Joker: hvad Thomas siger

Joker

19/05 09:16hvad Thomas siger
Todd Phillips´ Joker er mig en problematisk film. Første halvdel af filmen, måske endda hele to-tredje dele inde, er en ret forrygende oplevelse, hvor Joker er et voldsomt interessant karakterstudie af en psykisk syg mand, der gerne vil passe ind i samfundet og en normalitet, og dette gennem at få folk til at smile, men konstant forkastes og nedsparkes. Phillips læner sig for heftigt op af sine forbilleder, Martin Scorseses Taxi Driver og The King of Comedy som de mest åbenlyse, men har ellers godt styr på sin film, tonen, de mange fremragende scener, den eminente billedside og musik. Man mærker en understrøm af sørgelighed under det hele, sørgelighed og vrede (hvoraf førstnævnte tiltaler mig mest), samt en større portion empati for hovedkarakteren, forrygende spillet af Joaquin Phoenix, der rammer uforglemmelige strækninger og momenter. Et godt stykke henad vejen er Joker altså virkelig så god for mig, som den superlative bølge, den er skyllet ind på, påstår. Men så kommer der et punkt i filmen, hvor Phillips ikke længere har styr på, hvad han laver, hvad han fortæller, hvad han egentlig vil. Og denne manglende kontrol over den latente vrede bliver til irriterende og provokationslysten spredehagl uden substans, som en lille dreng der råber højt for at lyde voksen og blive hørt af selvsamme. Joker bliver et tomt postulat i sin sidste del, et plagiat af dens forbilleder, men her uden den fine balance, som Scorsese så ofte og så smukt rammer i sine plagede antihelte. Jeg kan ikke sige hvorfor, men Joker endte med at give mig en dårlig smag i munden, ikke som et bevidst træk, men mere fordi Phillips så tydeligt taber sin film på gulvet, men stadig holder fast i vreden og hårdheden og sine referencer. Hvis han bare havde holdt sig til et karakterportræt af en psykisk syg mand, så var Joker landet godt og fascinerende i stedet for ganske problematisk.

19/05 10:26hvad Thomas siger
Hvad don siger, for du kommer langt bedre omkring og ind på filmens positive og negative sider end jeg. Jeg er nærmest skræmmende enig med dig. Tak.

19/05 13:05hvad Thomas siger
Jeg har det på samme måde med dit skriv. Vi har vist lidt gang i en tomandscirkel af uhæmmet ros her :-)

19/05 15:52hvad Thomas siger
Det jo næsten helt Eminent;-D

19/05 18:49hvad Thomas siger
Ja, I er de to snobber fra "Rytteriet". "Du er sgu så sød." Hahaha

19/05 18:51hvad Thomas siger
Høhø:)

20/05 23:28hvad Thomas siger
Fuldstændig enig med jer begge. Det er en film, der gerne vil være dybere, end den reelt er. Men Phoenix er virkelig god i den.

21/05 14:49hvad Thomas siger
"Det er en film, der gerne vil være dybere, end den reelt er." - det er virkelig spot-on, Carcajou

21/05 15:12hvad Thomas siger
Enig med don om at være enig med carajou

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.