Alien - genopstandelsen: - Foder til pengemaskinen -

Alien - genopstandelsen

05/01-05- Foder til pengemaskinen -
De bidske ”aliens” er og bliver nogle stædige sataner. For fjerde gang skulle de trække folk til biograferne i stride strømme – desværre var det nok den eneste grund til, at ”Alien: Resurrection” blev en realitet.

For i denne omgang lugter det fælt af kommercialisme. 3’eren var en succes og vigtigst af alt en perfekt måde at runde serien af med, men alligevel skulle den tørlagte citron presses.

Der koges suppe på MEGET tynde ben, og det bidrager til, at vi her er røget ud i ekstremerne - det hele foregår på et meget overdrevent plan, og den hårfine balance mellem urealismen og virkemidlerne fra de andre film, er ganske enkelt forsvundet her.

Det nye ansigt på instruktør-posten, franske Jean-Pierre Jeunet, har dog alligevel formået at levere en fin spændingsværdi, men i takt med at ens puls stiger, stiger urealismen også, og ”Alien: Resurrection” bliver en selvdestruerende affære mod enden.

Så med de tre forgangne film i baghovedet skuffer løjtnant Ripleys fjerde odyssé. Isoleret set er det skam en udmærket science fiction-basker. Desværre er den jo bare ikke isoleret. Den er en tynd og kommerciel forlængelse af Alien-serien, og konkluderende burde denne serie nok have været en trilogi……

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.