The Core: Armageddon II, Eller...

The Core

09/05-03Armageddon II, Eller...
Anonym
"Rejsen Til Jordens Indre".

Jordens kerne er gået i stå, og det vil snart betyde udslettelsen af alt liv. En gruppe forskere samles og sendes med et specialbygget skib ind i jordens indre (i bedste Jules Verne stil, bare anno 2003. Verne var dog alligevel bedre) for ved hjælp af atombomber at kickstarte den igen.

Klichefyldt, dybt forudsigeligt og uspændende science fiction nonsens, hvor alt er set før og som mest af alt udmærker sig ved at være dybt søvndyssende. Denne her type film er sjældent originale eller overraskende, og den her er ingen undtagelse, tværtimod. Men ofte er de også ganske underholdende med deres flotte, bragende og imponerende overdimensionerede effekter og underholdende actionscener (hvis man som jeg, kan more sig over den slags). Så nøjes man med at have sådanne forventninger og kan man sluge alt det andet vrøvl i denne genre, kan de faktisk være morsomme at se.

Desværre kan man ikke engang påstå det om “The Core”, som er en omvendt “Deep Impact” eller “Armageddon” ( men uden så meget humor). Den er i længere perioder direkte langtrukken, og i flere scener er den så dybt uoriginal selv for genren, at man bliver irriteret (til sidst kunne jeg næsten ikke klare at se flere amerikanske helte, der ofrede sig og bad resten af gruppen redde sig selv. Hvad med at de prøvede at bede om hjælp i stedet for).

Til hovedrollerne har man, som man også altid gør i denne genre, fundet en masse mere eller mindre kendte skuespillere (dog ingen superstjerner), der så kæmper med et typisk stereotypt persongalleri (de mere usympatiske ryger og den slags).

Men trods enkelte gode scener, med fornøjeligt effektjageri (men også enkelte scener hvor jeg ikke fandt effekterne gav det rette imponatorresultat), så er “The Core” ikke kun en dårlig film, den er også dårlig indenfor sin genre, og i hvert fald for nogle mennesker, burde det fortælle en hel del om filmens tvivlsomme kvaliteter. For udover at være kedelig, har jeg i hvert fald sjældent set en film der er så dybt uoriginal og fantasiforladt og det siger ikke så lidt.

Man skulle tro det var en joke det her. Det er det desværre ikke.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.