Dødsspillet: Harry Callahan 5

Dødsspillet

09/05 13:26Harry Callahan 5
Det sidste kapitel i filmserien om den hårdkogte betjent Harry Callahan er ret sløj og kan ikke prale af at være specielt kvalitativ på nogen fronter. Grundidéen er for så vidt udmærket, hvor der sideløbende hakkes af mediernes skruppelløse opførsel som en lidt forceret tematik, men historien er svagt fortalt og føles ikke helt i balance. Clint Eastwood selv gør det rutineret, om end han måske ser lidt træt ud, i den ikoniske rolle. Selvom Dødsspillet læner sig mod at være en dårlig film, så havde jeg dog ikke så meget imod den under syn, men til sidst blev jeg sur over den fjollede måde, som filmen efterlader Dirty Harry-karakteren, nemlig med en harpun i armene imod en overspillende skurk. En ærgerlig og lettere respektløs afsked med en mindeværdig karakter.

09/05 15:49Harry Callahan 5
Tak for en fin gennemgang af de 5 film. Jeg er tæt på enig i samtlige ord du skriver om alle filmene. Også kurven du følger, fra bedst til værst. Jeg er også enig i, at selve karakteren Harry i skikkelse af Eastwood rækker ud over selve filmenes kvalitet.

Ratings skiller os lidt, men heller ikke meget.

5/6
4/6
3/6
4/6
2/6

09/05 15:53Harry Callahan 5
don renser ud. Jeg er også forholdsvis enig i dine bedømmelser. Den første film står for mig som et nært-mesterværk, selvom det godt kan mærkes, at den er ved at være 50 år gammel.

10/05 08:38Harry Callahan 5
Hurty Darry.
Fedt du tog en for holdet, don.
Kan huske jeg så serien på VHS i 80’erne - og har kun den originale i samlingen.
Har det på samme måde med Dødsspillet. Den aflivede min lyst til at gense det hele.

10/05 12:43Harry Callahan 5
Ja jeg tog ligesom dig hele turen engang, donski, som du kan læse. Sjovt, så enige vi er. Som karakter er Harry Callahan bare uopslidelig, hvorfor det faktisk glæder mig, der findes fem stykker, for han fungerer i selv de slatne af dem.

10/05 19:23Harry Callahan 5
Mange tak for respons

"... selve karakteren Harry i skikkelse af Eastwood rækker ud over selve filmenes kvalitet." - spot on, Thomas

Ikke noget at tage for holdet, Wayne, det var en fornøjelse at se. Elsker at se filmserier, inden Dirty Harry var det de gamle Abernes Planet-film. Jeg er meget åben for bud på en "ny" filmserie, som man kan kaste sig over, hvis i har nogen?

Bare rolig, Emil, dit skriv er ikke gået min næse forbi, ligesom Thomas´ heller ikke er :-) Og helt enig, Callahan-karakteren virker uopslidelig

11/05 11:37Harry Callahan 5
Du kan evt snuppe Manden De kaldte Hest? Ved du har set den første. Men der er to efterfølgere.

Så er der, som jeg nævnte tidligere da vi snakkede The Pink Panther, de tre franske Fantomas med de Funes. Han har også lavet en lang række komedier med ham som politimand ved den franske rivera (eller noget i den stil).

11/05 11:39Harry Callahan 5
Så er der alle de tyske Edgar Wallace filmatiseringer, hvis de er til at skaffe? Eller de mange Sherlock Homes film med Basil Rathbone.

12/05 10:32Harry Callahan 5
Fedt, tak for anbefalinger, Thomas! Jeg holder udkig

14/05 23:09Harry Callahan 5
Elsker, at du foreslår Louis de Funès, Thomas. Hopper du på den, Tommy, er der flere anbefalinger herfra.

15/05 08:20Harry Callahan 5
Han var en komiker af Guds nåde synes jeg. Få kunne som ham spille hidsig, irriterende og nævenyttig og på samme tid skabe så meget sympati og relation til de karakterer han spillede.

15/05 10:24Harry Callahan 5
Hopper gerne på den, og også dine anbefalinger, Emil

15/05 12:34Louis de Funes
Vi snakker samme sprog, Thomas. Spot on!

Og cool, Tommy :-) Jamen så vil jeg anbefale særligt to, som står mit filmhjerte nært. "La Grande Vadrouille" og "Les Aventures de Rabbi Jacob", hvor han i sidstnævnte - som udkom syv år efter - viser, at han stadig "har den". To store favoritter her, og med fuld spotlight på det komiske geni, de Funès. De danske titler er i øvrigt "Undskyld vi flygter" og "Det rabler for Rabbi Jacob", ak ja, det var dengang man lavede gode titler.

15/05 12:58Harry Callahan 5
Mange tak for anbefalinger. Jeg vil opsøge dem hvor muligt. Er meget spændt på at gå på opdagelse når i taler så godt om de Funés!

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.