Gummi-Tarzan: Børneklassiker

Gummi-Tarzan
Film Gummi-Tarzan
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
Børneklassiker Indiana
okmelanie
KanonAnonym

15/05 04:00Børneklassiker
Dette er velnok den mest kendte filmatisering af en Ole Lund-bog og muligvis den bedste. Det er mit indtryk, at "Gummi-Tarzan" er en af de bøger/film, som ofte er på pensum i folkeskolen, eftersom den i høj grad behandler emner som mobning, venskab, selvværd med mere. Søren Kragh-Jacobsen har iscenesat en afgjort stærkere film end Gert Fredholm gjorde året før med "Lille Virgil og Orla Frøsnapper". Instruktøren tilføjer noget magisk realisme, som klæder filmen. Højdepunktet er Ivans fantasi om at hævne sig på sine plageånder. Der er også rent faktisk en retning på historien, hvor den skravlede Ivan Olsen skal lære at finde sit værd, for "alle er gode til noget. Det handler bare at finde ud af, hvad det er." Men på trods af, at filmen har noget på hjerte, må jeg indrømme, at filmen ikke for alvor formåede at ramme mig i hjertet eller imponere mig synderligt med dens handlingsforløb. Måske er det fordi, jeg bare ikke længere tilhører målgruppen?

15/05 10:24Børneklassiker
Fedt du kører nogle Ole Lund Kirkegaard-filmatiseringer, Indiana. Jeg gjorde det samme for et par år siden, hvor Otto Er Et Næsehorn gik rent ind, håber du når til den også :-)

15/05 13:36Børneklassiker
Tak. Jeg købte faktisk en dvd-boks med de fire OLK-filmatiseringer fra 80'erne, så jeg kommer nok til de sidste to lige om lidt.

17/05 10:17Børneklassiker
Super. Håber på videre skriv fra dig om filmene

18/05 15:12Børneklassiker
Jeg har læst flere af bøgerne og en novelle eller to, nu for mine børn. De har ret godt kunne lide dem. De har også kunne lide især Otto Er Et Næsehorn på film. Men der er det dog de nyere computertegnefilm, de har gidet se.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.