Terabithia - et hemmeligt land: På Tilflugt i Fantasien

Terabithia - et hemmeligt land

03/10 13:13På Tilflugt i Fantasien
Da jeg for ca. 13 år siden så dette fantasydrama, dømte jeg den lidt ude, som værende en film der ikke ragede meget op over det middelmådige. Jeg havde givet forventet mig en langt mere eventyrrig film a la produktioner som Harry Potter serien og Narnia. Ikke at filmen ikke har sine fantasy elementer, men de er langt mere grounded i dramaet som en del af børns fantasi.

Et gensyn nu her med mine egne børn og deres dejlige mor, gav mig dog et helt andet og langt mere positivt perspektiv på filmen og dens historie.

En historie om to børn på vej mod teenagealderen, der finder sammen og sammenhold uden for de populære kredse og skaber deres egen frirum, i form af fantasilandet Terabithia.

Det er jo en gennemført fantastisk fortælling, også på det subtile plan, om tab af uskyld, sorg, tro og venskab og selv om den ofte tager sig tid, modsat mange nyere familiefilm, så går den lige i hjertet på både børn og voksne.

Mine børn var dybt optaget af den, både som underholdning, men også til at starte en refleksion over hvad det vil sige, når dem man elsker de dør.

Filmens største svaghed, er at dens cgi effekter, de er ret svage. Men når dramaet så smukt overstråler disse, så er det til at leve med.

I hovedrollerne er Josh Hutcherson og AnnaSophia Robb begge samtidig overbevisende som den lidt sammenbidte Jess og den mere kulørte rebel Leslie.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.