Mandariner (Mandariinid)

1992. Borgerkrigen hærger den georgiske provins Abkhasien. De eneste, der ikke er flygtet fra den nærliggende estiske landsby, er Margus, der mangler at plukke sine mandariner, og Ivo, hans gamle nabo. Ivo giver to sårede krigere husly efter et opgør i landsbyen. Tjetjenske Ahmed og georgiske Nika kæmper på hver sin side i krigen, men nu tvinger omstændighederne dem til at leve under samme tag. © Scope

Produktionsår 2013
Genre Drama, Krigsfilm
Instruktør Zaza Urushadze
Medvirkende Lembit Ulfsak, Elmo Nüganen, Giorgi Nakashidze, Misha Meskhi
Spilletid 87 min.
Biopremiere 11.06.2015
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Som udsagn om fjendskabets idioti er den ikke komplekst konstrueret. Den er snarere rolig og sorgfyldt og fungerer som en påmindelse om medmenneskelighedens banalitet og besindelsens nødvendighed."

Berlingske
"Zaza Urushadze fortæller afdæmpet, men indtrængende, med humor og smerte, og det går lige i både hjertekulen og fornuften. En film man bliver både rørt og eftertænksom af."

Jyllands-Posten
"Det bliver til et smukt - ikke mindst takket være Rein Kotovs sansemættede billeder - filmisk vidnesbyrd om, hvor meget vi kan overkomme, hvis vi tilsidesætter vores personlige, smålige dagsordener."

Ekstra Bladet
"En skarp og klog lille film om tillid og mistillid. Om værdig og tro. Og om det modsatte. Og ikke mindst om krigens absurditet."

B.T.
"Konflikten er lokal, men temaerne er universelle. Og med en stille, sort og sørgmodig humor som et skjold mod verdens galskab bliver ' Mandariner' en varm og nær film med en trodsig tro på en bedre verden."

Cinemazone
"... fortællingen om to fjender, der lægger stridighederne bag sig og indser, at de ikke er så forskellige som så, er set mange gange før. Heldigvis besidder den estisk-georgiske antikrigsfilm en oprigtighed og omhyggelighed, der gjorde, at jeg også denne gang overgav mig til det dybt sympatiske, men også noget simplistiske budskab."

Ekko
"Det er set før, det er hørt før. Men samspillet mellem de fire mænd, som faktisk bliver en familie, og den erkendelse, der kommer snigende som en godhjertet tyv om natten og stjæler deres had - det er det, der er så pokkers rørende."

Fakta

Medvirkende
Ivo Lembit Ulfsak
Margus Elmo Nüganen
Ahmed Giorgi Nakashidze
Niko Misha Meskhi
Juhan Raivo Trass
Bag kameraet
Instruktion Zaza Urushadze
Produktion Ivo Felt
Manuskript Zaza Urushadze
Fotografi Rein Kotov
Klip Alexander Kuranov
Scenografi Irakli Mchedlidze, Tea Telia
Musik Niaz Diasamidze
Genrer og relationer
Genre Drama, Krigsfilm
Nøgleord Borgerkrig, Krig, Kriger, Landsby
Premieredatoer
Biograf 11.06.2015
Dvd 15.10.2015
Øvrige oplysninger
Alternativ titel Tangerines
Land Estland, Georgien
Sprog Estisk
Produktionsår 2013
Spilletid 87 min.
Trailer Eksternt site
Selskab Allfilm, Georgian Film
Biodistributør Miracle Film
Dvd-distributør Another World Entertainment

Se også...