Rundt om Schmidt: The Meaning Of Life?

Rundt om Schmidt

10/04-03The Meaning Of Life?
Anonym
Lige gået på pension opdager Schmidt (Nicholson) at hans liv har været uden mening.

En eksistentiel lille historie om de drømme om at udrette noget stort i sit liv, som mange unge har, men som de færreste opnår, og det samme går op for filmens antihelt, der ikke kan finde styrke i at tænke tilbage på sit ganske almindelige småborgerlige liv, men synes pludselig at konen er en fremmed, datteren gider ikke høre hans råd og finder sig ikke i hans forsøg på at blande sig i hendes liv, og intet at se frem til foruden døden. Alligevel har hans liv måske haft en lille mening, netop på grund af den meningsløshed han tror hans liv er, beslutter han sig for at bliver forsøger for at barn i Afrika, og der kommer meningen ind, eller sådan tolker jeg i hvert fald slutningen, men jeg opfatter ikke at Schmidt selv opdager den.

Nicholson spiller atter en gang helt igennem fantastisk, og så er det rart at se ham spille en rolle der faktisk passer til hans alder.

Men en film med flot skuespil, en historie der er godt fortalt og med mening og indhold. Tempoet er langsommeligt og den tager sig tid til fortællingen og af den grund, og så på grund af temaet, vil jeg tro at filmen kræver en vis modenhed for at forstå, eller i det mindste få noget ud af den, det er en realistisk og melankolsk, men også morsom film for voksne mennesker.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.