Maries historie (Marie Heurtin)

Frankrig i 1800-tallet. Marie Heurtin er 14 år og både blind og døv. Lægerne stempler hende som dum, men Maries far kan ikke være tanken om at sende sin datter på galeanstalt. Han får kontakt til et kloster, hvor den unge søster Marguerite tager Marie ind. Marguerite vil gøre alt, hvad der står i hendes magt, for at få hul igennem til Marie og få hende til at kommunikere med omverdenen. © Scope

Produktionsår 2014
Genre Drama
Instruktør Jean-Pierre Améris
Medvirkende Ariana Rivoire, Isabelle Carré, Brigitte Catillon, Noémie Churlet
Spilletid 95 min.
Biopremiere 06.08.2015
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Den døve debutant Ariana Rivoire leverer en på alle måder gribende og realistisk præstation som Marie. Som fortælling om, hvilken betydning to umage mennesker kan få for hinanden, er filmen både eksemplarisk og stedvis rørende."

Berlingske
"Det er en barsk historie, der sagtens kunne være fortalt med det hele store melodramatiske udtræk og store armbevægelser, men i stedet skabes et intimt rum, som vi får lov at kigge ind i. Det er ikke altid behageligt, men det er dybt bevægende og meget tankevækkende."

Jyllands-Posten
"Den er smuk, varm og har hjerte, men er også sært konturløs. Den malker tilskuerens følelser og synes at have nok i det."

Weekendavisen
"Det mærkes, at instruktøren har båret på sin ide i mange år. Hvert billede er anbragt med eftertænksomhed og overskud. Det er ikke en film, som vil lefle og angle. Den er et vindue, som lader os se dagens lys."

Information
"Den døve, men ikke blinde debutant Ariana Rivoire er imponerende som den udtryksfulde Marie, og Isabelle Carré har også et rørende register i sit levende ansigt. Deres karakterers duel og siden nære venskab klarer skærene, når manuskriptet ind imellem hælder mod det melodramatiske ..."

Cinemazone
"... på alle måder en nobel film, der vil det bedste og gerne vil vise de bedste egenskaber i mennesket, men det ville nu passe den overordentligt godt, hvis den samtidig gav lidt plads til fiktionens verden og skabte en måske ikke fuldkomment sand, men lidt mere underholdende, film."

Ekko
"... et stykke livsbekræftende poesi og en hyldest til menneskehedens fremskridt og lærdom."

Fakta

Medvirkende
Marie Heurtin Ariana Rivoire
Søster Marguerite Isabelle Carré
Abbedisse Brigitte Catillon
Søster Raphaëlle Noémie Churlet
Monsieur Heurtin Gilles Treton
Madame Heurtin Laure Duthilleul
Søster Véronique Martine Gautier
Søster Joseph Patricia Legrand
Søster Elisabeth Sonia Laroze
Søster Blandine Valérie Leroux
Bag kameraet
Instruktion Jean-Pierre Améris
Produktion Denis Carot, Sophie Révil
Manuskript Jean-Pierre Améris, Philippe Blasband
Fotografi Virginie Saint-Martin
Klip Anne Souriau
Scenografi Franck Schwarz
Musik Sonia Wieder-Atherton
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Biografifilm
Nøgleord 1800-tallet, Baseret på en virkelig historie, Blind, Blindhed, Døv, Frankrig, Nonne
Premieredatoer
Biograf 06.08.2015
Dvd 12.10.2015
Øvrige oplysninger
Alternativ titel Marie's Story
Land Frankrig
Sprog Fransk
Produktionsår 2014
Spilletid 95 min.
Trailer Eksternt site
Selskab Escazal Films
Biodistributør Filmbazar
Dvd-distributør Another World Entertainment

Se også...