Terry George

Nordirske Terry George arbejde er domineret af betændte politiske konflikter, krig, kriminalitet og livet bag tremmer. I 2004 fik han sit store gennembrud med 'Hotel Rwanda', der er en gribende beretning om folkemordet i det centralafrikanske land. Georges baggrund kommer direkte til udtryk i flere af hans manuskripter, der ofte bygger på virkelige hændelser.

George er medforfatter til 'In The Name of The Father' (1993) og 'The Boxer' (1997) - to af kollegaen Jim Sheridans mest succesfulde film

George har sin baggrund indenfor journalist og teater. Han debuterede som filminstruktør med fængselsdramet 'Some Mother’s Son' (1996). Filmen bygger på en virkelige hændelse, hvor IRA-fanger indleder en sultestrejke i et britisk fængsel. Manuskriptet blev til i samarbejde med Jim Sheridan.

I 2000 så krimidramaet 'The District' (2000-2004) dagens lys. George skabte serien i samarbejde med den tidligere politimand Jack Maple. George instruerede selv en række afsnit af den meget succesfulde serie.

Med Hotel Rwanda opnåede George sin største succes hidtil. Filmen opnåede blandt andet tre Oscar-nomineringer for henholdsvis bedste manuskript, bedste hovedrollen (Don Cheadle) og bedste birolle (Sophie Okonedo).
Født
30/11-1951 Nordirland, Storbritanien
< 1 >