The Lighthouse: Sort Fabel

The Lighthouse
Film The Lighthouse
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
Sort FabelThomas Nielsen
At smelte i kuldenRasmusFL
WHATAB

27/07 13:22Sort Fabel
Instruktør Robert Eggers der bragede kunstnerisk igennem med horrorfilmen ”Vvitch: A New-England Folktale”, følger op med denne sært fascinerende historie, om to mænd og deres isolation på en ø, hvor de passer et fyrtårn.

Som kunstfilm er det en flot og stemnings sort fabel, som man næsten må fænges af. Men det er også en film, der forbliver komplet uspændende, fordi den har mere travlt med abrupt at kaste bizarre scener ind, for at skabe en obskur fornemmelse i publikum, end den har med at skabe et flow i dens fortælling og holde fokus på de personer den omhandler.

Derfor kan det også være svært at vide, hvad man skal få med sig. Er det symbolik man skal tolke på, en rejse ind i et sind der bliver mere og mere tosset. Eller er det måske en analogi over depressiv ensomhed?

Uanset, så er både Robert Pattinson og Willem Dafoe ret fantastiske i hovedrollerne, hvad der får mig til at ønske at filmen havde turde dvæle mere ved deres forhold og de mere stille scener, der er mellem de to. Det er der filmen virkelig bliver levende, i dens i øvrigt fornemme sort og hvide billeder, snævert indrammet til lejligheden.

30/07 10:48Sort Fabel
Dit ønske om flere stille scener mellem Pattinson og Dafoe og mere dvælen ved deres personer er jeg helt med på. Når jeg tænker tilbage på filmen, fremstår den desværre lige så tåget som sit miljø og sine mystiske, indelukkede karakterer. Rigtig god anmeldelse, Thomas. Er dog lidt i tvivl, giver du tre eller fire stjerner? Jeg synes jeg så fire tidligere, og scope ændrer jo automatisk, når man redigerer.

Har du i øvrigt set 'Midsommar'? I mine øjne en overlegen atmosfærisk gyser der både lykkes med at skabe bizar (smuk/klam) stemning og mere åbne karakterer med kød på.

30/07 11:22Sort Fabel
Ahh tak, jeg har nemlig redigeret lidt og ikke bemærket at den havde ændret det til de 3 stjerner:-)

Jeg har desværre endnu ikke fået set Midsommar. Men den skal bestemt ses, når muligheden byder sig.

31/07 00:24Sort Fabel
Jeg faldt heller ikke i svime over den (som mange gjorde, fornemmede jeg). Sindssyg biftur, men netop i kraft af dette, frygter jeg genudsendelsen. Den virkede teknisk stærkere på mig end substantielt.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.