Knives Out - Var det mord?: Underfundig Genreleg

Knives Out - Var det mord?

19/06 13:34Underfundig Genreleg
Underholdende, sine steder elegant og ganske underfundig ”who done it” krimipastiche af og hyldest til en genre, hvor forfatterinden Agatha Christie er den ukronede Dronning.

Man skal nok have et minimum af kendskab og måske også lidt kærlighed til sådanne mordmysterier, for helt at værdsætte og måske også fange undertonerne af ironi og den leg med genren, som instruktør Rian Johnson har gang i.

I hovedrollen er Daniel Craig forceret udi en karikeret version af den selvfede detektiv, der med påtaget falsk accent skal opklare et mord på en excentrisk families fader.

Jeg kan ikke finde ud af, om jeg synes han er god og hvor meget det er ganske bevidst, at han spiller rollen som han gør. Men uanset, så er han nærmest manisk fascinerende, i en film der i øvrigt er ret godt besat i samtlige roller.

Filmens største svaghed er, at Johnson ikke kan stoppe mens legen er god, så den skal strækkes ud over de to timer. Ganske unødvendigt og flere scener føles da også som om de blot trækker tempoet ud af den ellers gode film.

19/06 14:07Underfundig Genreleg
Hehe. Jeg har ikke set filmen, men Kim Skotte kalder Daniel Craig et frygteligt valg til rollen.

19/06 14:19Underfundig Genreleg
Jeg kalder Kim Skotte en ligegyldig anmelder;) Men på en måde har han ret. Han passer slet ikke til rollen overhovedet. Som jeg er inde på, kan jeg bare ikke finde ud af om det er en del af joken?

19/06 14:34Underfundig Genreleg
It's all just a joke. ;)

19/06 20:51Underfundig Genreleg
Daniel Craig i "front" var decideret ødelæggende for mig. Den spillen på, at "han jo er Bond" var så tyk, og tog mig ofte helt ud af filmen. Og den sydstatsaccent er altså rædderlig, sorry.

Gode muskler fra Rian Johnson i manuskriptet, men det er klart den film fra ham, der siger mig mindst.

19/06 23:13Underfundig Genreleg
Hvorfor er du “Sorry”? Hvis du ikke kan lide det, så kan du ikke. Det vel okay. Accenten er da også rædderlig. Det må den bare skulle være. Det påpeges jo direkte i filmen. Når jeg skriver og det burde jeg måske have uddybet, at jeg ikke kan finde ud om Craig vitterligt forsøger at gøre det godt, eller om han er bevidst iscenesat så han virker rædselsfuld. I så fald gør han det nemlig ret overbevisende. Måske jeg tillægger Johnson for meget kredit, men jeg sidder blot med en følelse af at han tager pis på mig. Det samme “problem” har jeg med The Last Jedi.

20/06 23:10Underfundig Genreleg
hvordan opretter i debattråd? Kan ikke se man kan oprette noget sted.

20/06 23:22Underfundig Genreleg
Halløj. Øverst i den grå bjælke er der noget, der hedder Debat.

22/06 13:16Underfundig Genreleg
Jeg tror bestemt, han er bevidst iscenesat til at stikke ud fra flokken, men ikke at han er iscenesat bevidst dårligt. Det kommer bare til at virke dårligt på mig, især når man samtidig "flygter" fra Bond i accenten, og så alligevel har små hints til 007 inkluderet også. Så bliver det for indstuderet, synes jeg, det tog mig i hvert fald ud af filmen flere gange. Og det er jo alt andet lige uheldigt, hvis man skal være investeret i en krimigåde (som I øvrigt har nogle kæmpe huller i logikken). Så sorry - but not sorry, kunne jeg også ha' skrevet, Thomas ;-)

22/06 14:10Underfundig Genreleg
Hullerne har jeg ikke som sådan opfanget, så de har ikke generet mig nok. Jeg var fint underholdt og længere er den såmænd ikke:-)

22/06 16:49Underfundig Genreleg
Der var et par få stykker, men ret så irriterende. Måden hun betror sig til Chris Evans' karakter fra det ene øjeblik til det andet (efter al det, de lige har været igennem med 'trust no one' det meste af filmen) gav f.eks. nada mening.

Jeg lå selv på tre stjerner i øvrigt.

22/06 18:33Underfundig Genreleg
Enig med Oberst. Jeg ved ikke lige hvad pokker der skete med Rian efter Looper? Potentielt spændende præmis for en rigtig god film her, men Rian får det bare til at se så klodset ud. Shannon var dog god. Som altid.

22/06 19:40Underfundig Genreleg
Tror dog obersten trods alt havde forstået præmissen, modsat skrigeskinken;-)

Oberst: Dit eksempel ville jeg ikke kalde et plothul. Man kan altid diskutere om man rationelt set køber det der sker. Psykologisk anser jeg det faktisk ikke så “far out”. Jeg anser det dog grundlæggende også kun som et plot device. Derfor gider jeg heller ikke forsvare det mere.

22/06 20:52Underfundig Genreleg
Jeg skrev nu også bare "hul i logikken". Ikke plottet. Vi er helt enige om, det er et plot device, men det er et virkelig uoverbevisende et.

Jeg bliver simpelthen nødt til at se hans Star Wars igen for en fair dom, Adis, men ja, som stemningsskaber savner jeg den "gamle Rian".

22/06 20:57Underfundig Genreleg
Så må du tage en for holdet, Emil :)

Men Looper er satme fed!!

22/06 21:16Underfundig Genreleg
Fair nok. Det tolkede jeg som plothul. Hvor overbevisende det er, er nok en smagssag. Som sagt gider jeg ikke forsvare det yderligere. Så overbevisende fandt jeg det trods alt heller ikke, selv om jeg dog har arbejdet med mennesker i så mange år, at jeg vil mene jeg har ballast nok til at påstå at det heller ikke var helt søgt. Om ikke andet, så har jeg læst nok Kurt Kragh, til at påstå han vil give mig lidt ret:D “At tænke som en morder” er nemlig inde på lidt der minder mig om det der sker i den situation. Men som sagt. Det fungerede og det var det og heller ikke mere (har trods alt også kun rated den 4/6).

Så forsvarede jeg det alligevel yderligere:D Nå, du skulle tage en for team AB. Jeg vil se videre på den western jeg har gang i (pisse pause:)

22/06 22:58Underfundig Genreleg
Det var bare, hvad jeg lige syntes trak ned i filmen, der som sagt har gode manusmuskler ellers. Go' western!

23/06 07:08Underfundig Genreleg
Jamen tak for indspark Emil. Det altid en fornøjelse med kvalificeret kommentarer, uanset hvilken retning de så end går.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.