Frygtens pris: Barske Løjer

Frygtens pris
Film Frygtens pris
Brugere Afventer stemmer
Debat
Barske LøjerThomas Nielsen

09/06 10:19Barske Løjer
Efter succeen med horrormesterværket ”The Exorcist”, blev instruktør William Friedkin’s næste spillefilm et remake af den franske ”Le salaire de la peur” og hvilket et.

Historien om en lille gruppe tvivlsomme eksistenser, der risikofyldt melder sig til at transportere en større mængde dynamit, der er blevet ustabilt, igennem junglen, er sat så autentisk og barsk i scene, at man har svært ved at fatte hvordan.

Uanset, må det have været en prøvelse for hele filmholdet og det afspejler sig på den gode måde, ved at filmen får en til at sidde på kanten af sædet, som scenerne med lastbilen på broen, når det først for alvor går i gang.

Indledningen kan dog forekomme mig lidt lang i spyttet og så er den sidste scene en anelse fjollet og unødvendigt. Men alt midtimellem er så virkelighedsnært og grumt, at man fænges max og ender med at være med disse ofte mindre sympatiske typer nede i skidtet.

I hovedrollen er Roy Scheider, langt fra sin rolle i ”Jaws”, helt forrygende god.

Men søger man en spændingsfilm af den slags som man alt for sjældent ser, så kan denne absolut anbefales.

09/06 11:09Barske Løjer
Spændende film at fremhæve, Thomas. Den har jeg fået akut lyst til at tjekke ud nu. Plakaten, titlen, årstallet, Friedkin, Scheider... Lyder som et must-see.

09/06 11:23Barske Løjer
Den er bestemt tiden værd, hvilket jeg også tror du vil mene. Om ikke andet for scener så vilde, at jeg har svært ved at tro at folk ikke har været i rigtigt fare. Ved dog ikke om den er til at finde. Jeg har den på BD.

09/06 21:24Barske Løjer
Jeg kan stærkt anbefale at se den franske original også. Den er mesterlig - og ja, man sidder nemlig ude på kanten af sædet.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.