Behind Enemy Lines: For meget instruktør gejl

Behind Enemy Lines

29/04-03For meget instruktør gejl
Anonym
De ulækre budskaber some denne her film er eksponent for er allerede blevet nævnt af flere... jeg har ikke noget at tilføje!

Men hvad så med at se den som en simpel mand-på-flugt-action-film. Fungerer den ikke på de præmisser?
Nogle lader til at syntes at det gør den og der er da også et par virkelig hæsblæsende fx fyldte action scener og sågar nogle okay spændings scener (massegraven)... bare ikke nok.
Efter det spektakulære styrt (fantastisk flot lavet)og de indledende Wilson-på-flugt scener begynder filmen at gentage sig selv, den ene scene mere lig den anden og ingen af dem topper den foregående. Spændingsmæssigt en stejl nedadgående kurve som på ingen måde hjælpes af instruktørens forkærlighed for filmisk isenkram. Indrømmet, øjeblikket med fyren der bliver blæst i stykker i ULTRA slomo er flot lavet. Det samme er de spændstige hvirvlende helikopter skud og de computer skabte effekter... det er bare så\\\'n at når man får smidt slomo, fastmo, steadicam, freezeframe, CGI etc. etc. i hovedet hvert fjerde sekund, ja så mister det altså lidt sin virkning efter et stykke tid.
Da filmen endelig nåede sit \\\"klimaks\\\" var jeg træt af stilen, træt af manglen på variation og træt af at der ingen spænding var tilbage.

Owen Wilson er ganske god i en NOGET atypisk rolle, det at han ikke er (og ej heller udstråler) en uovervindelig enmandshær er faktisk et plus hvis man spørger mig. Det tilføjer det hele en hvis grad af \\\"realisme\\\" (hvis man kan tale om realisme i denne sammenhæng?).
Gene Hackman havde åbenbart brug for en ny bil, eller et nyt hus, eller hvad det nu er filmstjerner har brug for... Ihvertfald spiller han på rygraden. Men Hackmans rygrad er sku\\\' bedre end mange skuespilleres hele kroppe, så det kan gå.

Hvis nogen havde holdt John Moore lidt igen så han ikke misbrugte sin tilsyneladende store tekniske knowhow, hvis manuskriptet (tredie akt) havde fået en enkelt tur til og hvis filmen havde droppet bare en lille bitte smule af den kvalmede flagwawing... Ja så kunne der faktisk været kommet en funky lille actionfilm ud af det her.
Men så\\\'n gik det desværre ikke.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.