Skytten: Ballade i gamle Danmark

Skytten
Film Skytten
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
Ballade i gamle DanmarkIndiana

11/06 17:27Ballade i gamle Danmark
Jeg har haft denne film i min dvd-samling i årevis. Jeg har længe villet se den, men jeg ved ikke, om det er på grund af de nuværende poltiske uroligheder med "Black Lives Matter", som har spredt sig til Danmark, at jeg i går valgte at sætte denne film på.

Filmen er produceret i en samtid, hvor det ikke har været fuldstændig utænkeligt, at Danmark kunne have atomkraftværker, som de eksempelvis har haft det i Sverige. En journalist i et tv-program lader sig presse til at sige, at han mener, der bør bruges voldelige aktioner for at presse de danske politikere til at stoppe indførelsen af atomkraft i Danmark. En svømmelærer og fritidsskytte beslutter sig for at gøre alvor af journalistens ord. Slå mennesker ihjel for at redde menneskeliv.

Selvom filmen er ret så underholdende og tankevækkende, så finder jeg den ikke synderlig troværdig. Da der bliver skudt med skarpt i indre by på nogle dukker, bliver det beskrevet som "ganske almindelige drengestreger". Næppe i København i 1977. Filmen er desuden overraskende brutal og egentligt ret vellavet, hvad angår de special-effects som bliver brugt. I klimakset, som jeg ikke vil spoile, var jeg målløs over politiets kynisme og brutalitet, som jeg igen ikke fandt særlig troværdig. Men jeg mistænker, at dette var et del af et budskab fra filmskaberne om myndighedernes brutalitet.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.