I dine hænder

Den unge, indadvendte sygeplejerske Maria henslæber en ensom tilværelse i storbyen. På det plejehjem, hvor hun arbejder, bor en ung mand, Niels, der er ved at blive ædt op af en uhelbredelig sygdom. Begge deler en længsel efter frihed og et ønske om at tage kontrol over deres liv. Så Maria siger ja til at ledsage Niels, da han vælger at rejse til Schweiz for at modtage aktiv dødshjælp. © Scope

Produktionsår 2015
Genre Drama
Instruktør Samanou Acheche Sahlstrøm
Medvirkende Lisa Carlehed, Peter Plaugborg, Johanna Wokalek, Kirsten Olesen
Spilletid 88 min.
Biopremiere 21.05.2015
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...kan virke næsten klaustrofobisk i sin alvor. Maria er så skrøbelig, at det er svært at tro på, at hun har kunnet fungere som sygeplejerske, og Niels kunne godt være udfoldet mere. Men en intenst fortalt og filmet rejse mod lys og mørke."

Berlingske
"Samanou A. Sahlström viger ikke tilbage for tabuer og smerte, vi kommer helt tæt på både de følelsesmæssige og mere kliniske processer. Det er modigt og med til at gøre 'I dine hænder' til en både rørende og meget vigtig film."

Jyllands-Posten
"Selvom der formelt ikke er meget at udsætte på "I dine hænder", så lykkes det desværre ikke at gøre en gribende film ud af materialet."

Information
"Peter Plaugborg er fænomenal som sarkastisk selvmorder, helt igennem frygtløs i sin nedbrydning af den sociale omgangstone. Et mesterligt portræt af en sidste rasende slingrevals inden det er farvel og tak for ingenting."

Ekstra Bladet
"...kunne være endt som flæbende følelsesporno, men i stedet ender med at være dybt bevægende og stærkt vedkommende."

B.T.
"Det er tragisk i sin natur, men også trodsigt levende i sit nærvær. Fuld af den respekt, der er ankeret gennem filmen for både instruktørens og skuespillernes indsats."

Cinemazone
"...selv om billetsalget næppe kommer til at sætte rekorder, så må man håbe, at I dine hænder får en modtagelse, der giver yderligere muligheder for fremover at dyrke videre på det talent et sted mellem kammerspil og kunstfilm, som Sahlstrøm ubestrideligt besidder."

Ekko
"... på trods af temaet og et overforbrug af auteur-almindeligheder er Samanou Acheche Sahlstrøms debutfilm - når den ikke forstiller sig - et kraftfuldt, mindeværdigt drama om menneskelige vilkår og det vanskelige, intense bånd mellem to ensomme mennesker."

Fakta

Medvirkende
Maria Lisa Carlehed
Niels Peter Plaugborg
Julia Johanna Wokalek
Mor Kirsten Olesen
Bror Gustav Dyekjær Giese
Petra Verena Bosshard
Værtinde Katja Danowski
Stripper Heidi Holm
Dieter Peter Müller
Bag kameraet
Instruktion Samanou Acheche Sahlstrøm
Produktion Sara Namer
Manuskript Samanou Acheche Sahlstrøm
Fotografi Brian Curt Petersen
Klip Theis Schmidt
Scenografi Charlotte Bech
Musik August Rosenbaum
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Kammerspil, Road movie
Nøgleord Aktiv dødshjælp, Dødelig sygdom, Rejse, Selvmord, Sygeplejerske
Premieredatoer
Biograf 21.05.2015
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Produktionsår 2015
Spilletid 88 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Meta Film
Biodistributør SF Film/Filmcompagniet

Se også...