Dødbringende våben: Udløbsdatoen passeret

Dødbringende våben

25/04 09:30Udløbsdatoen passeret
Nogle minder skal forblive minder. Tiden er ikke med denne film og den virker totalt overgearet, mest på den ufede måde, selvom den medgivet stadig har nogle morsomme optrin, men overall vil jeg gerne genbruge replikken og sige 'I'm too old for this shit', som opsummerer meget godt oplevelsen. Jeg synes desuden Shane Black er overvurderet som forfatter.

25/04 13:31Udløbsdatoen passeret
Hmm... Jeg må medgive, at jeg er meget uenig her. Jeg synes, at her er tale om en film fra 80erne, som holder rigtigt godt i dag. Shane Black har skrevet et manuskript, hvor han formår at balancere en ret dyster actionfilm med morsom humor. Samspillet mellem Glover og Gibson er eminent. Jeg så netop "Beverly Hills Cop" i går, og her tænkte jeg, at selvom jeg synes det er en god film, så føles den noget dateret, og kan ikke måle sig med en film som "Lethal Weapon", der balancerer action og humor bedre og hvor der er gået mere i dybden med karaktertegningerne.

25/04 14:06Udløbsdatoen passeret
Jeg synes bare ikke den er sjov Indiana og Gibson i rollen går mig på. Jeg kan langt bedre lide ham som afdæmpet type. Der er ganske få fra 80’erne som jeg kan nyde i genren, men ellers ikke en æra jeg tilbeder. Jeg kan godt lide at smide French Connection i afspilleren fra tid til anden og blive påmindet om, hvor up to date den føles.

25/04 14:34Udløbsdatoen passeret
Ja, okay. Humor er også noget, som er virkeligt individuelt. Jeg er ikke så meget til komedier, men elsker den måde komik er kombineret med action i denne film. Jeg synes Gibson leverer en fremragende præstation, han er gal og overgearet, men også dybt deprimeret og følsom. "The French Connection" skal jeg have genset, for selvom den er Oscar-belønnet og meget rost, så fandt jeg den godt nok virkelig kedelig. Der dukker nok et indlæg op en dag.

25/04 15:57Udløbsdatoen passeret
Gibson banede vejen for så meget indenfor genren her. Indtil jeg så "Lethal Weapon" havde jeg aldrig set følsomheden i en actionhelt. Den testede virkelig ny grund af i forhold til hvor sjov den samtidig gerne ville være også.

25/04 16:11Udløbsdatoen passeret
Emil, gjorde Robocop ikke det nogle år forinden? Altså det med følsomheden? Terminator på sin vis også.

25/04 18:18Udløbsdatoen passeret
Nej, "Lethal Wepon" var hurtigere ude, og det er vel også irrelevant.

Men uanset, så er det vel alt andet lige lidt nemmere for os mennesker at relatere til en strømmer i jeans end en robotmand der spiser babymos, wouldn't ya say? :-)

"Lethal Weapon" foregår i en nutidig "ægte" verden, og jeg kan tydelig huske, hvor banebrydende, det virkede på mig i en tid, hvor ultra-masochismen havde slået kløerne i genren.

25/04 18:31Udløbsdatoen passeret
Det kommer vel mere an på manuskriptet end genren tænker jeg. Jeg føler mere for Murphy end en hysterisk Gibson. Desuden, jeg ser altså ikke noget banebrydende der. Der har jo været ‘ægte’ strømmere på film før Lethal Weapon, som var menneskeligt skildret. Hvad med Serpico? Det er da langt mere relaterbart end en buddy-action komedie, som primært skal leve af prutte-jokes. No offence.

25/04 18:42Udløbsdatoen passeret
Igen tror du, vi skal skrive et filmleksikon sammen. Hvad skrev jeg? Jeg skrev "Indtil JEG så "Lethal Weapon" havde JEG aldrig set følsomheden i en actionhelt."
Og følger sågar op med at skrive "og JEG kan tydelig huske, hvor banebrydende, det virkede på MIG i en tid hvor..."

25/04 18:50Udløbsdatoen passeret
Det kunne da måske også komme noget interessant ud af? :)

Ja okay, så har jeg misforstået dig. Alligevel skrev du og jeg citerer “ uanset, så er det vel alt andet lige lidt nemmere for os mennesker at relatere til en strømmer i jeans end en robotmand der spiser babymos, wouldn't ya say? :-)”

Altså “os”. Men pyt. Jeg er med på hvad du siger. Jeg havde samme følelse da jeg så Bourne film for første gang. Pludselig kunne jeg relatere langt mere til en karakter i en actionfilm end jeg var vant til.

25/04 19:02Udløbsdatoen passeret
Sagt med et glimt i øjet, nu du bragte den på bane. "RoboCop" er jo en guldvinder for fa'en.

Og fedt med Bourne, vi har alle vores "milepæle".

26/04 07:52Udløbsdatoen passeret
Jeg synes også stadig den holder til et gensyn.

Gibson er overbevisende som normal/psykotisk - og Glover er en herlig modvægt.

26/04 16:54Udløbsdatoen passeret
Helt enig Wayne. De to skaber et ikonisk makkerpar, som vitterligt menneskeligt appelerer til hjertet. Dette var Ole “Bogart” også inde på husker jeg. Han sagde direkte at seriens styrke altid havde været dens menneskelighed.

27/04 09:58Udløbsdatoen passeret
Nemlig, Thomas.

Det er jo lige præcis de store modsætninger - samt den bromance som opstod der bar serien gennem 4 afsnit.

Første afsnit er det bedste - kan se at jeg gav den 9/10, og de følgende tre 7/10.

Det er måske 6-7 år siden jeg sidst så serien - så ved ikke hvordan jeg ville bedømme dem i dag.

27/04 12:29Udløbsdatoen passeret
Jeg ratede dem oprindeligt 9/10, 10/10, 7/10 og 6/10. Det er et par år siden jeg sidst så dem. De holdte niveau, om end 10/10 til del 2 nok er lidt rigeligt.

27/04 12:53Udløbsdatoen passeret
Jeg er meget enig i din rating, Thomas. Jeg har givet 6/6 til del 2, som jeg altid har syntes, var den bedste.

27/04 14:23Udløbsdatoen passeret
Wow - fuldt hus til 2'eren...fra jer begge...damn! Nu får jeg lyst til et gensyn.

27/04 17:13Udløbsdatoen passeret
Jeg havde et rigtig godt gensyn med serien for et par år siden. Den første film stod lidt svagere nu end dengang (omend ikke ´slemt´ som hos dig, Adis), film nummer to stod bedre og er aldeles fremragende, mens både den tredje og fjerde film lå samme sted som altid (god og forholdsvis dårlig).

Den introduktion til Martin Riggs i den første film, nøgen og suicidal, det gjorde dælme indtryk som barn. Som du siger, Emil, Riggs var sammen med John McClane noget helt andet, end de actionhelte man var vant til.

Noget andet; Adis, prøv og læs Shane Blacks manuskript til The Long Kiss Goodnight og se hvad han kan på papir. Han er meget, meget god

27/04 17:24Udløbsdatoen passeret
Tommy, det er ikke sådan bare lige til at få fingrene i et manuskript og læse det tænker jeg ;)

Du mener måske ikke han har final cuts? Jeg kigger også tilbage på netop den film, som en, der ikke er ældet godt. Foruden indimellem vittig dialog, ja så er plottet virkelig dumt og det synes jeg tit filmene han har været involveret i bærer præg.

27/04 19:59Udløbsdatoen passeret
The Long Kiss Goodnight er skisme også høj klasse :-)

27/04 20:40Udløbsdatoen passeret
Ja The Long Kiss Goodnight er dæleme good fun!

27/04 20:50Udløbsdatoen passeret
AB, du kan sagtens finde manuskriptet til flere store Hollywood-film. En enkelt Google-søgning, og jeg havde med det samme et eksemplar. Internet Movie Script Database for eksempel.

27/04 22:58Udløbsdatoen passeret
Indiana: det kan man så stole på er det rigtige manuskript? Men uanset, Shane har ikke rigtigt min interesse må jeg tilstå og han har jo mere eller mindre haft årtier til at overbevise mig gennem filmene. Det er ikke helt lykkedes og det bliver ikke bedre med tiden.

Jeg har stadig slemme mareridt om hans Predator.

27/04 23:12Udløbsdatoen passeret
Jeg kan ikke sige med 100% sikkerhed sige, at det er helt legit, men den hjemmeside virker reel nok, da der oftest står dato/nummereing af draft osv. Andre steder på nettet kan man godt støde på en tilfældig persons afskrivning af filmen.

Jeg har endnu ikke set den nyeste Predator. Men det lyder slemt. Gad vide, om det er ligesom med "Venom", hvor en lunken film blev udnævnt som det værste lort?

28/04 07:12Udløbsdatoen passeret
Det er jo op til det enkelte at vurdere, om den er det argeste lort eller ‘bare’ lunken. Alt andet end 1/6 kunne jeg ikke retfærdiggøre. Venom har jeg ikke planer om at se, blot for at konstatere, den måske ikke var helt så slem som sit rygte. Jeg tror nemlig den er slem nok og jeg har ærligt også bedre ting at give mig til, end bruge tiden på tåbeligheder.

28/04 09:01Udløbsdatoen passeret
Indiana har svaret dækkende med det hele ang. manuskripter.

Nej, Shane Black har ikke final cut, han er manusforfatter :-) Som instruktør skal jeg ikke kunne sige det, men så vidt jeg kan læse, så var der nogle krav mht. tredje akt i The Predator i hvert fald. Ikke fordi det hjalp noget, er enig med dig i det var en slemt dårlig film

28/04 09:21Udløbsdatoen passeret
Tommy, jo jo jeg ved godt han kun har været tilknyttet som forfatter før og instruktøren har de sidste ord. Men jeg formoder da Shane godt kunne få en del igennem og man kan jo ikke forlange man skal læse et script, for at spotte kvaliteterne. Det tænker jeg ikke ret mange seere gør. Jeg forholder mig til kvalitet gennem slutproduktet.

28/04 09:37Udløbsdatoen passeret
Det amerikanske studie-system er jo sin helt egen ting, hvor ikke engang instruktøren altid har sidste ord. Prøv og læs historien omkring The Last Boyscout, hvor Tony Scott og Black skulle træde aldeles til side for Bruce Willis og Joel Silvers luner. Tredje akt af Blacks manus til den film er noget helt, helt andet (men ikke specielt bedre).

Kvalitet gennem slutprodukt, klart. Men du angriber Black for at være en overvurderet forfatter, men der kan altså være lang, lang vej fra manus til slutprodukt. Det var derfor jeg opfordrede dig til at læse nogle af hans manuskripter

28/04 11:09Udløbsdatoen passeret
Jeg er helt og aldeles enig i det første.

Jeg ved godt, det KAN være en lang vej mellem manus til slutprodukt. Jeg ved også mange dygtige forfattere må bide i det sure æble, og acceptere virkeligheden indtil de får muligheden for at trumfe igennem. Jeg undrede mig f. eks over Eric Andrew Heisserer var i ledtog med selveste Villenuve i sin tid på Arrival taget hans historik in mente. Men det gik jo meget godt. Man kan så kun håbe på "det nye niveau" fortsætter :)

Men for at vende tilbage til Shane. Du kan godt have en pointe i, at læse nogle scripts for at få en bedre forståelse. Jeg kan så stadig tvivle på om der pludselig vil gemme sig en genialitet der. Formoder han havde kontrol over Nice Guys, som giver et fint billede af hvilken type forfatter/instruktør han er.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.