The Post: Spielberg’ske Rutiner

The Post
Film The Post
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
Spielberg’ske RutinerThomas Nielsen
Democracy dies in darknessCarcajou

06/04 17:55Spielberg’ske Rutiner
Instruktør Steven Spielberg’s seneste åbner ret så klichefyldt op, emnet taget i betragtning, med Vietnamkrigen og tidstypisk musik fra Creedence Clearwater Revival.

Den forsætter egentlig også ned ad den vej, det leveres ”by the book”, uden at afvige ret meget fra den formel en sådan film ofte fortælles på. Det er selvsagt, kan jeg vel godt påstå, dog velsmurt og teknisk overbevisende, så man hænger fint på. Desværre uden at blive overrasket.

Historien kan vel også både kaldes historisk vigtig og nutidig relevant med dens beretning om avisens The Post’s afsløringer af ”løgnen om Vietnamkrigen” eller måske mere dens kamp mod magthaverne, for at kunne bringe disse afsløringer.

Undervejs forsøger Spielberg så at tilsætte lidt kønspolitiske pointer og moraliseren igennem filmens karakterer og selv om dette aspekt muligvis er vedkommende på et eller andet plan, så føles pointerne lidt rigeligt understreget, selv om Spielberg aldrig helt udpensler dem, så man kvæles. Elegant og sultilt vil jeg nu heller ikke kalde dem, de kan forekomme ret opstillet. Så dette bliver et lille irritationsmoment, for mig i hvert fald.

I hovedrollerne mistænker jeg i øvrigt Tom Hanks for at ville forsøge sig at spille lidt a la Gregory Peck, mens jeg kan føle at Meryl Streep er lige på grænsen til konstant at have en tåre i øjenkrogen. De spiller begge godt, men alligevel var jeg aldrig helt overbevist om deres karakterers styrker.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.