A Most Violent Year: Oscar-værdig Isaac

A Most Violent Year

18/05 20:40Oscar-værdig Isaac
Endelig fik jeg set "A Most Violent Year", som jeg havde hørt så meget godt om - og jeg var faktisk lidt skuffet.

Det er ikke svært at se, hvilke film - eller rettere, hvilken filmperiode - som denne fortælling om den svære amerikanske drøm ser op til. Men hvor det af udseende sagtens kunne være en Sidney Lumet-film, så kan den ikke være det i sin dybdeboring af egne temaer. Jeg synes faktisk grundlæggende ikke, at selve filmens fortælling får taget særlig store spadestik.

Nuvel, der er virkelig vellykkede scener. Især flugt/jagt-scenerne er sindssygt godt eksekveret. Og karaktererne er også fint nuancerede og figurerer som et klart plus. Desværre er der også en overdramatisk slutning, samt en roulette af scener om pengelån, der kører lidt for meget i tomgang. Filmens hovedfortælling står mere i vejen for de menneskelige tematikker, end den formår at være spændende i dem.

Og det er en skam, når man har en Oscar Isaac i storform, der i perioder nærmest rammer samme frekvens som Pacino og Michael Corleone i den første Godfather-film. Han er i høj grad med til, at filmen ryger op på fire stjerner. For forbillederne forbliver desværre forbilleder.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.