Spider-Man: Far From Home: Peter Parker's European Vacation

Spider-Man: Far From Home

14/04 17:39Peter Parker's European Vacation
Peter Parker forsøger at lægge Spider-Man på hylden og vende tilbage til et normalt teenageliv, men på en studietur til Europa bliver han rekrutteret til at hjælpe en ny superhelt med at stoppe en serie angreb fra elementarvæsener.

Frisk fra eventyr i rummet og de højspændte konflikter i de seneste Avengers-film flytter Marvel Studios helt gnidningsfrit Spider-Man tilbage i det ungdomsfilmunivers, han har fået i denne version. Fans af tegneserierne vil hurtigt gennemskue plottet i "Far from Home", men derudover er der velfungerende letbenet underholdning på menuen - inklusive gode actionscener og virkelig flotte visuelle effekter, som der også skal være i netop denne historie.

Instruktør Jon Watts hæver niveauet en lille tak fra forgængeren "Homecoming", og Tom Hollands Spider-Man er stadig den mest charmerende udgave af figuren på film. Derudover kommer Zendaya nu til sin ret som den opdaterede udgave af heltens evige romantic interest, MJ, og der er mange andre detaljer at glæde sig over - fx også en nyfortolkning af J. Jonah Jameson, der passer til tidsånden. Som nævnt: Velsmurt underholdning.

15/04 10:39Fortsættelse i teen-age værelset.
Jeg synes den var værre end den første - her hvad jeg skrev;

Jo Marvel/Disney kan animere en film, som få andre - men vi er efterhånden langt fra Spidermans oprindelige historie. Tante May er en yngre hottie - Onkel Ben har åbenbart aldrig eksisteret? Og spidermans dragt er et techvidunder, skabt af Tony Stark.

Hvis ikke det havde været så velproduceret, så var jeg endt på 2 stjerner for historien er heller ikke værd at skrive om, den er i bedste fald papirstynd - og vores skurk er nærmest hyggelig.

Jeg må stadig lede efter Tobey Maguire i Sam Raimi's udgaver, hvis jeg skal finde de bedste to film om netkravleren.

Ærgerligt for jeg synes faktisk rigtig godt om Tom Holland som Spidey. Han har både den usikkerhed, humor og karisma som gør ham helt rigtig til rollen.

3/6

16/04 15:13Peter Parker's European Vacation
Helt enig i, at de to første med Maguire stadig er de bedste - jeg er især glad for toeren - men jeg synes også, de nye bør anerkendes for at være generelt velfungerende. Det er trods alt også en kunst at lave så ubesværet underholdning.

Og jeg har så heller ikke de store problemer med deres kreative omskrivning af Spider-Man-kanon. Marvel har efterhånden selv leveret så mange forskellige versioner af deres helte, at man i mine øjne kan tillade sig lidt af hvert, så længe man respekterer, hvad der er kernen i de forskellige karakterer.

16/04 15:23Peter Parker's European Vacation
Jeg synes personligt Raimis Spider Man ikke længere holder så godt. Dels tiltaler indholdet mig ikke længere og dels er de virkelig dateret effektmæssigt. Jeg synes derfor MCUs Homecoming var den bedste. Uden at være noget stort. De har ramt plet med castningen samt tonen, uden at virke tåkrummende.

Men egentlig synes jeg Into the Spider verse er den bedste.

16/04 17:11Peter Parker's European Vacation
Jeg er nok ret enig med Wayne her. Den første Tom Holland Spider-Man var fin nok (de to bedste er naturligvis Raimis to første!). Den her fandt jeg ret middelmådig og ret ligegyldig, selv som den uforpligtende underholdning den skal være.

17/04 10:34Peter Parker's European Vacation
Adis; Ikke enig. Overraskende så holder effekterne stadig i de to første Spiderman film - især Doc Ock er vanvittig imponerende når man tænker på længe det er siden nu.

Den oprindelige historie er god - tænk hvis de lavede Supermans eller Batmans oprindelse helt om? Jeg synes ikke det giver noget bedre at ændre det. Men flot det er det.....

17/04 10:54Peter Parker's European Vacation
Han ser godt ud, når han ikke lige bliver animeret i slåsscenerne. Men nej, jeg synes HD’en virkelig har udstillet de tekniske svagheder. Jeg synes Spider Man egner sig bedst som animation. Som Into the Spider Verse. Det tekniske er så ikke udelukkende problemet i Raimis film. Den er for pubertær til min smag nu og tåkrummende karikeret. Især den første. Det kan man måske se som charme, men altså..

18/04 00:32Peter Parker's European Vacation
Well - det er Spiderman logik, han er teenager - så det kan ikke være anderledes.

Det nye take skubber ham dog ned på et stade hvor han ikke hører hjemme.

Into The Spider Verse er flot underholdning, med masser af fantasi og godt animeret.

Men skal jeg se en Spiderman på film, som nærmer sig originalen i tegneserierne - så er det afgjort Raimi's to første.

18/04 08:22Peter Parker's European Vacation
Det har ikke noget med logik at gøre men eksekvering. Du kan give samme manuskript om teenagere til to forskellige instruktører og de vil have forskellige tilgange til det. Desuden er han også alt for gammel Maguire og Holland er så absolut det bedste der er sket karakteren. Homecoming virker ikke så plet og pubertær agtig. Måske fordi instruktøren bedre kan håndtere teenager dramaet. Noget kunne tyde på det, da jeg også nød instruktørens Cop Car inden der gik big business i det.

19/04 18:05Peter Parker's European Vacation
[Well - det er Spiderman logik, han er teenager - så det kan ikke være anderledes.]

Præcis, Wayne. Raimi ramte den lige i røven. Fulgt op af en af de bedste toere nogensinde.

20/04 08:04Peter Parker's European Vacation
Den ryster vi hånd på - Oberst :-)

Addis - Om en 27 årig Tobey Maguire - skulle spille 17 årig - eller om en 24 årig Tom Holland skal spille en 15 årig er ikke den store forskel. Det er vigtist at man tror på dem i rollen.

Hvis du læste hvad jeg skrev - så angriber jeg jo netop ikke Tom Holland, som jeg synes er perfekt i rollen - det er jo ikke hans skyld at manus er ramt helt forkert.

20/04 09:28Peter Parker's European Vacation
Hvad snakker vi om nu?

Hvis det er alderen: Alder er en ting. Maguire var noget ældre i forhold til den han skulle spille. Hollywood caster jo typisk efter bestemte parametre for mest mulig succes ved boxoffice. Jeg køber mere Holland i rollen, ja.

Det pubertære i Raimis film, det melodramatiske, det karikerede, vil jeg igen påpege skyldes eksekvering. Ungdommen kan jo skildres på mange måder. Jeg synes mere om den måde Into the Spider Verse håndterede det på. :)

20/04 10:30Peter Parker's European Vacation
Desuden er han også alt for gammel Maguire - dit eget citat.

Forstår ikke helt hvor du vil hen - Holland var også en del ældre end sin rolle. Som sagt Holland gør det godt. Jeg gav skam den første med ham hæderlige 7/10

Det virker ikke som om du har læst mange Spiderman/Edderkoppen tegneserier - som sagt Raimi rammer det spot-on

Vi kan så ikke blive enige - den nye version af Spiderman bliver skildret helt forkert, og langt mere pubertær end i Raimi's version. Men godt for dig at du er tilfreds :-)

Into The Spiderverse - kan ikke rigtig sammenlignes med de andre. Det er en fantasiudgave - som jeg bestemt er glad for, også fordi animationen er virkelig god - hvilket alt for sjældet er godt nok i tegnede/animerede versioner.

20/04 11:05Peter Parker's European Vacation
Holland var trods alt lidt yngre og det hjælper på, at han også ser sådan ud.

Nej, Spider Man hæfterne har ikke min interesse. Med hvad har det med sagen at gøre? Tonenæssigt synes jeg Homecoming rammer bedre, både ungdommen, miljøet og undgår generelt at være så tudekiks-agtig som Raimi. Hvis det komplet strider imod hæfterne, så synes jeg kun det er godt :) Jeg har ikke set 2’eren og ved ikke om det så er ændret, men Homecoming fandt jeg noget mere neddæmpet i forhold til Raimis tilgang.

21/04 09:36Peter Parker's European Vacation
Som sagt - dejligt for dig at du har den oplevelse.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.