe, hvilket ikke er den slutning, som jeg regnede med, og dette ikke ment på en god måde. Nolan mister taget løbende, men alligevel kan jeg næsten bedre lide The Dark Knight Rises for dens fejl end The Dark Knight for dens påståede genialiteter. Jeg kan dog ikke sætte passende stjerner på filmen, ligesom jeg i bagklogskabens lyd heller ikke har kunnet det med hverken Batman Begins eller The Dark Knight.

09/03 09:01mørk ridder slutter
Det med stjerner har jeg opgivet for noget tid, omend kan det indimellem være sjovt at lege dommer :)

Jeg har det stadig fint med TDKR og synes det er en modig storfilm. Der er så mange spektakulære scener og så rammer den emotionelt. Jeg foretrækker dog de første to.

09/03 09:22mørk ridder slutter
Skønt den rammer dig emotionelt. Den nåede ikke derhen for mig, udover slutningen, både opbygningen til en ny helt, og der hvor Nolan efterlader Bruce Wayne, endelig rolig.

Nysgerrig, hvad tænker du der er modig ved filmen?

09/03 11:13mørk ridder slutter
Jeg synes det er en ambitiøs film med store temaer, om bl.a. angsten i det civiliserede samfund og filmen tør godt dvæle ved selve smerten herom. Der går 45 min før vi ser Bat full armed. Og så kan jeg godt lide det, de gjorde med Bane. Jeg synes ikke det er så tit vi ser den kvalitet og ambition i blockbusters. Og det er noget jeg vægter højt.

10/03 09:07mørk ridder slutter
Cool, tak for svar

10/03 09:15mørk ridder slutter
Det er ikke en dårlig film - den skuffede bare. Der var flere løsninger som var for nemme - og nogle var ikke i tråd med Batmans oprindelige univers.

Det var et turn down at hele Gothams politistyrke var totalt åndsvage, og alle på en gang gik ned i undergrunden og blev fanget - ja det er fiktion, men det behøver ikke være dumt.

Batmans/Robins historie eksisterer slet ikke, i bedste fald er den helt alternativ - og slutningen var for lykkelig i Batmans univers.

10/03 12:38mørk ridder slutter
"Batmans/Robins historie eksisterer slet ikke, i bedste fald er den helt alternativ", uddyb gerne?

10/03 13:03mørk ridder slutter
Spoiler
Joseph Gordon-Levitt's rolle som politimanden Blake, ender med at blive en slags arvtager af Batmans grotte/udstyr - det er ikke Dick Grayson/Robin, men det tætteste vi kommer på den del. Måske er Nolan's tanke at han skal være den næste Batman - som sagt - intet af det er officiel Batman historie.

10/03 13:31mørk ridder slutter
Jeg burde gense den. Har ikke fået taget mig sammen til et gensyn siden jeg så den i biografen. Det med gensyn er jeg dog heller ikke så skarp til at få gjort længere.

10/03 14:38mørk ridder slutter
Det er da ellers ret nemt. Batman Begins - 5 stjerner, The Dark Knight - 6 stjerner, The Dark Night Rises - 4 stjerner. Sådan :-)

Enig i at sidste kapitel er for langt, og virkelig dumt ja nogle gange, men der er så meget godt i den også. Og det er filmfotografisk den klart flotteste af dem, synes jeg.

10/03 14:53mørk ridder slutter
Enig med Emil, hvis man skulle smide 6 skalaen efter trilogien. Omend synes jeg Begins er bedst mht cinematografi. Den fanger bedst atmosfæren og det er tydeligt at Nolans forkærlighed har været Blade Runner.

Men faaak nogle scener Rises har. Fly-scenen i starten er fuldkommen vanvittig udi udførsel og ikke mindst planlægning af praktisk arbejde. Et af de bedste stunts jeg mindes at have set.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.