Filth: Gensyn med det skæve Skotland

Filth
Film Filth
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
Gensyn med det skæve SkotlandIndiana

23/04 16:26Gensyn med det skæve Skotland
"Filth" er baseret på en roman af Irvin Welsh, som også skrev "Trainspotting". Der er da også klare ligheder mellem de to fortællinger, eftersom de begge foregår i (Edinburgh)Skotland og begge handler om skæve eksistenser.

Hvor "Trainspotting" havde humor som en underliggende ting gennem filmen, så fandt jeg personligt, at den meget sorte humor, som forekom i "Filth" hurtigt blev lidt trættende, og ja, måske ligefrem lidt deprimerende. Der er i hvert fald grænse for, hvor mange gange, jeg ikke bare synes det er sjovt, men også tåleligt, at klippe til den ene overdrevne sexscene efter den næste.

Jeg vil ikke afsløre filmens twist, men det gjorde nu ikke det store indtryk på mig, måske fordi jeg synes det minder om noget, jeg har set i flere film før, og det var nok bare heller ikke særligt effektivt bygget op, fordi karakteren, som det involverer, har været knapt så meget tilstede.

"Filth" er okay underholdende, men også ret pubertær, og ja, plat. "Trainspotting" er i hvert fald mere min kop te. James McAvoy gør det dog rigtigt godt, ligeså gør de andre skuespillere.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.