Solaris: Tarkovskys version

Solaris

06/06 08:45Tarkovskys version
Solaris (der er baseret på en roman af Stanislaw Lem) var den første film, som jeg så fra Andrei Tarkovskys særegne hånd, og selvom værket er en lidt tung dansepartner, så er det stadig en dragende film med en spændende historie, stemningsfuldt univers og fortælletone, og fascinerende idéer. Jeg synes dog ikke helt, at Tarkovsky formår at væde hele filmen ind i en samlende tematik, samtidig med at spilletiden grundlæggende er for lang. Ved vejs ende, og hvilken resonerende slutning Tarkovsky bringer, er Solaris ikke filmmesterens bedste film, men den er nu i den grad stadig nogle syn værd.

06/06 09:00Tarkovskys version
Dejligt at se dig tilbage don og et spændende indspark. Jeg burde få set nogle af disse film, nu de er så berømmet i de finere filmkredse.

07/06 10:13Tarkovskys version
Jo tak

Superligegyldigt med de finere kredse, du skal da kun se filmene hvis du har lyst :-)

07/06 11:09Tarkovskys version
Jeg har lyst, fordi jeg hele livet trods alt har været nysgerrig “What The Fuzz” drejer sig om og altid har lovet mig selv, at se film med et åbent sind (så meget jeg nu kan...Ingen er jo forpligtet ud over evner:)

Så har jeg også altid gerne ville se bare lidt af det der har en filmhistorisk betydning, sådan af ren interesse. Også de værker der ikke umiddelbart falder indenfor de film der trækker i mig. Jeg har bare ikke altid været så god til at få opsøgt sådanne.

07/06 20:42Tarkovskys version
Håber du finder noget i filmen(e) når du en dag når dertil i din nysgerrighed :-)

09/06 16:08Tarkovskys version
Helt enig og godt sagt, Tommy. Jeg lander også på fire stjerner. Sammen med "Stalker" er "Solaris" den af hans film, der siger mig mindst, men den er stadig glimrende og langt bedre end så meget andet.

10/06 11:09Tarkovskys version
Stalker er den, som så har ramt mig mest indtil videre, men kun rart med lidt forskelligheder :-)

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.