Southpaw

Billy Hope er letsværvægtsmester i boksning, men efter en skade trækker han sig tilbage fra sporten af hensyn til sin kone og deres datter. Men så rammes familien af en uventet tragedie, der sender Billy mentalt ud i tovene i en sky af sprut og stoffer. En gammel eks-bokser, Tick Wills, lader Billy arbejde i sit træningscenter, hvor han hjælper den forslåede fighter med at komme på fode igen. © Scope

Produktionsår 2015
Genre Drama
Instruktør Antoine Fuqua
Medvirkende Jake Gyllenhaal, Rachel McAdams, Naomie Harris, Forest Whitaker
Spilletid 123 min.
Biopremiere 20.08.2015
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Jake Gyllenhaal

Jacob Benjamin Gyllenhaal fik sin første filmhovedrolle som 18-årig i familiedramaet 'October Sky' (1999) som den unge NASA-ingeniør Homer Hickham. Den fuglte efter et lille årti med mindre roller, hvoraf den første var som Billy Crystals søn i 'Herretur' (1991). I indie-filmen 'Donnie Darko' (2001) viser Jake, at hans hjerte tilhører roller...

Anmeldere

Politiken
"... det er og bliver Jake Gyllenhaals store kamp. Går 'Southpaw' over i filmhistorien, vil det være takket være hans på alle måder hårdtslående og sårbare bokserportræt."

Berlingske
"Gyllenhaal er troværdig, og hans scener med datteren står nogenlunde rene og troværdige, men det er også det eneste i en film, der er så kørt op, at den kører publikum ned."

Jyllands-Posten
"De store følelser slippes fri på en måde, så 'Southpaw' nærmest er en opera værdig."

Weekendavisen
"Antonie Fuqua orkestrerer kampene med flair, og Jake Gyllenhaals nye fysik er imponerende. Det er patetisk på den rigtige måde."

Information
"Gyllenhaal sætter endnu engang streg under, at han er en af sin generations mest alsidige skuespillere i rollen som hårdtpumpet, desperat bokser i Antoine Fuquas 'Southpaw', som dog i sig selv ikke er så vellykket."

Ekstra Bladet
"Desværre formår instruktøren Antoine Fuqua, der mestendels har gjort det i anonyme actionfilm, ikke at løfte Kurt Sutters forudsigelige manuskript ud af skabelonerne ..."

B.T.
"... historien får bare ikke nok dybde. Der bliver brugt alt for lidt tid på at lære karaktererne at kende."

Cinemazone
"At følge Billy Hopes transformation fra såret dyr til genrejst menneske er i Gyllenhaals selskab - uanset hvor forudsigeligt det end bliver - et medrivende syn."

Ekko
"I sidste ende tilhører 'Southpaw' dog Jake Gyllenhaal, som igen demonstrerer, at han er en af tidens dygtigste og mest dedikerede skuespillere."

Brugere

01/03-16For mange forhindringer.
Filmen er flot lavet, teknikken ser ud til at være på plads. Dramaet kunne næppe være større - konen bliver dræbt, datteren bliver taget fra ham, han mister mesterskaberne. En deroute af demensioner. Men måske er det netop der problemet ligger - der er simpelthen så mange forhindringer, at det virker utroværdigt. Jake Gyllenhaal ligner afgjort en bokser, men mangler en eller anden form for x-factor som skulle gøre at jeg for alvor kan se igennem de sædvanlige klicheer som hører til en boksefilm. Måske skyldes det, at der i forvejen findes mange andre, og at det bare er svært at komme efter dem.

15/09-15Med klicheerne i ringen
Billy Hope er verdensmester i boksning, men efter en brutal ulykke mister han alt - både penge, prestige og sin datter. Derfra må han samle sit liv op fra rendestenen ved at vende tilbage til den slum, han kom fra, og igen træne sig op til at få selvtillid og anerkendelse.

"Southpaw" er en helt klassisk boksefilm. Det handler om den amerikanske drøm, om at komme fra ingenting og få succes, om at vælge disciplin og den sande vej, om at holde fast i nære værdier, familien og de rigtige venner. Og så er den også bare alt for klassisk. For instruktør Antoine Fuqua skovler pointerne ind med den store slev, så ingen overhovedet kan være i tvivl om, at man skal vælge den sande kampkunst og ikke bare søge overfladisk berømmelse. Plus at rigtige mænd giver alt for deres familie.

Det er desv...

26/08-15Flot Håndværk ... 2
Bokseren Billy Hope (Gyllenhaal) har lige forsvaret sin mellemvægtstitel for sjette gang, mden da en tragedie rammer hans familie, sender det ham i en mental deroute, hvor han uundgåeligt både må genvinde sin datters kærlighed, hans egen selvrespekt og selvfølgelig generobre sin titel.

Filmen kører altså efter en velkendt formular for boksefilm, hvor vores hovedkarakter må overkomme både interne og eksterne problemer for at opnå sin personlige og professionelle frelse. Med Antoine Fuqua i instruktørstolen bliver det meste af filmens energi brugt på at gøre kampscenerne så brutale og blodige som muligt, og sandt at sige er de ret intense. Resten af filmens emotionelle kerne, nemlig forholdet mellem Hope og hans datter, bliver så behandlet knap så følelsesmæssigt. Generelt er det meget...

Fakta

Medvirkende
Billy Hope Jake Gyllenhaal
Maureen Hope Rachel McAdams
Angela Rivera Naomie Harris
Titus 'Tick' Wills Forest Whitaker
Leila Hope Oona Laurence
Jordan Mains 50 Cent
Alice Clare Foley
Jon Jon Beau Knapp
Ramone Victor Ortiz
Miguel Escobar Miguel Gómez
Bag kameraet
Instruktion Antoine Fuqua
Produktion Todd Black, Jason Blumenthal, Antoine Fuqua, Alan Riche, Peter Riche, Steve Tisch
Manuskript Kurt Sutter
Fotografi Mauro Fiore
Klip John Refoua
Scenografi Derek R. Hill
Musik James Horner
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Boksefilm, Sportsfilm
Nøgleord Bokser, Boksning, Far-datter
Premieredatoer
Biograf 20.08.2015
Dvd 10.12.2015
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2015
Spilletid 123 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Escape Artists, Fuqua Films, Riche Productions
Biodistributør Scanbox
Dvd-distributør Scanbox

Se også...