Knowing: retrospective: Knowing

Knowing

05/04 18:55retrospective: Knowing
En undervurderet sci-fi perle. Selvom den klarede sig hæderligt ved boxoffice, fik den noget ufortjent et renommé som noget religiøst pladder. Ambitiøs sci-fi er sjældent mødt med stående bifald ved fødsel. Det må vi bare erkende. Men nogle film klarer dog tidens test bedre end andre.

Filmen lægger op til spørgsmålet om tilværelsen er underlagt determinisme eller tilfældigheder, og det gør den på baggrund af en velfortalt historie, der både rummer gys, drama, spænding og eftertænksomhed.

Den løftes sågar også af en fint spillende Nicolas Cage i hovedrollen. Rart at se ham i noget godt igen. Slutningen deler vandene og er formentlig mere til dem med hang til højpandet filmkunst. Det må gerne en film være i min verden!

06/04 19:00retrospective: Knowing
Fedt du fremhæver denne, Adis! I sandhed en "ballsy" film, der tør gå længere end de fleste – og de to katastrofale nøglescener (metro og fly) glemmer man sent.

Føler dog, at du giver slutningen en lidt forkert slags credit. "Højpandet filmkunst" er i hvert fald det stik modsatte af den slutning, jeg husker – en slutning, hvor *SPOILERS* de to børn render rundt som de nye Adam og Eva i en farvelade-verden med regnbue og teletubbies-farver. Eller husker jeg forkert?

06/04 19:45retrospective: Knowing
Du husker rigtigt. Der var et eller andet smukt, poetisk og reflekterende over slutningen, som for mig lettede i højere luftlag :)

Men forstår hvad du mener.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.