The Program

Texaneren Lance Armstrong skaber sensation, da han først besejrer sin testikelkræft og siden vinder cykelløbet Tour de France syv år i træk. Armstrong afviser alle beskyldninger om, at han skulle have taget præstationsfremmende stoffer. Den britiske journalist David Walsh går sagen efter i sømmene og finder tegn på, at Armstrong lyver. Men kan han bevise, at sportsidolet har ført verden bag lyset? © Scope

Produktionsår 2015
Genre Drama
Instruktør Stephen Frears
Medvirkende Ben Foster, Chris O'Dowd, Guillaume Canet, Jesse Plemons
Spilletid 113 min.
Biopremiere 26.11.2015
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Stephen Frears

(INSTRUKTØR)
Engelske Stephen Frears studerede oprindelig jura og var fra 1966 til 1972 instruktørassistent for landsmanden Karel Reisz. Frears debuterede på egen hånd med komedien 'Gumshoe - privatdetektiven' (1971). Efter en række tv-film slog han igennem med dramaet 'Mit smukke vaskeri' (1985). Herefter red Frears på en bølge af succes med den tragikom...

Anmeldere

Politiken
"Frears finder ingen ny vinkel, men fortæller alt for lige ud ad landevejen om amerikaneren med så altopslugende en sejrsvilje, at han fyldte sig med kemi og løgn."

Berlingske
"Ben Foster arbejder ganske vist hårdt i hovedrollen, men de syv Tour de France-løb drukner i montager af TV-klip og kampsvedende skuespillere."

Jyllands-Posten
"Faktisk minder "The program" mest om en mafiagangsterfilm. Blandt andet fordi en af bagmændene er den italienske læge dr. Ferrari, men mest fordi den er bygget op, klippet og filmet i et hektisk, skævt og intenst forløb. Dermed henvender filmen sig til andre end cykeltosser og sportsfanatikere."

Ekstra Bladet
"Jeg får intet at vide, som jeg ikke allerede vidste i forvejen, selv om jeg ikke er synderlig cykelsports-interesseret, for nu at udtrykke det diplomatisk."

B.T.
"Instruktør Stephen Frears giver os et indblik i, hvor gennemgribende Lance Armstrongs og den italienske læge Ferraris dopingprogram var."

Cinemazone
"Der er ingen tvivl om, at The Program kan nydes uanset om man har interesse for cykelsporten eller ej. Tempoet er højt, og man keder sig på intet tidspunkt igennem Armstrong's beskidte rejse til tops."

Ekko
"... en højst tiltrængt satirisk, levende og detaljemættet moralitet om en rådden sportsgrens heltedyrkelse og hovedløse medløber-kultur."

Brugere

30/07-16Drama om præstationsfremmende stoffer fremmes af præstation
Det manglede da bare. En film om cykelsportens messias, den syv-dobbelte Tour de France vinder (og sidenhen syvdobbelte taber) Lance Armstrong. "The Program" er dog ikke en biografi men baseret på en bog af den irske sportsjournalist David Walsh, som var en af Armstrongs største og mest stædige modspillere i den mangeårige periode med dopingbeskyldninger.

Og lige præcis her har filmen lidt et problem. Den bruger nemlig slet ikke hovedkræfterne på Walsh men på Armstrong, og således må man undre sig over, at de ikke bare lavede en klassisk bio-pic fremfor en halvhjertet filmatisering af bogen. Jo, vi følger da Walshs kampe med sin redaktør og sine kolleger, men det er på et meget overfladisk plan og uden det journalistiske bid, som ellers kendetegnede virkelighedens meritter.

Så er d...

Fakta

Medvirkende
Lance Armstrong Ben Foster
David Walsh Chris O'Dowd
Michele Ferrari Guillaume Canet
Floyd Landis Jesse Plemons
Frankie Andreu Edward Hogg
Bill Stapleton Lee Pace
Johan Bruyneel Denis Menochet
Bob Hamman Dustin Hoffman
Betsy Andreu Elaine Cassidy
Emma O'Reilly Laura Donnelly
Lances læge Michael G. Wilson
Bag kameraet
Instruktion Stephen Frears
Produktion Tim Bevan, Eric Fellner, Tracey Seaward, Kate Solomon
Manuskript John Hodge
Forlæg David Walsh
Fotografi Danny Cohen
Klip Valerio Bonelli
Scenografi Alan MacDonald
Musik Alex Heffes
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Biografifilm, Sportsfilm
Nøgleord Baseret på en virkelig historie, Cykelløb, Cykelsport, Journalist
Premieredatoer
Biograf 26.11.2015
Dvd 07.04.2016
Øvrige oplysninger
Land Frankrig, Storbritannien
Produktionsår 2015
Spilletid 113 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Selskab Working Title Films, StudioCanal
Biodistributør SF Film/Filmcompagniet
Dvd-distributør SF Film/Filmcompagniet

Se også...