Laurel Canyon: Fremragende film

Laurel Canyon

20/06-03Fremragende film
Anonym
Jeg har netop set "Laurel Canyon". Hvilken herlig oplevelse. Filmen er skrevet og instrueret af Lisa Cholodenko "High Art" samt instrueret flere afsnit af den fantastiske serie "Six Feet Under". Hvilket også bærer præg i denne fremragende film. Filmen handler om det pæne, stabile læge par Alex og Sam (Christian Bale og Kate Beckinsale) da de skal låne Sams mors hus i Laurel Canyon i Hollywood Hills i Californien, hvor adskillige rock- og filmstjerner har boet. Sams mor, Jane (Frances McDormand) er pladeproducer og med sit afslappede forhold til unge elskere og pot. Hun har et forhold til den noget yngre forsanger - Ian (Alessandro Nivola) samtidig med hun producerer bandets album. Jane er kort sagt et levende levn fra 70'erne. Til Sams store fortrydelse og Alex's forførelse. For midt i et læge studie er et rockband, cocktails og heftig flirteri med både hun- og hankønsvæsener meget mere spændende. Der bliver vendt op og ned på det hele, ikke bare for Alex, men også for Sam.
Frances McDormand er helt uimodståeligt, hun er ganske enkelt fremragende. Hun er erotisk, sjov samt irriterende. Hvilken præstation. Det er nu synd, man sælger filmen på hendes præstation alene. For Christian Bale yder en af sine allerbedste præstationer i denne film. Ligeså er Kate Beckinsale (god i "Shotting Fish" og "The last days of disco") ganske forrygende, og er tillige en vanvittig smuk skuespillerinde. En anden overset skuespiller er Alessandro Nivola (fin i "Best Laid Plans" samt "Face/Off) også han er ganske fremragende i "Laurel Canyon".

Filmen er en sjov, rørende, erotisk, tragisk, fyldt med vanvittigt gode skuespilspræstationer. "Laurel Canyon" er ganske enkelt fremragende. Jeg vil slutte med at citere Ann Lind Andersen fra Berlingske Tidende, som opsummerer denne film ganske fint, bl.a. om hvilken følelse man har i kroppen når man forlader biffen.

"filmen er et varmt bekendtskab, der ansporer en til bare at leve livet denne sommer."

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.