Le Mans '66: Wroom....wroom!

Le Mans '66

31/03 10:34Wroom....wroom!
En helt enestående rekonstruktion af fjendskabet mellem Ford og Ferrari. Med James Mangold bag roret, så ved man hvad man får. Nemlig helt traditionelle dyder i håndværket, der trækker på klassisk Hollywood. Når det er bedst. Med en spændvidde fra snævre dramaer til stor blockbuster, laver han vellykkede film med et ben i begge lejre. Han er blandt de få, der kan. Det er en fremragende sammensat ensemble af gamle koryfæer, hvor man er i godt selskab gennem hele spilletiden. Bale er hamrende sjovt bekendtskab i filmen. Smukt koreograferet ræs, der emmer af autencitet. Det kan være det er ved at vende lidt i Hollywood med stigende fokus på kvalitets blockbusters. Jeg morede mig kostelig.

31/03 16:11Wroom....wroom!
Glad for at vi er enige - feelgood på forkromede fælge ;-)

31/03 18:33Wroom....wroom!
Som du kan sige det :)

Jeg er glad for Mangold. At han laver to film af meget høj kvalitet i streg er ret imponerende. Jeg er stadig mest glad for 3:10 To Yuma, men personligt glæder jeg mig hver gang han laver noget.

Hans undervurderede Cop Land er også fremragende.

31/03 21:53Wroom....wroom!
Manden har ikke lavet en dårlig film, hvis du spørger mig (okay, kan se "Knight and Day" fik tre stjerner af mig herinde, men stadig ikke decideret dårligt). Jeg håber virkelig, det bliver til noget med ham og Indiana Jones. Dels vil jeg helst undgå en "ny 4'er", dels er Mangold bare en allerhelvedes dygtig håndværker.

31/03 22:15Wroom....wroom!
Nej, ingen dårlige umiddelbart, men Knight And Day og den ene Wolverine film var virkelig middelmådige og under hans standard. Kate and Leopold har jeg til gode. Fik lige næsten set Girl Interupted.

Jeg tror det ligger ham fjernt Indiana Jones. Mangold er først og fremmest karakter/drama drevet instruktør. Måske netop derfor det gik lidt galt med Knight and Day. Det var en ordinær genrefilm uden dramaet. Indiana Jones med al respekt er drevet af spektaklet først.

01/04 09:40Wroom....wroom!
Jeg er med Emil her, ville virkelig elske at se hvad genre-hopperen Mangold ville få ud af Indiana Jones-universet!

01/04 10:33Wroom....wroom!
Jeg synes 'The Wolverine' er langt bedre end sit rygte (hele den japanske æstetik og scenen på lyntoget, wow) og elskede også 'Le Mans '66'. Er også vild med Emils idé om Indy!

01/04 10:33Wroom....wroom!
Jeg kan også kun se at hans ofte pragmatiske tilgang til det at lave film, ville kunne gavne Indy universet. Selvfølgelig forudsat at manus er i orden. Desuden vil jeg vove den påstand at netop de to bedste Indy film, de (også!) er karaterdrevent, da netop Indy som figur bærer så stor en del af filmene. Dette skyldes naturligvis også at Ford har ramt rollen så ikonisk.

01/04 10:34Wroom....wroom!
Enig med Rasmus. The Wolverine er en habilt underholdende film. Sådan en 4/6 stjernet oplevelse.

01/04 11:16Wroom....wroom!
Jeg genså for ikke længe siden Wolverine (op til Logan tror jeg) og synes bare stadig den er forglemmelig. Rasmus, scenen på toget er virkelig skidt lavet med indlysende dårlig CGI.

01/04 11:18Wroom....wroom!
Haha du har altid lige haft et gensyn med samtlige film der er oppe og vende:D

Jeg er desuden ikke enig mht togscenen. Er den 100% ægte? Næ, men at kalde den indlysende dårlig cgi må være en af dine ofte mange overdrivelser. Og selv om den ikke er 100% ægte, så er den så åndsfremkaldende eksekveret at det i sig selv trækker en del op. Sådanne scener, så voldsomme og tempofyldte er så også ret umulige at lave old school og nu er det jo en superheltefilm. Så at tro at vi skal se Zorro svinge sin pist fra toppen af et slow moving tog, der rammer 25 km i timen når det går vildest til, holder jo næppe. Man kunne også være gået Greengrass vejen og rystet scenen i stykker. Det er også en måde at skjule tingene på.

01/04 11:29Wroom....wroom!
Ahh, så ændrede du lige teksten Adis, da jeg smilede (kærligt) af at du altid lige havde genset alle film. Nuvel, jeg retter ikke mit, selv om det ikke længere giver så meget mening.

01/04 11:34Wroom....wroom!
Ændrede teksten??? Jeg tror du mangler kaffen i dag.

01/04 11:36Wroom....wroom!
Og ja. Den scene er indlysende tåbeligt lavet i min bog. En scene på toget fra den første MI film holder da langt bedre.

01/04 11:38Wroom....wroom!
Ja du ændrede teksten og det ved du da godt. Så stop med at spille poppet tak. Scenen i MI tænkte jeg faktisk på selv og den er da også tydeligt langt fra ægte.

01/04 11:43Wroom....wroom!
Øh NEJ. Har du fået corona? Hvad har jeg ændret?

01/04 11:46Wroom....wroom!
Åh glem og pak din upassende kommentar om jeg har fået Corona væk tak. Idiot!

01/04 11:50Wroom....wroom!
Så døde den samtale. Bare fremover: hvis du ikke har andet på hjertet, behøver du ikke kommenterer ALT jeg skriver.

01/04 11:54Wroom....wroom!
Du kunne jo bruge hovedet og ikke komme med idiotiske uempatiske kommentarer til en der i forvejen er lungesyg (hvad du udemærket godt ved). Hvor dumt er det lige. Derudover så kommenterer jeg ALT jeg lyster og har du et problem med det, er det dæleme dumt at lufte sine holdninger på offenligt tilgængelige sider.

01/04 11:58Wroom....wroom!
Ved nærmere eftertanke. Det skal du være velkommen til. Jeg skal så blot være bedre til at ignorere ligegyldigheder.

01/04 12:03Wroom....wroom!
Adis, måske CGI'en halter lidt, men synes virkelig den scene lykkes med at formidle følelsen af fart! Og så bruger den sin setting kreativt, når man løfter sig fra taget og svæver i luften for at undgå forhindringer osv. CGI'en giver også sådan en tegneseriestil, som passer godt til filmen og scenen. Mangolds "Walk the Line" er i øvrigt også en af de bedste mainstream-biopics, der er lavet i mine øjne.

01/04 12:11Wroom....wroom!
Ras: den er sådan set fint koreograferet med følelse af fart som du nævner. Men jeg er og bliver sucker for praktisk håndværk mest muligt og lige præcis den scene stak lidt forkert ud hos mig. Du kender følelsen når noget bare ikke føles rigtigt. Så har det med at hive en ud af indlevelsen. Men den alene vælter naturligvis ikke filmen. Jeg synes den har mange åbenlyse mangler og jeg er kun glad for Mangold fik lov til at lave Logan som han ville.

Walk the Line er skøn, ja. Virkelig, virkelig fedt de selv synger OG skuespillerne ikke blot efterligner legenderne, men giver i stedet deres egen tolkning af dem.

01/04 17:46Wroom....wroom!
Her er min anmeldelse af Wolverine (fra moovy). Det eneste jeg tog fejl i var hvornår jeg genså den. Det var efter Logan.

https://www.moovy.dk/forum/blan...e-saw?page=189

:)

01/04 20:36Wroom....wroom!
[Desuden vil jeg vove den påstand at netop de to bedste Indy film, de (også!) er karaterdrevent, da netop Indy som figur bærer så stor en del af filmene.]

Hovedet på sømmet, Thomas. 3'eren er da om noget drevet af sine karakterer.

Men derudover kan jeg ikke se, hvorfor Indiana Jones skulle lægge Mangold fjernt. Som I er inde på *har* han jo haft fingrene nede i bolledejen før med hans tegneserie-film. Jeg mener bestemt at huske, at "The Wolverine" var en sikker fire-stjernet oplevelse for mig. Og "Logan" har jeg stående som en af de bedste tegneserie-film, jeg har set.

01/04 20:56Wroom....wroom!
Logan handlede om en forpint mand, som tilfældigvis var en superhelt. Mangold var ikke så meget interesseret i selve superhelte-genren, men ønskede (efter egne ord) at lave et kryds mellem Walk the Line og 3:10 To Yuma og derved placere Wolverine i den setting.

Hans svageste i følge mig er The Wolverine og Knight and Day, som har det tilfælles at have kun ramasjang på menu’en. For mig er Indy 3 kun ramasjang. God en af slagsen, men jeg ser altså ikke noget karakterdrama, der hæver sig over det vi f eks ser i moderne Fast-furious film som kradser lidt om familietemaet. Jeg ‘læser’ Mangold lidt dybere end det og håber personligt han laver noget mere interessant.

01/04 21:11Wroom....wroom!
[Mangold var ikke så meget interesseret i selve superhelte-genren]

Hmm, så det var simpelthen derfor, at han valgte, hans næste film også skulle være en superhelte-film? "The Wolverine" er da mega comic booky. Vi er enige om, at "Logan" er noget helt andet. Men du er med på, at der jo altså er 40-50 års forlæg at tage fra? Der er alle mulige forskellige - også i dybde - måder, man har udforsket karakteren gennem årene.

01/04 21:46Wroom....wroom!
Spot on. The Wolverine VAR meget comic booky. Måske netop DERFOR den ikke fungerede, fordi han ikke fik sin vision trumfet igennem og måtte indgå et kompromis med de stridende lejre. Det ændrer mange års forlæg ikke på, hvis man har prioriteret forkert. Ligeledes var Knight And Day letbenet underholdning, men når han får lov til at sætte dramaet ind med prioritet der hedder karakterer - er han en ferm filmskaber. Med andre ord: jeg tror ikke han egner sig til 100% ren genrefilm.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.