Once Upon a Time... in Hollywood: Var den SÅ god?

Once Upon a Time... in Hollywood

13/04 13:02Var den SÅ god?
Tarantino har før vundet mig efter gensyn, men de sidste to film af hans gør altså ikke det store for mig. Bevares, de er kvalitetsfilm. Men magien savnes. Jeg var derfor nysgerrig efter at give denne her en second viewing. I visse omgangskredse blev store termer taget i brug om denne film. At det skulle være en kærlighedserklæring til film og nørder. Det er det muligvis også men det gør det altså ikke til det store mesterværk. Et gensyn bekræftede mig blot i min egen kritik, som jeg havde efter forpremieren. Sharon Tate er altså svagt skrevet. Jeg er med på hvad hun skal forestille at symbolisere. Den del er i øvrigt så indlysende. Men det er netop problemet. Hun er symbolik. Et idealiseret billede. Ikke en ægte karakter af kød og blod. Derfor føler jeg intet for hende. Hun er for mig et kæmpe minus. En anden ting er filmens spilletid. Det afhænger af ens temperament om man har tålmodighed til Tarantinos navlepilleri og to timer kunne nok forsvares. Men der er altså mindst halv time overflødigt fedt her og jeg kunne ærligt mærke det. På en måde ender den lidt i en blindgyde flere steder. Det er dog en svær film at dømme. For der er rigtig mange gode ting her og når det er godt, er det rigtig godt. Pitt er så pokkers cool i sin retro Hawaii skjorte med Champion t-shirt ind under kombineret med blå denimjeans. Man forstår at klæde Brad Pitt på. Man kunne jo næsten håbe på en spin off med Cliff Booth, der befinder sig i samme verden. Men altså, jeg vil altid se frem til en ny Tarantino film. Han er one of a kind og selvom han ikke just bliver bedre med alderen, så er der stadig kvalitet nok i hans film til at være nogenlunde tilfreds.

14/04 13:12Var den SÅ god?
Enig - fed nostalgi, flotte billeder - men ikke blandt hans bedste.

14/04 13:41Var den SÅ god?
DÉT har jeg virkelig også svært ved at se, det skulle være. For mig vil det formentlig altid være Pulp Fiction. Se, det er en kærlighedserklæring. :)

14/04 21:22Var den SÅ god?
Helt enig, Adis. Jeg er endda mere kritisk end dig.

14/04 22:24Var den SÅ god?
Kunne være interessant at læse din anmeldelse, Kristoffer. Jeg kunne såmænd også have nævnt et par andre svagheder. F eks den unødvendige voice-over mod slutningen. Eller fremstilling af Bruce Lee. Det var for mig et spørgsmål om de
gode ting kunne opveje svaghederne. Der var alligevel for meget godt til at retfærdiggør karakteren, men jeg foretrækker godt nok flere af mandens andre film.

14/04 22:50Var den SÅ god?
Jeg vil prøve at få skrevet om den snarest. Men jeg synes, dens største svagheder ligger i manus og en meget postuleret tematik, som i mine øjne ikke holder til nærmere eftersyn. Den er dog flot dresset op i et meget overbevisende production design.

15/04 10:36Var den SÅ god?
Pulp Fiction er blæret lavet - men jeg har større kærlighed til Kill Bill - måske fordi den indeholder både tegneseriestil, Kung-Fu og western temaer.

Inglorious Basterds er også¨sjov, men jeg har aldrig set det helt store i hverken Resavoir Dogs, Jackie Brown eller Django Unchained.

15/04 11:43Var den SÅ god?
Min rangering. Ingen dårlige film.

1) Pulp Fiction (top 10)

2) Kill Bill: vol 1

3) Reservoir Dogs

4) Kill Bill: vol 2

5) Inglourious Basterds

6) Jackie Brown

7) Death Proof

8) Once Upon a time In Hollywood

9) Django Unchained

10) The Hatefull Eight

15/04 12:58Var den SÅ god?
Jeg følger QT's egen holdning Kill Bill er et værk, så her er min rækkefølge.

1. Kill Bill - 6/6
2. Pulp Fiction - 6/6
3. Inglourious Basterds - 5/6
4. The Hatefull Eight - 5/6
5. Django Unchained - 4/6
6. Once Upon a time in Hollywood 4/6
7. Reservoir Dogs 4/6
8. Jackie Brown 4/6
9. Death Proof 3/6

Kun Death Proof kunne jeg godt have undværet...

15/04 17:29Var den SÅ god?
Jeg kender ikke nogen filmskaber, hvis film bliver rangeret så forskelligt af folk. Han er den fedeste instruktør.

15/04 17:58Var den SÅ god?
Så tyk er han nu heller ikke :-)

15/04 18:32Var den SÅ god?
Det ved jeg nu ikke. Jeg synes nu der er rimelig stor konsensus om Pulp Fiction er hans bedste film. Det er ihvertfald det resultat jeg har stødt på i diverse polls. Hvor Pulp Fiction klart har domineret.

Jeg synes måske det svinger mere når vi taler Nolan eller Villenouve. Der er stemmerne noget mere spredt er mit indtryk. Det tror jeg også gør sig gældende med Spielberg.

Men ja. Fed instruktør. Ridley Scott er bare federe :)

Spæner væk :)

15/04 20:33Var den SÅ god?
Jeg snakker ikke om polls, bare hvordan jeg oplever ham i egne kredse. Du ved da, jeg er dårlig til matematik :-) Der er altid godt gang i diskussionen med ham, synes jeg. Ikke mindst omkring hans seneste.

15/04 20:48Var den SÅ god?
På den måde. Ingen tvivl om, når man har lavet flere fremragende film, så vil stemmerne også være lidt spredt. Personligt oplever jeg svaret er Pulp Fiction når jeg snakker med folk.

Så er vi to. Det med matematik :)

15/04 21:49Var den SÅ god?
Men nu skulle det ikke forstås som at, han var min yndlingsinstruktør. Men han er i hvert fald én af dem. Er Ridley din? Så lige, du også fik smækket fuldt us efter "American Gangster", som jeg selv regner for hans klart bedste film i nyere tid.

15/04 22:22Var den SÅ god?
Det måtte han skam gerne være. Jeg har ikke meget ondt at sige om QT. Han har trods alt lavet en film jeg vil placere i top 10. Jeg havde også forrygende gensyn med Kill Bill.

Det med favorit instruktør. Det kan svinge lidt hvem det er. Nolan, Villenouve, Scott, Scorsese, Fincher er nok dem jeg har givet flest topkarakterer. Men altså, når man har film som Blade Runner og Alien på cv, så bliver det jo næsten ikke bedre. Han laver de store prægtige film efter mit hoved. Storfilmens mester. Vi er nok uenige om hans senere film. Manden er 82 og laver stadig bedre film end mange andre og hans visuelle sans er stadig intakt. Ser meget frem til The Last Duel og ikke mindst Battle of Britain hvis det bliver til noget. Så bliver det ikke mere episk. Så skulle det lige være Dune. Er du vimmer jeg glæder mig.

15/04 23:10Var den SÅ god?
Cool. Jeg synes, Villeneuve er noget af det vildeste, der er sket for filmmediet i nu to (!) årtier - han er i hvert fald også en af dem, der giver kriller i maven her op til en ny film. Og ja, det bliver jo så kun forstærket af dette filmtriste år. This better be good!

Har man lavet "Blade Runner" *og* "Alien" så skylder man ikke noget som helst, men jeg synes godt nok, der er store mellemvare-huller i hans ellers helt vildt imponerende karriere. Men godt at se, du holder ved din din gamle helt.

16/04 09:10Var den SÅ god?
Jeg medgiver, at Scott har lavet en håndfuld fejlskud. Jeg prøver at bilde mig ind det er Brettt Ratner der står på A Good Year-plakaten og ikke Ridley Scott :) Til gengæld er Matchstick Men undervurderet og jeg synes flere af hans film er det. Men der er så heller ikke en anden instruktør derude med så mange Directors Cuts :)

18/04 02:14Var den SÅ god?
Bum bum bum

Måske sådan ...

1. Kill Bill
2. Jackie Brown
3. Pulp Fiction
4. Reservoir Dogs
5. Inglourious Basterds
6. Once Upon a time in Hollywood
7. The Hatefull Eight
8. Django Unchained
9. Death Proof

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.