Top Gun: noget andet end Hunger

Top Gun

20/04 09:57noget andet end Hunger
Åbningsscenen til Tony Scotts ikoniske gennembrudsfilm er for mig pure filmkunst. De æstetisk smukke billeder og adrenalinsuset i deres indhold, klippestilen, Harold Faltermeyers musik der bliver ved med at bygge op uden komplet at folde sig ud. Scenen er ren filmmagi og et løfte om noget stort, men næsten øjeblikkeligt efter det vakler Top Gun gennem hakkende historieudfoldelse, bøvethed og arrogante karakterer, der opfører sig som børn. Og sådan går det langt hen ad vejen, hvor man dog aldrig smides helt af grundet Scotts unikke filmsprog, og det er først, da historien leverer et dødsfald, at der kommer lidt på spil, tonen bliver mindre pubertær og filmen mere fængende, hvor tredje akt faktisk går hen og bliver helt spændende og redder helhedsindtrykket. Ikke nok til at indfri det løfte, som åbningen gav, men det ville også være svært. Fra en personlig fansidenote kan jeg nævne, at selvom Scott står mit filmhjerte meget nær, så har jeg generelt aldrig haft et særlig tæt forhold til Top Gun, selvom det vel nok er hans mest populære film.

20/04 10:12noget andet end Hunger
Må tilstå den heller ikke siger mig en skid. Scott har altid haft en æstetisk god sans, men karaktererne her er tåbelige og ja, pubertære. Jeg tror faktisk den nye film bliver langt bedre.

Jeg nød ved gensyn Scotts sidste film.

22/04 17:21noget andet end Hunger
Jeg er faktisk meget enige med jer her. Jeg synes filmen er ret lunken og er mere berømt end god. Blandingen af romance og fly-blær har aldrig sagt mig det store.

23/04 08:43noget andet end Hunger
Alene musikken og de fede flyvescener gør at den ligger pænt højt på min liste.

Jeg har ingen problemer med den drengerøvstone filmen er båret af - men jeg er også kun et år yngre end Tom Cruise og startede som soldat 22 dage efter at filmen havde premiere i Danmark.

Den holder i den grad stadigvæk max.

23/04 09:01noget andet end Hunger
Jeg er ikke vildt imponeret af fly-scenerne. Til gengæld så jeg interview med Cruise, som talte meget godt om den old school proces på den nye film og roste Joseph Kosinski for en kæmpe bedrift. Når det lige præcis kommer fra Cruise, der udfører stunts selv, tror jeg på det. Fly-scenerne skulle være enestående. Jeg er mere og mere spændt på filmen pga instruktøren, som jeg holder af.

23/04 09:21noget andet end Hunger
Generelt har jeg ikke de store forventninger til fortsættelser af gamle blockbusters - de skuffer som regel.

Men at Cruise er motor i projektet gør at det kunne blive godt - der er talt om det i mange år, og først nu er det godt nok til at han har accepteret det.

Det er sjældent at han medvirker i en fuser.

Grunden til at jeg også tror på den er at Cruise stadig tager hovedrollen - og ikke bare stiller sig i baggrunden for en ung gut som skal frem i bussen.

26/04 16:48noget andet end Hunger
Jeg kan rigtigt godt lide Top Gun. Jeg synes den er virkelig underholdende. Det er ikke et hverken 5 eller 6 stjerner mesterværk for mig. Jeg skal dog erkende at den næsten virker bedre på mig i dag end “dengang”, hvor den var en af tidens store ungdommelige popfilm. Soundtracket købte jeg og særligt 4 numre fandt jeg fremragende.

26/04 17:35noget andet end Hunger
Tilståelse - jeg har aldrig set "Top Gun". Men jeg er enig med dig, don - Tony Scott havde et *helt* unikt filmsprog. Det virker lidt fattigt bare at kalde ham en "visuel instruktør", for jeg synes virkelig hans film var "i live" og fyldt med vitalitet.

26/04 17:55noget andet end Hunger
Jeg har altid set Tony Scott som en solid 4-stjernet instruktør, som lavede go' underholdning, men nåede aldrig storbrorens højder. Dertil havde han bare ikke noget væsentligt på sinde, så i min bog er han "bare" en visuel instruktør. På den anden side kan det være rart nok og personligt kan jeg savne hans sans for æstetik nu til dags. Han ramte dog bunden med Domino.

27/04 08:12noget andet end Hunger
Oberst; "... for jeg synes virkelig hans film var "i live" og fyldt med vitalitet" - er naturligvis mere end enig med dig her

27/04 12:52noget andet end Hunger
Uanset, så var Tony i hvert fald en brilliant underholder, når han var bedst. Få kunne iscenesætte så effektivt som man ser det i hans bedste film.

27/04 17:07noget andet end Hunger
Også aldeles enig her, Thomas :-)

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.