Udfordring. Din top 4

30/11-99
Anonym

04/09-16Top-4: Mel Gibson-præstationer
1) Lethal Weapon (Jeg er enig, Oberst. De indestængte følelser sprutter ud af Gibsons portræt af den martrede politimand)
2) Signs (et rørende portræt af en familiefader)
3) Braveheart (Freeeeeeeeeeedoooooom!!!)
4) Mad Max (Familiefaderen, der bliver til en stoisk og nådeløs hævner)

05/09-16Mel Gibson præstationer top 4
Der er mange - spændende hvad Blood Father bringer, det lyder som om Mel er tilbage i top form. Men har man set Get The Gringo, så ved man at det ikke er en nyhed.

1. Braveheart
2. The Patriot
3. Lethal Weapon
4. Payback

05/09-16Top 4 Mel Gibson præstationer
"Get the Gringo" var nemlig slet ikke så ringe. Og en slidt Mel er en god Mel. Det er ærgerligt, at den ikke blev den store biografsucces.

05/09-16Top 4. Skuespiller Instruktion
Med det mener jeg en præstation af en instruktør, som først blev kendt som skuespiller;


1. Charlie Chaplin; Modern Times
2. Braveheart; Mel Gibson
3. Unforgiven; Clint Eastwood
4. La vita è bella; Roberto Benigni

05/09-16Top 4 Mel Gibson præstationer
Hvornår lærer biograferne at fans er ligeglade med personlig deroute?

05/09-16top 4 mel gibson præstationer
Fantastisk ide! Har uendelig megen kærlighed til Mel Gibson

Farlige Teorier – Mel Gibson skaber en utrolig rørende og resonerende karakter, hvor han blander sin suveræne karisma med en sensitiv skildring af en psykisk syg mand. Udover Gibsons enestående præstation er det ligeså en fremragende og undervurderet film

Signs – Gibson underspiller smukt og træffer spillevalg, der undviger sentimentalitet og finder virkelig stærke følelser frem i sin skildring af en trosfortabt mand, der skal holde sin familie samlet. Scenen hvor han knækker sammen ved middagsbordet er hjerteskærende, og monologerne, hvor han få minutter efter trøster sine børn under angrebet med fortællinger om deres fødsel, er smukt som bare vanvittig.

Dødbringende Våben – Karakteren blev mere udvandet i kongruens med seriens kvalitative forfald, men de to første film viser en storslået Gibson, der balancerer troværdigt mellem det charmerende og traumatiske.

Maverick / What Women Want – Nu får jeg obersten på nakken for regelbrud, men hvis vi snakker præstationer, er det umuligt at vælge imellem disse to. Maverick er indiskutabelt en langt bedre film, men Gibson bløder karisma, charme, humor, overskud, unik veloplagthed og tilstedeværelse i begge film på et næsten uopnåeligt niveau.

05/09-16Udfordring. Din top 4
don:
"What Women Want", harhh! Du slipper! Hvor er det stort af dig at confesse - så gør jeg sgu det samme. Det var en total guilty pleasure for mig engang netop på grund af Gibsons overskud.

Godt med noget love for Gibson. Jeg håber virkelig, han bliver ved med at være både foran og bag ved kameraet.

05/09-16Udfordring. Din top 4
Maverick / What Women Want - helt alene bringer Gibson de film op på et langt højere niveau end det burde være muligt.

05/09-16Udfordring. Din top 4
Gibson har altid været en af mine favoritter!

05/09-16Top-4 med instruktører, der var mest kendte som skuespillere
1)Kevin Costner: Dances With Wolves (imponerende instruktørdebut).
2)Mel Gibson: Braveheart (storslået storfilm).
3)Clint Eastwood: The Outlaw Josey Wales (Clinten instruerer her en af de bedste westerns nogensinde)
4) Ben Affleck: Gone Baby Gone (Afflecks film overraskede mig i den grad positivt).

06/09-16Top-4 med instruktører, der var mest kendte som skuespillere
Indiana.

Kevin Costner, ja man kan i den grad undre sig over at han ikke har brugt flere kræfter som instruktør. Har du set Open Range? Faktisk også en glimrende Western, som passer fantastisk til ham. Han har i det hele taget fået gang i sin karriere igen, så jeg tror det må være på tide med en Top 4 over Kevin Costner film.

Ben Affleck - det er en overraskende instruktørdebut, men man vidste godt at der var mere gemt i ham efter hans Oscar for manuskript til Good Will Hunting. The Town var også inde i mine overvejelser til Top 4.

The Outlaw Josey Wales, skal jeg snart have set igen, det er godt nok mange år siden sidst. Den står heldigvis i samlingen, sammen med High Plains Drifter og Pale Rider.

06/09-16Top 4. Frækkeste piger i nyere film.
Ja, du læste rigtigt :-) Nu bliver det lidt lummert på Scope.

Scopes aktive er af hankøn. Det udelukker selvfølgelig ikke medlæsende piger at deltage. Men der er næppe mange som bliver forargede over emnet, i dette forum. For at det bliver aktuelt, så skal det være piger som har medvirket i film i dette årtusinde. Tidligere film, må dog gerne nævnes.

Noter gerne hvilke film, evt. scener, som gør dem berettigede til listen.

1. Salma Hayek. From Dusk Till Dawn (Slangedansen), Desperado (Banderas må have hadet den scene). After the Sunset, Ask the Dust (eneste årsag til at se filmen).

2. Halle Berry. Swordfish (det har sjældent skadet en kvindes karriere at optræde topløs), Monster's Ball (god film, som ikke blev ringere af scenen med Billy Bob). Die Another Day (Ursula Andress blev absolut hædret med maner), Catwoman (en film som udelukkende er lavet for at se HB i catsuit - og det er grund nok).

3. Eva Green. The Dreamers (diverse nøgenscener kickstartede karrieren). Hun har aldrig været specielt blufærdig - Perfect Sense, Camelot, Sin City: A Dame to Kill For - med flere....

4. Margot Robbie. The Wolf of Wall Street (no wonder, at Leo tabte underkæben). Hun lavede topløse scener i Suicide Squad, som man fraklippede - endnu en årsag til at vente med at se filmen. Måske lidt unfair, at hun har skubbet flere andre ud af min top 4, med så få optrædender :-)

06/09-16Top-4 med instruktører, der var mest kendte som skuespillere
1. Clint Eastwood (for Unforgiven)
2. Sean Penn (for The Pledge og Into the Wild)
3. Mel Gibson (for Apocalypto og Braveheart)
4. Billy Bob Thornton (for Sling Blade)

Netop instruktionen (og Thorntons egen præstation, selvfølgelig) tager virkelig kegler i Sling Blade. Hverdagskedelige, men også æstetisk stimulerende og til tider nærmest Haneke'ske indstillinger

https://www.youtube.com/watch?v=0C6nvNlVx1A

06/09-16Top-4 med instruktører, der var mest kendt som skuespillere
Wayne:

Jeg har set Open Range et par gange, og jeg fandt den ret banal, for at være ærlig. Måske har jeg sammenlignet filmen med det store episke format i Dances with Wolves. Det er vidt forskellige typer westerns, men Open Range imponerede mig på ingen måde. Der kan jo være så mange grunde til, hvorfor Costner ikke har instrueret mere. Han er udelukkende krediteret på IMDb for at have instrueret Dances, The Postman samt Open Range, hvor jeg mangler at se The Postman. Jeg har dog hørt skidt om filmen, så det er ikke en film, som jeg har specielt travlt med at se.

06/09-16Top-4 med instruktører, der var mest kendte som skuespillere
Rasmus:
Jeg var netop ved at skrive en lovprisning af din fjerdeplads, da jeg følte den fortjente en understregning og så kommer du mig smukt i forkøbet med en dejlig lille edit. Tak for den. "Sling Blade" er fantastisk og en af mine yndlingsfilm. Hvis både skuespil og instruktion indgik i ligningen, så ville det være min klare førsteplads.

06/09-16Udfordring. Din top 4
https://www.youtube.com/watch?v=s2-1hz1juBI

I en tid med "American Sniper", "Zero Dark Thirty" og "Homeland" rammer vinklingen af pacifisme virkelig et tørt sted. Gibson er så politisk ukorrekt :D elsker det

"Screen Engines LLC which is a film screening company that does test screenings for film studios did the test screenings for Mel Gibson's Hacksaw Ridge (2016). The film received the best screening test scores in Screen Engines LLC's history."

06/09-16Hacksaw Ridge
Den trailer er noget af det mest ufrivillig komiske, jeg har set meget længe. Næsten imponerende, så meget en trailer kan minde om et Saturday Night Live-indslag

06/09-16Top-4 med instruktører, der var mest kendte som skuespillere
Fedt, Emil. Så stor anede jeg ikke din kærlighed var til den film. Det er mange år siden jeg har set den, men husker den som bomstærk.

06/09-16Udfordring. Din top 4
Jeg er også lidt skuffet over den trailer til Mel Gibsons film. Ikke nok til jeg ikke ser den, men tror sgu Dunkirk flækker den midt over, hvad stort anlagte krigsfilm angår med udsigt til næste år.

06/09-16Top 4 filmrobotter
1) HAL 9000 i "2001: A Space Odyssey"
2) RoboCop i "RoboCop"
3) T-1000 i "Terminator 2: Judgment Day"
4) Roy Batty i "Blade Runner"

06/09-16Hacksaw Ridge
Jeg springer traileren over og går direkte til hovedretten. Min billet blev indløst det øjeblik jeg hørte, Mel Gibson havde lavet en ny film. Hans to sidste var nogle vilde bifture.

07/09-16Top-4 med instruktører, der var mest kendte som skuespillere
Rasmus; Gode bud. Into The Wild er ret brutal - og Sling Blade er på min Watch-liste.

Indiana; Det kunne misforstås - jeg mener at Western-genren passer fantastisk til ham. Enig Open Range er glimrende, men ikke nogen episk film.

07/09-16Top 4 filmrobotter
1. T-800. Mere menneskelig og mere sårbar "T2"
2. R2D2/C-3PO - Star Wars - Umuligt at skille de to
3. The Gunslinger, "West World"
4. Gerty "Moon"

07/09-16Udfordring. Din top 4
Jeg tror jeg vil prøve at lufte en (jeg har intet bidrag til de to forrige, beklager, men tiden til research smutter for ofte) Men jeg vil smide en top 4 over Tv-serier. Det skal være hele sæsoner, men ikke nødvendigvis alle sæsoner. Men se hvordan jeg har smidt det og spørg ind, hvis i er med på at smide jeres:-)

1) Game of Thrones - sæson 1, 3 og 4 ud af 6 (so far)
2) True Detective - sæson 1 ud af 2 (so far)
3) Breaking Bad - sæson 4 og 5 ud af 5
4) Firefly - sæson 1 ud af 1.

07/09-16Tv serier, bedste sæsoner - Top 4
Thomas - ikke engang en liste over de frækkeste piger? Jeg er skuffet.

Der er alt for mange tv-serier jeg ikke får set. Blandt andet har jeg kun set første afsnit af Game of Thrones. Men jeg skal gerne lave en liste, alligevel.

1. The X Files. Alle sæsonner, måske lidt svagere i slutningen. Og den spritnye sæson har jeg endnu ikke set.
2. The Persuaders! Sæson 1/1 Hvis jeg skal i godt humør, så er den stadig en vinder.
3. Seinfeld. Jeg ELSKER de vanvittige figurer i serien, og de absurde situationer de sætter sig selv i.
4. Daredevil. Begge sæsoner - bedste superhelte adaption nogensinde.

Fed udfordring - der er godt nok meget som skal sorteres fra.

07/09-16Udfordring. Din top 4
Frækkeste piger kan jeg da slet ikke sortere i:-D

Det er jo ren old school din serie liste:-)

07/09-16Udfordring. Din top 4
Du kan selv være old school - Firefly... :-)

Ja, kunne sagtens have smidt The Blacklist, Gotham og mange andre på - men du efterlyste jo en Top 4....

07/09-16Udfordring. Din top 4
Ja, en top 4 ikke en middelmådig 4;-) (Blacklist og Gotham)


[Hehe, der lavede jeg da vist lige en AB]

07/09-16Dunkirk
[men tror sgu Dunkirk flækker den midt over, hvad stort anlagte krigsfilm angår]

Du tænker på DunCOCK, Adis, og det er en helt anden slags film. Hvad tænker vi om castet? Personlig må jeg sige, det både bekymrer og begejstrer mig. Mark Rylance er sgu et lidt kedeligt oppe-i-tiden-valg, og en One Direction-sanger?? På den anden side er Tom Hardy altid garant for noget godt, ligesom jeg håber Nolan-veteranen Cillian Murphy får en stor rolle denne gang.

07/09-16Dunkirk
Adis, du er for venlig ved traileren, synes jeg. I hvert fald hvis du erklærer dig enig med mig. Jeg brød ud i grin og skulle lige dobbelttjekke, at den mente det alvorligt.

Jeg er vild med castingen til Dunkirk. Cillian Murphy, Tom Hardy og Mark Rylance er pure quality, mens Kenneth Branagh og ikke mindst Harry Styles må kaldes pirrende jokere.

07/09-16Udfordring. Din top 4
Jeg ved godt Branagh har vist sit værd mange gange, og på sin vis er han jo legendarisk, men har han fået sit aristokratiske Shakespeare-engelsk med ind i det 21. århundrede? Bliver spændende at se

07/09-16Udfordring. Din top 4
Hvorfor er traileren så ufrivillig komisk? Sådanne nogle vurderinger beder næsten om konkrete henvisninger, ikke sandt? Ellers står det bare tilbage som en rigtig douchebag-markør

07/09-16Udfordring. Din top 4
"The film received a 10-minute standing ovation at the Venice Film Festival in September 2016" lyder meget lovende. Det gør Kim Skottes beskrivelser også: ”I Mel Gibsons ’Hacksaw Ridge’ er luften på Okinawa tyk af afrevne lemmer, hjernemasse og blodrøde indvolde. Filmen om Desmond Doss, som blev den første dekorerede pacifist i det amerikanske militær, er som Gibsons tre foregående film som instruktør ekstremt voldelig og brutalt velfortalt. ’Hacksaw Ridge’ er ikke på højde med ’Apocalypto’, men den fungerer, og Andrew Garfield er fremragende i hovedrollen. Gibson er ikke subtil, men instruerer med forhammer og mavepuster og får på den måde skabt et meget gibsonsk paradoks, nemlig den voldsomt voldelige antikrigsfilm. Med vold skal vold fordrives. Antikrigsvolden i ’Hacksaw Ridge’ overgår både ’Saving Private Ryan’ og ’Flags of Our Fathers’”

07/09-16Hacksaw Ridge
Jeg synes baggrundene ser kunstige ud, lyssætningen er så fersk, Garfields replikker er så klæge og teksten "One of America's greatest heroes" er sgu... for meget.

Og da han flugtede den der granat med en ren vrist, tænkte jeg SNL-sketch :D

07/09-16Mirza
Nu har jeg altså ikke været ude på at pisse din ven Mel Gibson eller hans film af. Det kan da sagtens være, den er god. Det er traileren, jeg er ude efter.

07/09-16Udfordring. Din top 4
Ras - jeg ligger mig nok et sted midtimellem. Så delvis enig :) Men trailers giver jeg ikke meget for, når det kommer til stykket. Så måske fint nok, at den er undervældende?

Kurtz - så fordi Rylance var med i en Spielberg-film, så er han "oppe-i-tiden" valg, nemlig modsat Tom Hardy, som sjældent spiller nu om dage :)

Jeg har læst, at de tre-fire store navne tilknyttet Dunkirk, blot har små biroller. Om det passer, ved jeg af gode grunde ikke. Spørgsmålet er så om filmen overhovedet vil forsøge at tegne psykologiske profiler, fremfor blot at dumpe os ned i helvedet og så kan det være ligegyldigt, hvad de mange soldater hedder.

07/09-16Udfordring. Din top 4
Nå, nu er Mel Gibson ligefrem blevet min ven? Fedt

Den prekære lysopsætningen i begyndelsen, bemærkede jeg også. Men hvilke klæge replikker tænker du på? Nolans film, "Forrest Gump" etc. drukner jo visse steder i overkogt sentimentalitet i denne kategori, så bliver oprigtig nysgerrig over gradueringen

07/09-16Udfordring. Din top 4
Jeg fornemmer at "kedelig" var kodeordet til "oppe-i-tiden".....:-)

07/09-16Hacksaw Ridge - Trailer
Garfield har åbenlyst skelet mere end bare lidt, til Tom Hank's Forrest Gump.

Og på trods af den åbenlyst amerikansk-patriotiske trailer facon, så vælger jeg også at tro på Gibson. Han plejer ikke at skuffe, og kan som regel grave dybt efter en mening, og ikke mindst de store følelser.

Men hvad er der galt med en ægte helt, som ikke løsner et skud? Historien fejler umiddelbart ikke noget.

Egentlig spændende at to så store historiefortællere kommer ud med WW2 historier, så tæt på hinanden. Men hvor Gibson, har beskæftiget sig med faktisk krig før - så er området nyt for Nolan.

07/09-16Thomas
Kodeord?

07/09-16Dunkirk
[Jeg ved godt Branagh har vist sit værd mange gange, og på sin vis er han jo legendarisk, men har han fået sit aristokratiske Shakespeare-engelsk med ind i det 21. århundrede? Bliver spændende at se]

Ja, den tilslutter jeg mig, Rasmus. Han er dygtig og som skabt til en Nolan-film.

07/09-16Oberst
Ja, din "kritik" af Mark Rylance gik vel mere på at han var lidt kedelig, end oppe i tiden alene?

Edit: Jeg burde naturligvis have skrevet i overskriften af kommentaren var til AB, jvf det du skrev:-)

07/09-16Thomas
Nårh, altså jeg skrev jo direkte 'kedelig' og med det mener jeg 'kedelig' :-) Det med oppe-i-tiden var mest med henvisning til hans nylige status som oscarvinder. Mit bud er, at han ikke var med her, hvis ikke oscaren gav ham skubbet derhen. Han kommer sikkert til gøre det fint i rollen, men jeg havde hellere set en kanin blive hevet op af hatten, når nu Nolan generelt caster så godt, som han gør.

07/09-16Thomas
Dobbeltpost

07/09-16Mirza
Det anede mig, at i ikke er venner, men dit hurtige og kontante modsvar gav mig alligevel second thoughts ;D

Det er replikker som "I don't know how i'm gonna live with myself if I don't stay true to what I believe in" leveret af en hviskende Andrew Garfield, jeg især tænker på her. Måske det fungerer i filmen, men traileren er i mine øjne overlæsset med patos og en Hallmark-agtig mangel på stoflighed i både ansigter og billeder.

07/09-16Patos
Der er vel også forskel på patos og indimellem går det rent ind, mens andre gange irriterer det en grænseløs. Prøv forklar det? Det kan man ikke. Det er blot en fornemmelse, der sidder dybt inde og enten reagerer man positivt eller også spæner man væk fra gerningsstedet i forsøget på at finde en brækpose.

07/09-16Udfordring. Din top 4
Okay, fuck det, vi hang faktisk kortvarigt ud sammen. Men det er flere år siden nu

Der var ellers flere af billederne som for mig bekræftede hans ekstraordinære evner som billedmager i Hollywood, må jeg indrømme. Men dens omtale burde næsten også overskygge trailerens delvist dubiøse udlægning af filmen

08/09-16Top 4 Kevin Costner præstationer
Costner har haft en noget blandet karriere, dels typecastet som den amerikanske helt og dels som svigermors drøm. Efter en pause, er han igen at finde i typiske Costner film om sport og kærlighed (blandt andet den glimrende McFarland, USA) - men også i et par overrakelser som dræber (Criminal og 3 Days to kill).

Min top 4 over Costner præstationer;

1. Mr. Brooks - En af Costners allerbedste, som psykotisk massemorder

2. Dances with Wolves. Den film Costner altid vil blive husket for, både for instruktion og skuespil.

3. The Untouchables. Points for at spille lige op med Sean Connery.

4. Waterworld. På mange måder Mad Max til søs. Undervurderet action eventyr.

08/09-16Top 4 Kevin Costner præstationer
1) JFK (Oliver Stone hiver og flår i 'brættet' Costner og det flyver omkring med splinter)

2) A Perfect World (fed modcasting - han burde have flere af den slags roller. Lidt glemt men fremragende film i øvrigt)

3) Man of Steel (Costner er perfekt som farmand Kent og bidrager til nogle oprigtigt rørende scener med den unge Clark)

4) The Bodyguard (I kan sige, hvad I vil - Costner er en pissegod bodyguard :-) og både ham og Houston gør det glimrende)

08/09-16Top 4 Kevin Costner præstationer
....i øvrigt pudsigt, vi ikke har en eneste fællesnævner. Og det er ikke første gang, det sker ved disse Top 4-lister, hvilket blot slår fast, hvor god en tråd det her er. Inspirerende!

I alt 492 fundet.
Side « < 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 > »
Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.