Hellboy: Mellem Himmel og Helvede

Hellboy
Film Hellboy
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
Mellem Himmel og HelvedeThomas Nielsen
Marshalls versiondon

06/06 09:38Mellem Himmel og Helvede
Jeg kunne godt have ønsket mig en Hellboy 3 film af instruktør Guillermo Del Toro. Ikke at de to første var mesterværker. Men de var både flotte at se på og velfungerende som rendyrket eskapisme. Sådan skulle det ikke blive.

I stedet har man valgt at genstarte skidtet. Man har derfor skiftet en ellers glimrende Ron Perlman ud i hovedrollen, smidt David Harbour ind i som den røde satan og hyret Neil Marshall som instruktør. Om det har været en god ide med det sidste, kan jeg være i tvivl om. Det ser dog ud som får han tæt på det maximale ud af det kluntede materiale han har at arbejde med.

Her kan man nok påstå, at indimellem er det en fordel at komme anstigende med ekstremt lave forventninger og efter en del hård kritik flere steder, blev jeg trods alt positivt overrasket over helvedesknægten.

Jo, kritikken er berettiget, for det er en film der vælter så mange forskellige dele i hovedet på en som publikum, uden egentlig for alvor at få samlet forsøget på en i øvrigt forvrøvlet historie til en helhed. Beretningen må gemme sig et sted i helvedes forgård, for selv om der er en ramme, så er der ikke noget større sammenhængende fremdrift der gør at man helt fatter interesse i fortællingen.

Også dens forsøg på at være mere blodig, rå og skræmmende end de foregående film, forekommer flere gange så evigt ligegyldigt når det så konsekvent males til med sansefrit sterilt cgi blod med mere.

Det sagt, så var der enkelt dele i løbet af filmen som jeg fandt tæt på fremragende og især filmens første time, inden det løber helt af sporet i et clusterfuck af rang, var jeg vældigt godt underholdt. Men sekvenser som besøget hos den skræmmende ulækre Baba Yaga er altså ret fede og det sammen med et par solide actionscener og en i øvrigt ret fin David Harbour i hovedrollen, løfter dette nye bud på Hellboy op på det acceptable.

07/06 10:11Mellem Himmel og Helvede
Godt skriv, og ja, vi er vist ganske enige

07/06 11:12Mellem Himmel og Helvede
Tak og ja. Som sagt ville jeg lige “bakke” op om at den ikke er ringe, blot middelmådig:D i hvert fald ifølge os. Ikke at du har brug for opbakning. Nok nærmere fordi jeg troede jeg var tæt på ene mand om at finde den sådan okay i perioder.

07/06 20:42Mellem Himmel og Helvede
Tak for opbakning! Og altid rart ikke at stå selv

08/06 07:11Mellem Himmel og Helvede
Ja rart ikke at sidde alene i den båd der synker:D

08/06 10:21Mellem Himmel og Helvede
Haha!

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.