Us: Us & Them

Us
Film Us
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
Us & ThemThomas Nielsen
UDELT FORNØJELSEFilmbøffen
We're Americans!AB

02/04 21:54Us & Them
Instruktør Jordan Peele bragede igennem lydmuren med den hypede og kritikerroste ”Get Out”, som da bestemt var en virkelig god film, men som jeg havde svært ved helt at forstå skulle være så ekstraordinær som mange gjorde den til.

Den havde sine kvalitative øjeblikke og som helt værk kunne den bestemt også noget. Den slog så også sine pointer fast med en hammer der ville være Thor værdig. Nuvel, flertallet har talt og så kan jeg jo mene hvad jeg vil.

Efter at have stiftet bekendtskab med Peele’s næste film her, så kan jeg dog godt få tanken om at en del af hans ”talent” som instruktør, det muligvis måtte befinde sig et andet sted end på det filmiske område.

I hvert fald kan jeg undre mig over at denne også har fået en ret positiv modtagelse sine steder. Jo, som film er den da lækker at se på, som amerikanerne nu ofte er så gode til. Peele har muligvis også sine samfundskritiske pointer eller noget. Men som fortæller løber han hurtigt tom for overskud.

Hans historie om en familie i sommerhus, der opsøges af en gruppe sære mennesker, lægger i og for sig ganske godt ud. Men der går ikke længe, så er det som om at Peele ikke længere har mere historie at fylde på og blot skal trække tiden, indtil vi rammer klimaks.

I øvrigt en historie, som selv om jeg ikke skal afsløre noget, hurtigt er gennemskuet, som man også gjorde det med ”Get Out”. Modsat forrige film, så tabes det hele denne gang bare på gulvet med en trættende tendens til fylde tiden ud uden at have noget helt at fylde den med.

03/04 05:25Us & Them
Jeg syntes nu heller ikke "Get Out" var særligt god. Jo, den skilte sig da ud, men det har nok også noget at gøre med de samfundskritiske overtoner og blandingen med komik, men som gyserfilm hævede den sig ikke over det middelmådige, hvis du spørger mig.

03/04 09:17Us & Them
Som ren horror failer Get Out, deri er jeg helt enig. Som en sådan så jeg den nu heller ikke. Ser den mere som en underholdende blanding af let horror, thriller, satire og komik, tilsat lidt (for?) åbenlys politiske/samfundskritiske aspekter. Ta’ ikke fejl, jeg kunne rigtigt godt lide den. Ratede den 5/6, dog meget tæt på 4/6. Synes blot den sine steder blev løftet op til en del mere, som var den et epokegørende værk. Det er den måske også, indirekte. Men jeg ser ikke de direkte filmiske kvaliteter oppe i det luftlag. Derfor kan de jo godt være der. Og historien er da også sine originale ideer, selv om de ikke er helt nye måske.

Mht Us, så virker det så desværre som løber Peele ret hurtigt tør for ideer at smide i filmen. Udgangspunktet er måske fint. Men jeg fik midt i filmen følelsen af at det var “løb på stedet”.

Tak for fin respons i øvrigt.

03/04 10:30Us & Them
Indiana: Jeg er 98% uenig med dig i alt omkring film. Vildt nok :)

03/04 10:51Us & Them
Godt skriv, Thomas. Det er sjovt, en del af min tunge kritik af filmen var, at jeg synes den havde alt, alt for mange spredhagls-idéer, som den ikke hang op på en samlende tråd. Men måske det faktisk er som du siger, at det er helt omvendt. At Peele har en grundide, men løber tør løbende for hvad han skal fylde den ramme ud med, og derfor bliver filmen som den nu engang er

03/04 11:23Us & Them
Jeg erklærer mig også forbløffende enig her.

[modsat forrige film, så tabes det hele denne gang bare på gulvet med en trættende tendens til fylde tiden ud uden at have noget helt at fylde den med.]

Jeg havde det præcis sådan - den virkede overlang til sidst uden at have noget at ha' det i. "Get Out" ku' jeg bedre lide. Det er den strammere film. Og en virkelig fed fusion mellem gys og komedie, apropos vores "snak" i går.

03/04 11:51Us & Them
Jeg må efterhånden være mere til ideer end gennemtygget, omend vel eksekveret kliché. Hos mig er det et plus. Det med ideer. Men Peele ved nok også godt selv han ikke laver film til alles smag. Hos mig er han indtil videre et hit.

03/04 12:13Us & Them
Nu behøves det ikke være så sort/hvidt jo, men lige den del er jeg helt enig med Thomas i. "Us" har bestemt også kvaliteter efter min mening. Deriblandt en eminent dobbeltpræstation af Lupita Nyong'o, der så meget blev Oscar-snydt.

03/04 14:18Us & Them
Tak don. Ja sjovt som man kan tænke kritikken komplet modsat. Men selv om det lyder som vores kritik går i hver sin retning, så tror jeg egentlig at den er mere enslydende end som så. Man kan nemlig godt påstå at Peele smider en god håndfuld fragmenterede ideer ind, men ikke får dem samlet til en helhed. Det jo ikke sådan at jeg ikke synes der “sker” noget eller er nogen “ideer”. Men som Emil er inde på, hvis jeg forstår ham ret, virker flere af dem på mig som tom fyld. Altså spm du selv siger, at Peele har haft en grundide, men ikke magtet at bygge den op til en historie, men så bare løst smidt diverse ting ind for at underholde og fylde tiden ud.

Hmm, håber det gav mening? Det er så bøvlet at skrive den slags her på en mobil:D

10/04 23:39Us & Them
Hov, der var da en del her, jeg ikke har fået set.

Haha, øh okay, AB. Jeg ved nu ikke, om vi er så uenige, men det må du åbenbart have oplevet størstedelen af tiden?

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.