Dark City: Retrospective: Dark City

Dark City

09/03 12:08Retrospective: Dark City
Director's Cut

En version, som er lidt længere end TC og vigtigst af alt - uden den fornærmende voice over.

En af de kultklassikere jeg først så langt senere end de fleste SF buffs. Det ændrede heldigvis intet, for den er som god vin - bedre med alderen. Filmen evner at levere sine tidløse temaer på elegant vis og Proyas har redskaberne fra værktøjskassen til at begå et meserværk - og det er dark city.

09/03 13:07Retrospective: Dark City
Jeg genså netop også "Dark City" for få dage siden! Jeg har kun set director's cut-versionen, og jeg må ærligt indrømme, at jeg ikke er nær så begejstret som dig. Jeg synes egentligt filmen er rimeligt stramt fortalt, effekterne holder, filmen har en klar defineret stil og tone og skuespillet er upåklageligt, men alligevel er det ikke en film, som siger mig det helt store. Der er vel nogle temaer om, "hvad der gør en til et menneske, er det vores minder, eller hvad er det". Så vel lidt a la "Blade Runner". Der er sikkert mere, som er gået over hovedet på mig. Alligevel var filmens kvaliteter ikke nok til at ramme mig i hjertet, hvilket en film skal for at man virkelig holder af den. Men ikke her, heller ikke ved anden visning.

09/03 13:27Retrospective: Dark City
Fair nok. Jeg er vild med scenografien, atmosfæren og ikke mindst temaerne. Jeg har lidt en svaghed for Proyas. Knowing er ret undervurderet synes jeg.

09/03 13:32Retrospective: Dark City
Du skrev i tråden om TDKR, at du har droppet at give karakter til en film, men jeg formodede, at de seks stjerner er den karakter, som du ville give filmen?

09/03 13:40Retrospective: Dark City
Når man ikke anvender karakterer på scope, så havner indlæggene som kommentarer. Mig bekendt er det nemmere at finde frem til anmeldelsen. Indimellem får jeg indrømmet et flip, men jeg har det generelt svært med karakterer. De 6/6 er givet for at cementere en personlig favorit. På en 10-skala måske kun 9'er, men jeg vil helst undgå at rode for meget med tal :)

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.