En kærlighedshistorie: Tyv stjålet

En kærlighedshistorie

06/05-03Tyv stjålet
Anonym
Filmen er et dårligt plagiat af John Cassevetes "A Woman under the Influence" (1974). Langt over halvdelen af scenerne er taget direkte. Den overordnede historie er den samme, tematikken er den samme. Filmteknisk, det søgende kamera, der prøver at indfange en person, er det samme.
Det hele er bare meget dårligere i Ole Christians Madsens film. Meget mere flat. Cassevetes film laver langt mere sprudlene og komplekse følelser, end Madsens trist, deterministiske "stemning".
Det der gør mig trist er, at den ikke blev slagtet af anmelderne, og at den tilmed vandt både Bodil og Robert for bedste film.
Det der gør mig endnu mere trist er at Ole Christian Madsen end ikke henviser til "inspirationskilden", når han taler om baggrunden for at skrive manuskriptet. Se filmens hjemmeside. Her er et uddrag :"Jeg ville skrive en historie om to mennesker der ville det gode, men ikke kunne...Jeg ville lave karaktererne således at de var tæt på noget jeg kendte til, og jeg håbede at andre også ville genkende sig selv i dem. " Hold da kæft for en sjuft. Ikke et ord om den film han har planket fra, bare en masse om at han ligesom føler det og det. Det er så uærligt at jeg kunne brække mig.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.