Et spørgsmål om ære: Hvor er sympatien henne?

Et spørgsmål om ære

24/03-03Hvor er sympatien henne?
Anonym
Så må vi bare håbe, at redaktionen (og alle andre) bliver ved med at synes, at vores kommentarer er relevant læsning for alle, der vil vide noget om denne film(?!)

Én af mine store anker mod filmen (som bevirker, at jeg ikke vil belønne den mere) er netop, at alle andre personer end Nicholson er et nummer FOR renskurede og ansigtsløse, og Cruise og Moore og deres detaljerede, juridiske sagsbehandling fylder langt den største del af filmen.
Hvis en sammenligning med "Apocalypse Now" overhovedet kan komme på tale, så er der langt mere substans i de personer, som Martin Sheen møder på sin færd ind i junglen.
Når Nicholsons rolle samtidig fylder så lidt i en film, hvis samlede spilletid ikke står tilbage for Coppolas skumle Vietnam-drama (den oprindelige version), så synes jeg afgjort, at personskildringen burde ha' været stærkere.
Jeg er blot fortsat ikke i stand til at acceptere Nicholsons sammenbrud i retssalen som troværdigt. Han har alt at miste, og forsvarerne har reelt intet på ham.

I mine øjne efterlader filmen desuden seeren med sympatien hos advokaterne. Forløbet fremstår i for høj grad som en "mod alle odds"-sejr for retssystemet vis a vis "militærets mørke kræfter", der oven i købet begynder at slå vidner ihjel. Jeg kan derfor ikke få øje på filmens indlevelse i oberstens situation. Og derfor forbliver filmen alt for ensporet til for at kunne bære en spilletid på henved 2½ time.
- Måske er filmens danske titel det nærmeste vi kommer på en egentlig forståelse for obersten?

"Fiesta" blev sendt på TV2 engang i efteråret.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.